Alaçatı Ot Festivali, ilçesinin doğasının zenginliğini, otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için ilk olarak 2010 yılında düzenlendi. Bu yılki festival, yine çok renkli ve bir o kadar doğal görüntülere sahne olacak. Alaçatı otlarını tanıma ve toplama gezileri, uzmanlarından Alaçatı otlarının sırları, konserler, Alaçatı otlarından yapılan yemekler için düzenlenen yarışma bu renkli festivaldeki etkinliklerden sadece birkaçı.

Jolly, tatil severlerin bu renkli etkinliğe şahit olabilmeleri ve dahası katılabilmeleri için 24 Mart ve 25 Mart tarihlerinde bir tur düzenliyor. Yol boyu her ayrıntıyı hafızasına kazımak isteyen tatil severler için otobüsle ulaşım seçeneği bulunan Alaçatı Ot Festivali Turu için belirlenen fiyatı ise 849 TL’den başlayan fiyatlarla. Doğadan topladıkları otlar ve birbirinden farklı yöresel kıyafetleriyle Alaçatılıların kortej geçişini izlemek, festivale özel konseri dinlemek, ot festivalinin en güzel anlarının yaşanacağı resepsiyona katılmak, Alaçatı otlarıyla yapılmış yemeklerin yarışmasına şahit olabilmek, Ege’nin özel otlarından alışveriş yapabilmek isteyen seyahat tutkunları bu tura mutlaka katılmalı.

Kuşkusuz, gezi tutkunlarının göreceği güzellikler bunlarla sınırlı değil. Tatil severler muhteşem deniz manzarasıyla Çeşme Kalesi, taş mimari, asma bahçeleri, yel değirmenleri ve rüzgârıyla ünlü Alaçatı’nın sokaklarında gezinme fırsatı yakalayacaklar. Tatil severler aynı zamanda Alsancak ve Konak’ın güzelliklerini keşfettikten sonra doyumsuz manzaralarıyla İzmir gezilerine devam edecekler. Meşhur Saat Kulesi, Konak Meydanı Asansör ve ünlü müzisyen ve aktör Dario Moreno’nun müze evi; gezi tutkunlarının göreceği güzelliklerden sadece birkaçı…


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın