• Dynabook Türkiye İş Birimi Yöneticisi Ronald Ravel’a göre siber güvenliğin olmazsa olmazları: farkındalık, segmentasyon, kimlik doğrulama ve koruma.
  • 2022 yılında şirketlerin, çalışanlarının her ortamda iş güvenliğini sağlaması bekleniyor.

Pandemiyle birlikte siber güvenlikle ilgili sorunlar beklenenin üstünde önem kazandı. Şirketlerin kendilerini her zamankinden daha fazla ve proaktif bir şekilde korumaları gerektiğini vurgulayan Dynabook Türkiye İş Birimi Yöneticisi Ronald Ravel, “Verilerimizin güvenliği, satın alma kararlarında ayrıcalıklı çözümlerin ve özelliklerin seçimiyle, cihazların satın alınma aşamasında başlıyor. 2022 yılında şirketler, güvenlik çözümlerini güçlendirmek ve çalışanların her iş ortamında eşit derecede güvende olmalarını sağlamak durumunda kalacak” diyor.

Ravel, siber güvenlik uygulamalarıyla ilgili günlük süreçlere rehberlik edecek 4 önemli anahtar kelimenin; ‘farkındalık’, ‘segmentasyon’, ‘kimlik doğrulama’ ve ‘koruma’ olduğunun altını çiziyor.

Uzaktan çalışmada siber güvenlik riskleri her zamankinden daha fazla

Siber suçların giriş noktasını çoğu zaman insan faktörü oluşturuyor. Çalışanları, verilerini güvende tutan siber güvenlik uygulamalarıyla ilgili olarak bilgilendirmenin fark yaratacağını söyleyen Ronald Ravel, “Uzaktan çalışma nedeniyle mevcut riskler daha da artmış durumda. Bu nedenle sanal olarak kolayca uygulanan düzenli eğitim oturumları, siber güvenlik konusunda iyileşmenin ve farkındalık sağlamanın en iyi yollarından biri olarak daha da önem kazanıyor” açıklamasını yapıyor.

Siber saldırıları önlemenin en iyi yollarından birinin bu saldırılara önceden hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Ravel, erişimi segmentlere ayırarak kurumsal bilgilere yalnızca doğru kişilerin erişmesinin önemini vurguluyor. Ravel, “BIOS yazılımı, cihazları ilk andan itibaren saldırılara karşı korumanın en önemli unsurlarından biri. Bu teknoloji ile BT yöneticilerinin her bir çalışana bireysel erişim hakları vermesi ve gereksiz cihazları devre dışı bırakması mümkün. Örneğin, olası bir siber saldırının önüne geçmek için kullanıcı ihtiyaç duymuyorsa cihazın web kamerası kapatılabilir” diyor.

Biyometrik kimlik doğrulama özellikleri veri güvenliğini artırıyor

Kimlik doğrulamanın önemine değinen Ronald Ravel, “Güvenilir kimlik doğrulama mekanizmaları, teknoloji yardımıyla kurumsal kaynakları korumanın başka bir yolu. Kurumsal bir dizüstü bilgisayar, yüz tanıma veya parmak izi gibi bir biyometrik kimlik doğrulama seçeneğine sahip olmalı. Neyse ki, bugün Satellite Pro serisi gibi en cazip fiyatlı ürünler bile her cihaza özel güçlü güvenlik özellikleriyle birlikte geliyor” diyor.

Dynabook’un Microsoft ile birlikte, çeşitli alanlardaki ve sektörlerdeki profesyonelleri yenilikçi güvenlik özellikleriyle donatan bir dizi “Secure Core” cihazı sunduğunun altını çizen Ravel, “Güvenilir Platform Modülü (TPM), yetkilendirmelerin ve kullanım kısıtlamalarının ihlal edilmesini önlüyor. Dynamic Root of Trust Measurement (DrTM) kullanımı sayesinde, sistem güncellemeleri, başlatma sürecini geciktirmeden güvenli moda geçiş yapabiliyor. Böylece kötü amaçlı yazılım, herhangi bir hasar vermeden önce sistem tarafından erkenden algılanabiliyor. BT karar vericilerini, Dynabook portföyünde yer alan Portégé X30W-J veya Portégé X40-J gibi Secure Core PC kriterlerini karşılayan geniş bir ürün yelpazesi bekliyor” diyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın