Ürün ve çözümlerinde daima en yeni teknolojileri kullanan marka, yeni yılda sektöre hâkim olacak trendleri yayınladığı bir makaleyle değerlendirdi. Belgeye göre yapay zekâ (AI), yapay öğrenme, bulut bilişim ve 5G sektörün gelişiminde merkezî bir konumda olacak.

Dünyanın önde gelen video merkezli IoT çözümleri sağlayıcılarından Dahua Technology, 2022’de güvenlik alanında öne çıkacak teknolojileri listelediği bir makale yayınladı. Güvenlik devine göre yeni yılda güvenlik sektöründe yapay zekâ (AI), yapay öğrenme, bulut bilişim ve 5G iletişim gibi bir dizi teknoloji, etkisini daha da artıracak. 

  1. AI Destekli Video Analizi Daha Fazla Benimsenecek

Dahua’nın öngörüsüne göre, yapay zekâdan faydalanan ürünlerin ve bulut çözümlerin sayısının artmasıyla birlikte pek çok farklı alanda ve sektörde yapay zekâ tabanlı cihazların kullanımı da artacak. Şirket 2022 ve sonrasında AI-tabanlı adlî arama, kurumsal istihbarat ve nesne tanıma gibi yapay zekâ analizine dayalı teknolojilerin güvenlik kameralarındaki kullanımının artacağını düşünüyor.

Bu bağlamda firmanın WizSense adı altında sunduğu insan ve araçları büyük bir doğrulukla tanıyabilen AI destekli ürün ve çözümleri, yıl içerisinde yapay zekâ teknolojileri alanında büyük güncellemeler alacak. Benzer şekilde markanın üst seviye AI çözümlerini barındıran WizMind ürün ailesi de geniş açılı kameralar, otopark yönetimi, termal kameralar gibi pek çok eklentiyle daha geniş bir portfolyoya kavuşacak.

Teknoloji alanında dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden Omdia’nın 2021 Video Surveillance & Analytics Database adlı raporuna göre, derin öğrenme becerisine sahip giriş seviyesi kayıt cihazlarına olan talep artacak. Dahua, yapay zekâ destekli ilk akıllı analog kamera ve kayıt cihazı olan Cooper-I XVR modelleriyle bu alanda büyük avantaja sahip. Benzer şekilde, Eureka serisi yapay zekâ destekli giriş seviyesi termal kamera ailesi de hem koruma alanı ihlali hem de erken yangın uyarısı gibi becerileriyle son kullanıcılar için ideal çözümler olarak öne çıkıyor.

  1. Bulut Tabanlı Güvenlik Sistemleri Büyümeye ve Gelişmeye Devam Edecek

COVID-19 sebebiyle hayatımızdaki önemi artan dijital dönüşüm ve uzaktan çalışma akımları sebebiyle kurumsal alandaki bulut bilişim talebinin 2022’de de devam edeceği düşünülüyor. VSaaS (Video Surveillance as a Service) gibi bulut tabanlı güvenlik çözümlerinin de yeni yılla birlikte daha hızlı bir şekilde benimsenmesi öngörülüyor.

Bulut çözümler, maliyet etkinlik, uzaktan verilere erişim, güvenli veri depolama ve yüksek güvenilirlik gibi sayısız avantajı sebebiyle, kendi kaynaklarıyla bir güvenlik sistemi kurma ve barındırma imkânı olmayan KOBİ’ler arasında git gide daha fazla rağbet görüyor.

VSaaS sistemlerine başarılı bir örnek olarak Dahua’nın COS bulut platformu gösterilebilir. Platform kullanıcılarına sahadaki cihazları uzaktan yönetme imkânı yanında zamandan ve mekândan bağımsız olarak tüm güvenlik hizmetlerine ulaşma şansı veriyor. Sistem kurulumcuları da 7/24 uzaktan problem tespiti ve onarımı, alarm yönetimi, bulut depolama hizmetleri gibi pek çok özellikten faydalanabiliyor.

  1. 5G Uzaktan Çalışma ve Video Konferansları Kalıcı Hale Getirecek

5G bağlantısının sağladığı hızlı ve düşük gecikmeli bağlantı sayesinde görüntülerin eşzamanlı olarak paylaşılabilmesi, ses ve videoların gecikmesiz biçimde senkronize edilebilmesi, uzaktan iletişimin ve çalışmanın önünü açtı. 

Araştırma şirketi IDC’nin bir çalışmasına göre dünya çapında pek çok şirket, uzaktan çalışmayla ofiste çalışmayı birleştiren karma bir modele geçmeye niyetli. Bu kapsamda video konferans çözümleri ve Dahua DeepHub Akıllı İnteraktif Tahta gibi ürünlerin de bu yıl içinde popülerliğini artırması bekleniyor. DeepHub, modern toplantı odaları ve uzaktan çalışma modelini uygulayan şirketlerin etkin biçimde işbirliği sağlaması için tasarlanmış bir ürün. DeepHub’ın kullanıcı dostu arayüzü, kablosuz 4K ekranı, kolay kurulum özelliği, dokunmatik ekranı, yüksek performanslı video konferans becerisi gibi özellikleri büyük avantajlar sunuyor.

5G’nin sağladığı yüksek hızlı ve güvenilir bağlantı yapay zekâ ve IoT gibi teknolojilerin daha etkin biçimde kullanılmasını ve video konferans alanında farklı ve yenilikçi çözümlerin geliştirilmesine olanak sağlayacaktır.

  1. AIoT ile Birden Çok Sistem Bir Araya Gelecek

Dahua’ya göre bu yıl içinde çok boyutlu algılama kapasitesine sahip cihazların Nesnelerin İnterneti (IoT) aracılığıyla birlikte çalışması da artış gösterecek başka bir alan olacak. Yapay zekâ (AI) ile Nesnelerin İnterneti’ni birleştiren AIoT kavramı, IoT operasyonlarının daha verimli şekilde yapılmasını, insan-makine etkileşiminin iyileştirilmesini ve veri yönetimi ile analiz işlemlerinin daha iyi yapılmasını sağlıyor. Bu teknolojiyle, IoT ortamındaki her cihaz yapay zekâyı bağımsız biçimde kullanıyor ve birbirlerine bağlanarak görevleri birlikte ve akıllı şekilde yerine getiriyor.

Son yıllarda havalimanları, inşaat alanları, limanlar gibi geniş alanların güvenlik ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte AI tabanlı video teknolojilerin termal görüntüleme ve güvenlik radarlarıyla güçlendirilmesine yol açtı. Bu ihtiyaç doğrultusunda Dahua da Çevre Koruması Güvenlik Radarı Çözümünü geliştirdi. PTZ kameralar ile termal kameraları ve güvenlik radarını birleştiren sistem, çok boyutlu algılama elde ederek kullanıcıların alan ihlallerini tespit ve takip edebilmesini, alarmları kontrol edebilmesini ve kanıtları kaydedebilmesini sağlıyor.

Dahua Technology, 2022 içinde AIoT teknolojisinin güvenlik sistemleri, alarmlar, geçiş kontrolü; sıcaklık, nem, duman, ısı ve hava kalitesi alıcıları aracılığıyla yangın tespiti gibi çözümlerin akıllı binalarda ve evlerde daha fazla kullanılacağı öngörüsünde bulunuyor.

  1. Siber Güvenlik

Siber güvenlik kullanıcılar arasında gittikçe büyüyen bir endişe haline gelmiş durumda. IoT ağlarının yaygınlaşmasıyla bu alandaki tedirginlik de büyüyecek. En büyük endişe kaynağını ise mobil ve uzaktan çalışan personel, bulut ve veri merkezi açıkları ile bu ağlara yapılacak koordine fidye yazılım saldırıları oluşturuyor.

IoT ağlarındaki bilgi güvenliğine büyük önem veren Dahua, ağ güvenliği ve mahremiyetin korunmasını en büyük önceliklerinden biri olarak görüyor.  Bu bağlamda şirket kullanıcılarını verilerin sistem içindeki tüm hareketi süresince uçtan uca şifreleme teknolojisiyle güven altına alarak koruyor. Şirket sertifika doğrulama, kod akışı doğrulama ve kod akışı şifreleme gibi teknolojileri kullanarak ağ üzerindeki verilerin toplama, aktarım, depolama, paylaşım ve tekrar kullanma süreçleri boyunca şifrelenmesini sağlayarak veri güvenliğini garanti altına alıyor.

Bunun yanında Dahua Siber Güvenlik Merkezi (DHCC) aracılığıyla şirket tespit ettiği siber güvenlik riskleri hakkında kullanıcılarını bilgilendirerek bu alandaki riskleri küçültmeye çalışıyor. Şirket, yine bu doğrultuda Dahua ürünleri ve çözümleriyle ilgili olası güvenlik açıklarını tespit etmek, bunlar hakkında işlem yapmak ve kullanıcıları bilgilendirmek için Ürün Güvenliği Olay Ekibi (PSIRT) adlı bir departmana da sahip.

Diğer Teknolojiler

Düşük Işıkta İzleme: Dahua’nın yeni nesil Full-color kamera ailesi sahip olduğu çift sensör ile ışık bilgisini ve renk bilgisini ayrı ayrı kaydedip işliyor. Gelişmiş sinyal işleme teknolojisinin de katkısıyla ortaya daha yüksek kalitede bir görüntü çıkıyor. Dahua TiOC serisi kameralar da yakın zamanda kırmızı ve mavi ışık parazitinin engellenmesi ve ses özelleştirme güncellemelerle gelişecek.

Termal Termografi: Dahua’nın giriş seviyesi elde taşınan termal termografi kamerası HI20, kullanıcılara evler ve iş yerleri gibi sıcaklık dalgalanmalarına açık alanlar için taşınabilir, güvenilir ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Cihaz elektrik devrelerindeki, makine ve araçlardaki sorunları tespit etmek veya binaların sağlık durumunu değerlendirmek için kullanılabilir.

Güneş Enerjisi: Dahua’nın Şebekeden Bağımsız Güvenlik Çözümü, yapay zekâdan faydalanan kameraları, 4G ağ bağlantısı ve güneş panelleriyle bir araya getiriyor. Böylelikle internet ve elektrik şebekesine bağlı olmayan ücra alanlarda da üst düzey bir güvenlik sunulabiliyor. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın