Binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Anadolu topraklarının zengin bitki örtüsünün kozmetik sektörüne olan katkısı beyaz perdede yeşerdi. Anadolu bitkilerinin güzellik ve sağlığa katkılarının konu edildiği, Türkiye’de bir ilk olan 3. Iva Natura Kısa Film Yarışması Galası, 24 Şubat tarihinde İstanbul Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Birincilik ödülünü Hevsel filmi ile Gül Merve Akıncı, ikincilik ödülünü Karakılçık filmi ile Derya Manaz ve üçüncülük ödülünü de Can Nene filmi ile Gökmen Küçüktaşdemir kazandı…

Açılış konuşmasını Laber Kimya kurucusu ve Iva Natura Kısa Film Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı Levent Kahrıman’ın yaptığı, sunuculuğu Cem İşçiler ve Eda Nur Hancı’nın gerçekleştirdiği gecede jüri üyeleri ve destekleyen kuruluşlar da hazır bulundu.  Jüri üyeleri; Prof. Dr. İrem Çankaya, Bahriye Kabadayı Dal, Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, Oya Ayman, Özcan Yüksek, Jale Atabey, Uğur İçbak ve Pınar Öncel’den oluşuyor. 

Destekleyen Kuruluşlar; Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Good4Trust ve Türetim Ekonomisi Derneği ile Aromader. 

Sürdürülebilirlik, ekolojik yaşama desteklerinden ve çevre konusundaki hassasiyetlerinden dolayı ödül alanlar; EGET Vakfı adına Mütevelli Heyeti Üyesi Sn. N. Mert Ertüre, Mersin Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Aromaterapimarket adına da Yasemin Durmaz oldu.  

Çevreye ve doğaya duyarlı haber çalışmaları için teşekkür ödülü verilen; Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak, Anadolu Ajansı Muhabiri Ayşe Büşra Erkeç, Milliyet Gazetesi’nden Gökhan Karakaş ve Gazeteci-Çevre Yazarı Ahmet Aydın Akarsu da geceye katılan isimler arasında yer aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren projenin mimarı, Iva Natura & Laber Kimya Genel Müdürü Sn. Levent Kahrıman: “Düşüncelerin ve fikirlerin izleyicilere etkili ve net şekilde aktarılmasında önemli rolü olan kısa filmler, bitkilerin hikayelerini anlatmaktaki en iyi yol göstericilerden biri. Bu anlamda, gerçekleştirilen yarışma kapsamında çekilen kısa filmler, Anadolu topraklarındaki bitkilerin çeşitliliğini, doğanın bize vermiş olduğu güzelliği en doğru şekilde kullanma imkanı sunuyor. Kısa filmler, hem bitki zenginliğimizin değerinin farkına varılmasına, hem de kozmetikte yoğun olarak kullanılan bitkilerin kullanım alanlarının daha yakından tanınmasına katkı sağlıyor. Bu yıl 3sünü gerçekleştirdiğimiz Kısa Film Yarışmamıza katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Film gösterimleri ve Anadolu bitkilerini tanıtan sunumlara yer verilen organizasyonda yoğun katılımla güzel bir gece yaşandı. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın