Dijital öğrenme alanında Türkiye’nin köklü kuruluşu Enocta, yapay zeka desteğinde kişiye özel eğitim önerileri sunan, aynı zamanda Enocta Dijital Eğitim Kataloğunda bulunan 5000’den fazla içeriği yıllık abonelik ile kullanıcıların sınırsız erişimine açan yepyeni bir model sunuyor.
Türkiye’de dijital öğrenmenin gelişimi ve yerleşmesi için çok önemli bir misyon üstlenen Enocta daha iyi bir öğrenme deneyimi sunmak amacıyla teknoloji ve içeriğe yaptığı yatırımlara hız kazandırdı.
Enocta CEO’su Ahmet Hançer,Enocta’nın 20 yılı aşkın deneyimiyle Türkiye’nin en kapsamlı dijital eğitim çözümleri sunan firması olduğunu, yurtiçi ve yurtdışında 500’ü aşkın kurumda yaklaşık 3 milyon kişiye hizmet verdiğini belirterek, Enocta’nın covid-19 pandemisi koşullarında hayata geçirdiği yenilikler hakkında şu bilgileri verdi:
“Ülkemizde bulunan yetenek açığını ve çok geniş bir kitlenin yaşam boyu öğrenme ihtiyacını göz önüne alarak Temmuz ayında çok önemli yeniliklere imza attık. Enocta Dijital Eğitim Kataloğunda bulunan 5000’den fazla içerik yıllık abonelik modeli ile kurumlarda çalışan kullanıcıların sınırsız erişimine açıldı. Bu çok önemli adım atılırken yapay zeka uygulaması ile öğrenme deneyimine dayalı eğitime geçildi. Böylece bir yandan sınırsız eğitim dünyasına geçilirken, diğer yandan kullanıcı analizi yaparak kişiye özel içerikler sunan bir sistem oluşturuldu. Enocta kullanıcılarına kendilerine uygun içerikleri öncelikli olarak görme, bu eğitimlerden dilediğini seçme, arama yapma, deneyimleme ve sonsuz bir gelişim yolculuğunu yakalama fırsatı sunuluyor.”
TALEP ARTTI
Ocak 2020’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO), COVID-19’u (koronavirüs) küresel sağlık acil durumu ilan etmesinin ardından, dünyanın özellikle sosyal ilişkiler ve iş yaşamı açısından yeni bir döneme girdiğine dikkat çeken Hançer, 2020 yılı ve 2021’in ilk yarısında; çalışanlar tarafından alınan dijital eğitim sayısı ve mobil cihazlardan online eğitime erişim gibi başlıklarda yüzde 150’ye varan artışlar olduğunu, özellikle sanal sınıf uygulamalarının kullanımında 6 kata varan yükselişler yaşandığını söyledi .
Kurumların, birçok başlıktaki eğitimlerini e-öğrenmeye taşıdığını ve dijital çağın gereği olarak bu eğilimin devam edeceğini vurgulayan Hançer, “Biz de kesintisiz inovasyon sürecimizin bir parçası olarak yeni modüllerimizi devreye alacağız . Çok değerli müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve yetkin ekibimiz ile sürekli teknolojilerimizi güncelliyor ve öğrenen odaklı tasarımlarımızı geliştiriyoruz.” dedi.
150’DEN FAZLA YENİ EĞİTİM
Yeni eğitim hamlesinin bir parçası olarak makine öğrenmesi, yapay zeka gibi teknolojilerden etkin bir şekilde yararlanıldığını vurgulayan Hançer, yapay zekanın, eğitim süreçlerinde rehberlik, takip, iletişim ve pekiştirici rollerde daha etkin kullanılmaya başlandığını belirtti. Hançer, teknolojik yenilikler ve yeni uygulamalara ek olarak değişen ihtiyaçlara yanıt oluşturacak içerik üretimine de hız verildiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:
“Dijital çağda beceriler ve bilgiler hızla eskiyor, yeni bilgi ve becerilere ihtiyaç oluyor. Ayrıca ömür boyu öğrenme kavramı gerçeklik haline geliyor. Biz de bu durumun ortaya çıkarttığı içerik ihtiyacına yanıt oluşturmak amacıyla iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın sayısını arttırarak, 2020 yılında 150’den fazla yeni eğitimi kataloğumuza ekledik. Her yıl yeni içerik, uygulama ve teknolojilerle bugün “en iyi”, yarın “daha da iyi” olmak isteyen, sürekli gelişimi hayatlarının bir parçası haline getiren insanlara gerekli olan dijital öğrenme teknoloji ve içeriklerini sunabilmeyi amaçlıyoruz.”
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.