YemekSepeti’nin Şişli’deki genel merkezi önünde toplanan kuryeler, protestolara katıldıkları için şirketin kendilerine mobing uyguladığını söylediler.

Yemeksepeti kuryeleri, “sefalet ücretine” karşı 14. günde de eylemdeydi. İstanbul’un çeşitli noktalarından gelen kuryeler Şişli’deki Yemeksepeti/Banabi’nin genel müdürlük binası önünde toplandı. Kuryelere Nakliyat-İş Sendikası üyeleri de destek verdi.

Burada konuşan Nakliyat-İş’in Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu boykot çağrılarının karşılık bulduğunu söyledi. “Depolardaki ve dağıtımda arkadaşlarımız artık eskisi kadar çalışmıyorlar” diyen Küçükosmanoğlu yüzde 70’e yakın iş kaybı olduğunu ifade etti.

Küçükosmanoğlu “Buradaki direniş, bunca engellemeye, baskılara rağmen 14 günden beri devam ediyor. Sefalet ücretini, esnaf kuryeyi dayatıyor. En ağır koşullarda, ‘ne kadar fazla sipariş teslim edersen o kadar para alırsın’ diye işçilerin sağlıklarını da hiçe sayarak çalışmaya zorluyorlar. Yemeksepeti’nde iki kat daha fazla büyümeyi yaratan işçilerin örgütlenmesini, hak mücadelesi vermesini kabullenemiyorlar. Örgütlü, birleşmiş bir işçiyi hiçbir kuvvet yenemez. Sefalet ücretine karşı direnen, mücadele eden işçileri hiçbir kuvvet yenemeyecektir. Yemeksepeti’nde direniş zaferi işçilerin zaferi olacak” diye konuştu.

Bazı Yemeksepeti çalışanları da, işverenin tutanaklar tutarak psikolojik baskıya başladığını ifade ederek “Patronumuz olan Nevzat Aydın’a seslenelim: Emekçiler burada; seni büyüten, cebini dolduran, adada düğün yapmanı sağlayan biziz, sen neredesin” dedi.

Yemeksepeti kuryeleri, işverenden, net 5 bin 500 TL maaş, prim ve yan haklar; haklarını arayan hiçbir işçi ve kuryenin işten atılmamasını, iş kolunun derhal taşımacılığa geçirilmesini ve sendikal faaliyetlerinin güvence altına alınmasını talep ediyor. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın