Cobot’ların iş hayatındaki varlığı her geçen gün artıyor

Dünyada, fabrikalarda bulunan robot gücünün varlığı her geçen yıl artıyor. Uluslararası Robotik Federasyonu raporuna göre, 2021 yılında fabrikalarda kullanılan robot yoğunluğu 2015 yılına kıyasla iki kat arttı. Universal Robots Türkiye & MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, iş süreçleri gelecekte daha yaygın şekilde otomatikleşse dahi insanın odakta kalmaya devam edeceğini söyledi.

Robotlar dünyanın geleceğini büyük oranda değiştiriyor. Fabrikalarda kullanılan robot yoğunlukları her geçen yıl artıyor. Uluslararası Robotik Federasyonu’nun (IFR) 2021 Aralık’ta açıkladığı ‘2021 Dünya Robot Raporu’na göre küresel robot yoğunluğu iki katına çıktı. Yapılan açıklamada, endüstriyel robot kullanımı 10 bin çalışan başına 126 robot oldu. Bu oran 2015’te 66’ydı.

Kolaboratif robotların pazar payı artmaya devam ediyor

Dünyada robotla otomasyon hızının oldukça yüksek olduğunu belirten Gök, “IFR verilerine göre dünya genelinde yıllık ortalama 400 bin robot satılıyor. Son yıllarda otomasyona yönelik çalışmalar ivme kazandı. Konvansiyonel robotlara göre daha az yer kaplayan ve ihtiyaç halinde insan ile yan yana güvenli bir şekilde çalışabilen kolaboratif robotlar pazar payını her geçen gün artırıyor. Teknoloji, hayatın içine daha fazla girerek, yeni mesleklerin oluşmasında alışılagelmiş uygulama şekillerinin değişmesinde önemli rol oynuyor. Orta ve uzun vadede cobot teknolojisi, insan hayatının sadece endüstriyel alanında yer almayıp; sağlık, sosyal ve hizmet alanlarındaki varlığını da artırarak sürdürecek” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın