İyiliklerin, güvenin, ekolojik ve sosyal açıdan adaletli ilişkilerin paylaşılarak çoğalması için insanları bir araya getirmeyi amaçlayan Good4Trust.org, türetici ve üretici topluluğunu büyütmek ve geliştirmek için her sene üniversite öğrencilerinin katıldığı bir çekirge programı düzenliyor. Pandemi koşulları altında online olarak devam eden bu programlar sayesinde genç katılımcılar türetim ekonomisi, sosyal girişimcilik ve gönüllülük gibi kavramlar hakkında bilgi edinme fırsatını yakalamaya devam ediyor. 

Bu yıl 4-5-6 Mart 2022 tarihlerinde online gerçekleştirilecek Good4Trust Çekirge Programı’nda her yıl olduğu gibi değerli konuşmacılar çeşitli konularda bilgi aktarımı sağlayacak. Good4Trust Kurucusu Dr. Uygar Özesmi’nin ‘Türetim Ekonomisi Nedir?’ başlıklı sunumu ile başlayacak olan programın ilk gününde Good4Trust yolculuğu ve kapsayıcılık sisteminden, 7’ler Konseyi çalışma prensiplerinden, iyilik akışından, çeşitli proje ve çalışmalardan da bahsedilerek genel bilgi aktarımı yapılacak. Şiddetsiz iletişim ve nefret söylemi konusunda bir sunumla başlayacak olan ikinci günün diğer yarısında ise Good4Trust Çarşı’da yer alan niyetli, azimli ve adil üreticilerden kendi hikayelerini dinleyeceğiz. Sorumlu vatandaş olmak ve sosyal girişimcilik konularının işleneceği son günde ise Good4Trust gönüllüleri katılım motivasyonlarından ve yaptıkları katkılardan bahsedecek, ardından katılımcıların dahil olabileceği interaktif bir atölye gerçekleştirilecek. 

Good4Trust ekibi tarafından organize edilen ve üç günlük eğitim ile başlayan programda, eğitimin tamamına katılan ve bitiren genç katılımcılar çeşitli kazanımlar elde edecekler. 5. kez gerçekleşecek olan Good4Trust Çekirge Programı’nı tamamlayan katılımcılar:

  1. Türetim ekonomisinin ana prensiplerini ve işleyiş biçimini öğrenebilir,
  2. Good4Trust.org çalışma prensiplerini öğrenerek kendi ve çevresindeki üreticiler için bağlantı kurabilir,
  3. Şiddetsiz iletişim kurma konusunda kendini geliştirebilir,
  4. Etik değerlere sahip ve adil bir üretici/türetici olma yolunda ilerleyebilir, 
  5. Sosyal girişimcilik deneyimi elde edebilir,
  6. Şimdi veya ileride ekolojik ve sosyal açıdan adil girişimler başlatma cesaretini kazanabilir,
  7. Gönüllülük kavramını daha net tanımlayabilir,
  8. Good4Trust içinde istediği bölüme bağlı gönüllülük yapmaya başlayabilir. 

Good4Trust 5. Çekirge Programı’na kendini sosyal ve ekolojik açıdan sorumlu hisseden, lisans ve yüksek lisans öğrencisi herkes başvuru yapabilir. Alanında deneyimli kişilerle tanışma fırsatı sunan 5. Çekirge Programı’na başvurular online bir form ile toplanıyor. Katılımcı olmak isteyenler başvuru formunu doldurarak başvurularını tamamlayabilirler. 

Good4Trust Çekirge Programına başvuru yaptıktan sonra programa katılım linki sizlerle paylaşılacaktır. 

İyiliklerin paylaşıldığı, sosyal ve ekolojik açıdan sorumlu ve güvenilir üreticilerin ürünlerinin yer aldığı sosyal paylaşım ve etkileşim platformu Good4Trust.org ekibine katılarak örgütsel gelişim, dijital iletişim ve topluluk geliştirme alanlarında deneyim kazanmak, sosyal girişimi için ilham ve destek bulmak isteyen herkes 2022 Good4Trust Çekirge Programı başvuru formu ile başvurusunu tamamlayabilir; Good4Trust hakkında daha fazla bilgi almak için www.good4trust.org web sitesini inceleyebilir. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın