Ulusal ve uluslararası düzeyde fikir önderi konumundaki prestijli isimleri 19 yıldır bir araya getiren Forum İstanbul 2023 Konferansları, bu yıl 20. Yaşını kutluyor.
24-28 Mayıs 2021 tarihlerinde çevrim içi gerçekleşecek Forum İstanbul 2021 konferansında bir hafta boyunca birbirinden değerli konuşmacılar ‘Yarını Anlamak’ teması altında bir araya gelecek. Aynı zamanda 20. Forum İstanbul Ödülleri, ‘’Yaşam Boyu Başarı, Eğitim, Cumhuriyetin Çınarları, Ulusal Onurumuzu Uluslararası Boyuta Taşıma Başarısı Gösterenler’’ adı altında 4 farklı dalda sahipleri ile buluşacak.
Forumu bu yıl T.C. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle katılımları ile onurlandıracaklar.
2001 yılında ‘Hedef 2023’ mottosu ile yolculuğuna başlayan Türkiye’nin en uzun soluklu uluslararası vizyoner toplantısı özelliği ile Dünya ve Türkiye gündemini ele alan, gelecek perspektiflerini değerlendiren Forum İstanbul konferanslarının 20’ncisi bu yıl 24 – 28 Mayıs 2021 tarihlerinde ‘Yarını Anlamak’ ana teması ile çevrim içi olarak forumun canlı yayın sponsoru Dünya Gazetesi iş birliği ile Dünya Gazetesi’nin Youtube ve Facebook kanalları üzerinden gerçekleşecek.
Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Finans Dünyası Dergisi Stratejik Partnerliği, APS, DenizBank, Gülsan Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türk Telekom Oturum Sponsorluğu, BiggPlus Ana Sponsorluğu, Bersay İletişim Grubu Medya İlişkileri Sponsorluğu ve Dünya Gazetesi Canlı Yayın Sponsorluğunda gerçekleşecek Forum İstanbul 2021; 24 Mayıs, Pazartesi günü saat 10:00’da, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle’nin ve Forum İstanbul Başkanı Aclan Acar’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.
Kurulduğu günden bu yana Forum’un Stratejik Partneri olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Başkanı İsmail Gülle ve Forum İstanbul Başkanı Aclan Acar, forum öncesinde bu yıl gerçekleşecek konferansa dair değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle:
“Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, 20 yıldır bu değerli organizasyonun stratejik partneriyiz. Bu birliktelikten, büyük bir gurur duyuyoruz. ‘Yarını Anlamak’ ana temasında gerçekleşecek olan ‘Forum İstanbul 2021’de, TİM olarak, ihracatçılar olarak, biz de varız. Her geçen gün daha yüksek ihracat hedeflerine yürüyor, rekorlarla çıtamızı yükseltiyoruz. Bu başarıları sürdürülebilir kılmak, gelişmeleri doğru okumak, oluşan fırsatları değerlendirmek ve yarınları anlamak zorundayız. Bu çerçevede, Forum İstanbul, ülkemizi yarınlara taşıma noktasında katkı sağlayacaktır. Ekinlik kapsamında gerçekleşecek oturumlar geleceğimize ışık tutarak gücümüzü arttıracak, forumda ortaya çıkacak sinerji koyduğumuz hedeflere ciddi katkılar sağlayacaktır. Kendi sloganıyla Türkiye’nin en uzun soluklu vizyoner toplantısı olan ‘Forum İstanbul 2021’in ülkemiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum”
Forum İstanbul Başkanı Aclan Acar:
“Forum İstanbul’da bu yıl, jeopolitik ve makroekonomik gelişmeler çerçevesinde Ülkemizin doğu-batı eksenindeki yerinin, dijitalleşen dünyada rekabet koşullarının, yapay zekâ kullanımının hayatımıza etkisinin, dijital sağlık sistemi, sürdürülebilir kentleşme ve akıllı şehirler kavramının, üretimden finansa, e-spor’a kadar dönüşen tüm sistemlerin ele alınmasının gelecek açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yine, Dünyanın şu an gündemindeki en önemli konulardan bir tanesi olan İklim Krizi ve Döngüsel Ekonomi başlıkları da bu yıl birlikte değerlendireceğimiz konular arasında. Son derece geniş kapsamlı ele aldığımız Forum İstanbul 2021 konferansında Cumhuriyetimizin 100. yılına iki sene kala bu konuları çok değerli konuşmacılarımızın katılımıyla ayrıntıları ile ele alacağız. Bu forumun hayata geçmesi için desteklerini esirgemeyen başta Stratejik Partnerimiz TİM olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eder, 5 gün boyunca dolu dolu sürecek toplantının verimli geçmesini dilerim”
Zirvede; ‘Yaşamsal Önceliğimiz: İklim Krizi ve Döngüsel Ekonomi’, ‘Gelecek Senaryoları ve Öngörüler’, ‘Şimdi Endüstri 4.0 – Yarın Endüstri 5.0’, ‘Türk Markalarını Dünyaya Açan Kapı: E-İhracat’, ‘Dijital Dönüşüm: Geometrik Hızla Değişim!’, ‘Küresel Trend: Fintech’, ‘Yeni Dünya Düzeninde Akıllı Şehirlerin Geleceği’, ‘Dijitalleşen Sağlık Geleceğimizi Nasıl Değiştirecek?’, ‘Girişimcilik: Ekonomiye Can Suyu’, ‘Eğlencenin Dijitalleşmesi: Oyun’ başlıkları altında, yerli ve yabancı 57 fikir önderi bugünün dünyası ve Türkiye’sini tanımlarken, yarının resmini çizmeye çalışacak.
‘Yaşamsal Önceliğimiz: İklim Krizi ve Döngüsel Ekonomi’
24 Mayıs, Pazartesi saat 10:00’da başlayacak açılış konuşmaları sonrasında Forumun ilk oturumunu Bosphorus Enstitüsü Başkanı Dr. Bahadır Kaleağası yönetecek. Oturuma; EBRD Çevresel Fonlar Direktörü Adonai Herrera-Martinez, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Ekonomisi ve Politikaları akademisyeni, FAO Kıdemli Yatırım Danışmanı ve Climate Bonds Politika Yardımcı Direktörü Doç. Dr. Barış Karapınar, ARUP Karbon ve İklim Değişikliği Direktörü Paula Kirk, Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste T. Kouamé konuşmacı olarak katılacaklar. Oturumda ‘Avrupa Yeşil Anlaşması – Yeşil Mutabakat (Green Deal)’in Türkiye’ye yansımaları ne olacaktır?’, ‘Karbon fiyatlandırması ile karbon emisyonları nasıl azaltılabilinir?, ‘İklim değişikliği milyonlarca yıl öncesinde donmuş virüs ve bakterileri ile yakın gelecekte tanışmamıza neden olur mu?’, ‘Döngüsel ekonomi, iklim değişikliği mücadelesinde nasıl bir rol oynar?’ , ‘Sürdürülebilir kalkınma için yenilikçi su çözümleri nelerdir?’, ‘Döngüsel Açık: Atık miktarını nasıl azaltabiliriz ve dönüşüm rakamını nasıl artırabiliriz?, ‘Lineer ekonomi modelini, atıkların kaynak olarak ele alındığı modele nasıl geliştirebiliriz ve yaygınlaştırabiliriz?, ‘Topluma ve çevreye katkı sağlayan sosyal sorumluluk sahibi şirketler sayesinde dünya nasıl değişecek?’ gibi konular ele alınacak.
Oturumun hemen ardından 20. Forum İstanbul Ödül Töreni kapsamında Yaşam Boyu Başarı Ödülleri sahipleri ile buluşacak.
