Sensormatic tarafından sunulan yapay zeka tabanlı video analiz platformu, işyerinizde kurulu IP tabanlı kamerayı akıllı bir sensöre dönüştürüyor. Güvenlik ya da operasyonları iyileştirmek için ihtiyaç duyulan onlarca soruya gerçek zamanlı yanıt vererek, birbirinden farklı sektör ve ortamlar için geniş çaplı bir çözüm sunuyor.
Günümüz güvenlik teknolojileri, işletmelerin müşteri hizmetleri, operasyon, güvenlik ve daha fazlası hakkında bilinçli kararlar almasına yardımcı olacak değerli veriler sağlıyor. Bu teknolojilerin başında da akıllı video analiz çözümleri geliyor. Bu çözümler, güvenliğin yanı sıra operasyonel verimliliğinin artırılmasında da önemli katkılar sunuyor.
Sensormatic tarafından sunulan yapay zeka tabanlı video analiz platformu, işyerinizde kurulu IP tabanlı kamerayı akıllı bir sensöre dönüştürüyor. Güvenlik ya da operasyonları iyileştirmek için ihtiyaç duyulan onlarca soruya gerçek zamanlı yanıt vererek, birbirinden farklı sektör ve ortamlar için geniş çaplı bir çözüm sunuyor.
Gözlemlenmek istenen alan ister bir kafe ister bir mağaza veya stadyum, isterse fabrika veya fuar alanı olsun; platform, fiziksel ortamı saniyeler içinde dijitalleştirerek, cevabı aranan onlarca çeşit soruya yanıt oluşturuyor. Yapay zeka, Derin Öğrenme (Deep Learning-DL) ve Makine Öğrenmesi (Machine Learning) algoritmalarını kullanan platform öğrenebiliyor ve soruların cevabını kendisi buluyor. Platform sayesinde güvenlik kameraları operasyonel verimliliği artıran bir çözüme dönüşüyor. Normalde bir kamerada en fazla 10 veya 12 analiz çalışırken, bu yeni platformda böyle bir kısıtlama bulunmuyor.
Müşteri deneyimini iyileştirin
Pazara sundukları yeni bulut tabanlı video analiz platformunun, müşteri hizmet deneyimini iyileştirmeye yönelik bir iş zekası çözümü olduğunu belirten Sensormatic Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu, “Alışılmışın dışında ve Türkiye’ye pazarında bir ilk sunuyoruz. Var olan üçüncü parti IP kameraları ya da AOSİ sensorünü kullanabiliyor. Çözüm, ihtiyaç duyulan her analiz sorgusuna yanıt verecek şekilde tasarlandı. Sorunuzu aynı Google arama motorunda arama yaparcasına yazıyorsunuz. Örneğin: Bu alanda kaç tane kırmızı tshirt giyen kişi var? Veya masalarda bırakılan kahve bardağı var mı? Standart sorular dışında sizin çizdiğiniz çerçeve içinde analiz etmek isteyeceğiniz herhangi bir materyal veya bir durum varsa sisteme sorup, sistemin bunu öğrenip cevaplarını vermesini sağlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda analiz anonim veri üzerinden yapıldığı için KVKK’ya aykırı bir durum oluşturmuyor.” diye konuştu.
Sağlıklı çalışma ortamları oluşturun
Türkiye’de bir ilk olan platform, IP kamera ve akıllı video analitiği kullanarak akıllı ve esnek çalışma ortamı oluşturmaya yardımcı olacak teknolojiler sunuyor. Örneğin; “Kimler maske takmıyor?” diye sorulduğunda platform, ofiste kaç kişinin maske takmadığını bir veri çıktısı olarak sunuyor.
Endüstriyel tesislerde yapay zeka destekli kontrol noktası ve hat yönetimi ortalama bekleme sürelerini azaltırken, ürettiği çıktılarla performans iyileştirmesine katkıda bulunuyor. Benzer şekilde, baret takmanın zorunluğu olduğu tesislerde ‘Kimler baret takmıyor?’ diye sorulduğunda, gelen yanıtlara göre aksiyon alınarak İSG’de iyileştirme sağlanıyor.
Operasyonel verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırın
Yeni çözüm, müşteri sadakati ve markanın tavsiye edilebilirliğini artıran yeni müşteri deneyimleri yaratıyor. Bir perakende mağazasında kasada bekleyen müşteri sayısının takip edilmesi, bir süper markette raflarda olmayan ürünlerin izlenmesi, pandemiyle hayatımıza giren mekan ve masa yoğunluğunun tespitine, temizliğine kadar, işi yavaşlatan ya da verimliliği ve müşteri memnuniyetini azaltan detayların fark edilmesini sağlıyor. Sonrasında duruma göre aksiyon alınıyor ve süreçlerde iyileştirme sağlanıyor.
Şehir ve havalimanı trafiğini düzenleyin
Şehirlerde ise mevcut kameraların yapay zeka platformuyla kullanılması halinde, şehir trafiğini izlemek ve yönetmek ya da daha güvenli bir kent ortamı yaratmak için fırsat veriyor. Örneğin yoğun kar yağışında çok karlı alanların belirlenerek aksiyon alınması sağlanıyor. Ya da; havalimanlarında yolcuların mevcut park yeri, bagaj kontrol sayaçları, bekleme ve check-in süresi hakkında kritik güncellemeleri canlı olarak almalarını sağlayan video izleme analitiğiyle seyahat deneyimini iyileştiriyor.
Kullanıcı dostu
Platformun teknik olarak kurulumu çok kolay. Üçüncü Parti IP kameralar ile RTSP (gerçek zamanlı veri aktarım) protokolü üzerinden çalışabiliyor. Bu da kullanıcıların donanım maliyetlerini bu çözüm için en aza indiriyor. Kameradan alınan verileri kendi bulut platformunda işleyerek veri çıktıları iletiyor. Verileri özel güvenlik uygulamasının filtresinden geçirerek aktarıyor. Bu esnada güvenlikten ödün vermiyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.