‘Gelecek Senaryoları ve Öngörüleri’
‘Gelecek Senaryoları ve Öngörüleri’ başlıklı günün saat 15:00’te başlayacak ikinci oturumundaEBRD Risk ve Uyum Başkan Yardımcısı & CRO Annemarie Straathof konuk konuşmacı olarak oturumun açılışını gerçekleştirecek. Ardından Forum İstanbul Onursal Başkanı & TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi moderatörlüğünde; DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş, Partners Group USA Yönetim Kurulu Başkanı ve Danışman Ortağı & Institute of International Finance (IIF) Eski Başkanı Dr. Charles Dallara, Atlantik Konseyi Kıdemli Bağımsız Üyesi Hung Tran, Forum İstanbul Onursal Başkan Yardımcısı ve Bilgi Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. İlter Turan, Galileo Global Advisors Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Georges Ugeux değerlendirme ve öngörülerini paylaşacak. Oturumda ‘Pandemi ile resetlenen dünya nasıl gözükecek?’, ‘Sürdürülebilir kapitalizmin geleceği…’, ‘Çok Paydaşlı’ geleceğin inşası…’, ‘Küresel ekonomi nasıl iyileşir?, Toparlanma K tipi mi olacak?’, ‘Glokalleşme: Globalleşme +Lokalleşme yeni paradigmasının değiştirdiği yeni dünya şartları nelerdir?’, ‘ Teknoloji, Sağlık, Sosyal Medya gibi pandemi ile değişen öncelikler dünyayı değiştirmeye nasıl devam edecek?’ gibi konular tartışılacak.
Oturumun hemen ardından 20. Forum İstanbul Ödül Töreni kapsamında Cumhuriyetin Çınarları Özel Ödülleri takdim edilecek.
İkinci Günün İlk Oturumu ‘Şimdi Endüstri 4.0- Yarın Endüstri 5.0’
25 Mayıs Salı günü saat 10:00’da APS oturum sponsorluğunda gerçekleştirilecek, ‘Şimdi Endüstri 4.0- Yarın Endüstri 5.0’ başlıklı günün ilk oturumunda ‘Yapay zekâ, blokzincir ve sentetik biyoloji gibi Endüstri 4.0 teknolojileri ile küresel dönüşümün neresindeyiz? Bu teknolojileri nasıl yaratabilir, ölçeklendirebilir ve yönetebiliriz?’, ‘Yeşil ekonominin artan önemi doğrultusunda üretimin belgelenmesinin önemi nedir?’, ‘Pandemi ile “uyandırma çağrısı” yapan ve değeri pekişen Endüstri 4.0 sayesinde üretkenliği artırmanın ve maliyeti en aza indirmenin en önemli stratejik öncelik olduğunun farkına varılması ile, şirketlerin çevik ve esnek politikaları neler olmalıdır?’, ‘Toplum odaklı insansız teknolojiler diye tanımlanan Endüstri 5.0 kavramı neden önemli? Endüstri 5.0 kavramı ile gelecekte bizi neler bekliyor?’ gibi konular masaya yatırılacak.
Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü & Yazar Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek bu oturumda UiPath Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora,Toplum 5.0 Akademi Kurucu Başkanı ve ENOSAD Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin Halıcı, DOF Robotics Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan ve Doruk ve ProManage Corp. Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden konuk konuşmacı olarak katılacak.
Oturumun hemen ardından 20. Forum İstanbul Ödül Töreni kapsamında Eğitim Ödülleri sahipleri ile buluşacak.
‘Türk Markalarını Dünyaya Açan Kapı: E-İhracat’
25 Mayıs Salı, saat 14:00’te başlayacak oturumun moderatörlüğünü Amazon.com.tr Kurumsal Strateji ve Kamu İlişkileri Genel Müdürü Atilla D. Yerlikaya gerçekleştirecek. E-İhracatın Türk Markalarının dünyaya açılması için sunduğu potansiyel ve fırsatlar nelerdir?, Dünyaya açılırken çevrimiçi pazaryerleri markalara ne gibi avantajlar sağlıyor?, Farklı ülkelerdeki Pazar yerleri, lojistik alt yapısı ve farklı hizmetleri ile Amazon ihracatçılara ne gibi faydalar sunuyor?, Başarılı e-ihracat operasyonlarına sahip Türk markalarının bu yolculuktaki başarı ipuçları ve tavsiyeleri nelerdir? E-İhracatta başarının sırrı nerelerden geçiyor? Sorularının cevaplarının aranacağı oturumda; Karaca Yönetim Kurulu Üyesi Emre Karaca, Monster Notebook CMO Göktuğ Okan Oğuz, Kiğılı E-Ticaret İş Geliştirme Müdürü Furkan Karahan konuşmacılar arasında yer almaktadır.
Oturum kapanış konuşmasını ise konuk konuşmacı Biggplus Grubu CEO’su Enis Karslıoğlu gerçekleştirecek.
‘Dijital Dönüşüm: Geometrik Hızla Değişim!’
DenizBank oturum sponsorluğunda 26 Mayıs, Çarşamba saat 10:00’da başlayacak ‘Dijital Dönüşüm: Geometrik Hızla Değişim!’ oturumunun açılışını Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan onurlandıracak.
Oturumda; ‘Yapay zekanın, blokzincirin, bulutun, analitik ve büyük verinin öneminin giderek artması ve 5G ile değişen ekosisteme geçişin hızla değişen dünyaya adaptasyonu nasıl olmalı?’, ‘Dünya yazılım pazarından nasıl daha fazla pay alabiliriz? Mevcut destekler yazılım sektörünün desteklenmesi için nasıl kurgulanabilir?’, ‘Beyaz ve Mavi Yakalı’lardan sonra Metal Yakalı’lar ile nasıl bir gelecek bizi bekliyor?’, ‘Kişiselleşen Dünya: Giyilebilir teknolojiler, hands-free barkod okuyucuları, kişiselleşen tıp, finans, perakende ile bizi nasıl bir gelecek bekliyor?’, ‘Pandemi ile dijital altyapımızın birbirine “bağlılığı ve bağımlılığı” en üst düzeye ulaşmış iken siber şoklara hazırlanmak için neler yapmalıyız?’ , ‘Quantum Teknolojisi için neden geç kalmamalıyız?’, ‘5G, fabrika, endüstriyel tesisler, tarım, sürdürülebilirlik, yapay zeka (AI), sağlık, akıllı şehirler, genişletilmiş gerçeklik (XR) de nasıl bir değişim sağlayacak?’, ‘Veriye dayalı iş çağında, gerçek zamanlı veri aktarımı ile sağlanacak rekabet avantajları nelerdir?’ gibi konular tartışılacak. Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz moderatörlüğünde; Philip Morris Sabancı Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, NGN Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO İnanç Erol, Mea Bölgesi Dijital Lider (Dubai) Gürhan Kalelioğlu, Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, konuşmacı olarak ağırlanacak.
‘Küresel Trend: Fintech’ Başlıklı Oturum…
Üçüncü günün akşamüstü saat:14:00’da Türk Ekonomi Bankası Oturum Sponsorluğunda gerçekleşecek ‘Küresel Trend: Fintech’ başlıklı oturumunda ise ‘Fintech uygulamaları, Kobi’lerin finansmana erişiminde nasıl katkı sağlayabilir?, ‘Açık bankacılık ile bankalar nasıl, gelirlerini artırabilecek, yeni müşteriler çekebilecek, kendilerini yeni işbirliklerine açabilecek ve rekabette öne çıkabilecekler?’, ‘Fintech avantajlarından yararlanmak için, Siber Güvenliğin önemi nedir? Veri güvenliği, Bulut Güvenliği ve Siber Güvenlik metodolojisi oluşturarak işletmeler nasıl daha güvenli olabilir?’, ‘Fintech endüstrisinin gelişimi sonucunda, bireylere ve KOBİ’lere yenilikçi, hızlandırıcı çözümler sunulmasının ve açık bankacılık yöntemlerinin teşvik edilmesinin e-ticaret ekosistemine kazandıracağı ivme nedir?’, ‘Sermaye ve teknoloji gücüne sahip BigTech’lerin TechFin olarak finans ekosistemine dahil olması ile neler değişiyor?’, ‘Sigorta’dan InsurTech’e nasıl evrildik?’, ‘Regtech: Finansal ve Teknolojik regülasyonlar ile müşterilerin sisteme güveni nasıl maksimize edilir ve sistemin içerdiği riskler nasıl minimize edilir?’, ‘Dünyanın en büyük Fintech Hub’ları olan, San Francisco, Londra, Newyork, Singapur sıralamasında İstanbul’un da olması için girişimler nasıl desteklenmelidir? gibi başlıklar detaylı bir şekilde irdelenecek. Forum İstanbul Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Erçel’in moderasyonunu gerçekleştireceği oturumda; SC Yönetim Danışmanlık Kurucu Ortak Soner Canko, KPMG Türkiye Fintech Sektör Lideri, Bilgi Sistemleri Risk Yönetimi Bölüm Başkanı Sinem Cantürk, CoinShares CSO’su Meltem Demirörs, Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği Başkanı Burhan Eliaçık yer alacak.
27 Mayıs’ın İlk Oturumu: ‘Yeni Dünya Düzeninde Akıllı Şehirlerin Geleceği’
Dördüncü günün saat 10:00’da gerçekleşecek ‘Yeni Dünya Düzeninde Akıllı Şehirlerin Geleceği’ başlıklı ilk oturumunda ‘Dünyada akıllı şehir teknolojileri pandemi ile mücadelede nasıl kullanıldı? Dijital alt yapının sağladığı faydalar neler?’, ‘5G altyapısı, akıllı şehirlerin büyümesi için neden önemlidir?’, ‘Kentlerin yaşamsal ihtiyaçlarını tek bir noktadan yönetmek ve olası sorunlara karşı anında müdahaleyi gerçekleştirmek için, nesnelerin interneti ve yapay zekâ teknolojileri nasıl kullanılır?’, ‘Akıllı Ulaşım, Enerji Verimliliği, Siber Güvenlik, Binalar Çözümleri ile Sürdürülebilir bir şehir nasıl yaratılır?’ gibi konular derinlemesine konuşulacak. Dünya Gazetesi Yöneticisi Hakan Güldağ’ın modere edeceği oturuma Aksoy Holding Kurucu & Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, Direktör, ARUP Direktörü (Londra) Cem Budak, Şehir Plancısı & Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu, Diamond Developers CSO & SEE Enstitüsü Kıdemli Direktör Karim El Jisr ve Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur konuşmacı olarak katılacak.
Dijitalleşen Sağlık Geleceğimizi Nasıl Değiştirecek? Başlıklı Oturum…
Dördüncü günün saat 14:00’te gerçekleşecek ikinci oturumunda ‘Sağlığın sanallaşması; insan sağlığının kalitesinde, süresinde neleri değiştirebilir?’, ‘Güçlü Bir Devrim Geliyor: SYNBİO Covid-19 aşısının bulunması sağlayan Sentetik Biyoloji geleceğimizi nasıl değiştirecek?’, ‘Genetik tasarım, protein üretimi ve doğal ürün sentezi ile gelecekteki devasa fırsatlar ve riskler nelerdir?’, ‘Blokzinciri sağlık sektöründe güvenlik, şeffaflık ve gerçek zamanlı takip gibi özellikleri ile nasıl kullanılır? 5G’nin sağlık ekosistemi için önem nedir? Teletıp ve robotik bakım ile sağlık hizmetlerinin standardizasyonu nasıl sağlanacak?’ gibi konular konuşulacak. Forum İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yıldırım’ın moderatörlüğünde; MIT Termeer Tıp Mühendisliği ve Bilim Profesörü Prof. James J. Collins, Sarepta Therapeutics Gen Tedavisi Global Pazarlama ve Strateji Direktörü H. Volkan Güçlü, Türk Telekom Ventures Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu ve Dünya Endoüroloji Derneği Eski Başkanı, Robotik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Kural konuşmacı olarak konu başlıklarına ilişkin yorumlarını paylaşacak.
Oturumun hemen ardından 20. Forum İstanbul Ödül Töreni kapsamında Ulusal Onurumuzu Uluslararası Boyuta Taşıma Başarısı Gösterenler Ödülleri sahipleri ile buluşacak.
‘Girişimcilik: Ekonomiye Can Suyu’
Türk Telekom Oturum Sponsorluğunda 28 Mayıs, Cuma günü saat 10:00’da gerçekleşecek ‘Girişimcilik: Ekonomiye Can Suyu’ başlıklı oturumun açılışını Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır onurlandıracak.
Oturumda ‘Girişim ekosistemi ve ekonomisinin geliştirilmesi için yerli-yabancı yatırımcılar nasıl cezbedilir?’, ‘Üniversiteleri, Ar-Ge merkezlerini, güçlü inovatörleri bir araya getirerek Türkiye’de global DeepTech ekosistemini nasıl geliştirebiliriz?’, ‘Kurumsal şirketlerin, özel girişim yatırımlarına (Corporate Venture Capital – CVC) odaklanması ekosistemde neler değiştirecek? Ventures Capital (VC) ve Melek Yatırım Gruplarının yatırımlarının ülke ekonomisine katkıları nelerdir?, Start Up’tan Scale- Up’a evrilirken girişimcilerin stratejik hamleleri neler olmalı? Yatırımcıların beklentileri nelerdir?’ gibi konular ele alınacak. Milliyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Şükrü Andaç moderatörlüğünde; Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağ Başkanı Mehmet Buldurgan, English Ninjas Kurucu & CEO Ali Servet Eyüboğlu, EMCC Global Başkanı Dr. Rıza Kadılar, Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi & TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav konuşmalarıyla katkıda bulunacaklar.
Forum İstanbul 2021’in En Son Oturumu ‘Eğlencenin Dijitalleşmesi: Oyun’
Türk Telekom Oturum Sponsorluğunda Forum İstanbul’un 28 Mayıs, Cuma saat 14:00’te gerçekleşecek son etkinliğinde ise ‘Eğlencenin Dijitalleşmesi: Oyun’ başlıklı oturum yer alacak. ‘2020 yılında 174 milyar dolar olan küresel video oyun pazarının yaklaşık %50’si Asya- Pasifik ülkelerinde bulunuyor. Türkiye bu pastadan daha fazla pay nasıl alabilir?’, ‘Blok zinciri oyun sektöründeki güveni nasıl güçlendirecek?’, E- Spor endüstrisinin gelişini ve büyümesini sürdürülebilir kılmanın reçetesi nedir?’, ‘E-spor yatırımları ve global trendler nelerdir?’, ‘Dünyada ve Türkiye’de satın alma ve birleşme örnekleri’, ‘ Küreselleşmiş bir ürün nasıl yaratılır?’ konu başlıkları, Galatasaray SK Yönetim Kurulu Üyesi Dorukhan Acar moderatörlüğünde; İstanbul WildCats Espor Takımı ve Yönetim Kurulu Başkanı Orlando Calumeno, Bahçeşehir Üniversitesi Dijital Oyun Tasarım Bölüm Başkanı ve BUG Oyun Laboratuvarı Kurucu Direktörü Dr. Güven Çatak, Blaze Esports Kurucusu ve Riot Games Türkiye eski Ülke Müdürü Bora Koçyiğit, Türkiye E- Spor Federasyonu Başkanı Alper Özdemir’in katılımıyla gerçekleşecek.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.