Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP’nin Türkiye’deki en büyük eğitim yatırımlarından biri olan SAP Genç Profesyoneller Programı’nın 6’ncısı tamamlandı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) iş birliği ile gerçekleştirilen program kapsamında 25 genç, 3 ay süren eğitimin ardından SAP’nin uluslararası geçerliliğe sahip iki sertifikasını alarak mezun oldu. Dijitalleşmeye ihtiyacın daha da arttığı bu dönemde, gençlere dijital beceriler kazandırarak istihdama ve ekonomiye katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyleyen SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, programın Türkiye’de işe yerleştirme oranı en yüksek eğitim programlarından biri olduğunu belirtti.
SAP Türkiye ve SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü tarafından 2018 yılında Türkiye’de başlatılan SAP Genç Profesyoneller Programı, üniversiteden yeni mezun gençlere yeni teknolojiler alanında yetkinlik kazandıran ücretsiz bir eğitim olması ile öne çıkıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana pandemi nedeniyle online olarak devam eden programın 6’ncısı, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) iş birliği ile düzenlendi.
Program için yüzlerce başvuru arasından seçilen 25 genç, SAP’nin akıllı Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) çözümü SAP S/4HANA’nın yanı sıra iletişim, tasarım odaklı düşünme gibi kişisel gelişimlerine yönelik eğitimlere de katıldılar. Kapsamlı eğitimler sonunda gençler, SAP’nin uluslararası geçerliliğe sahip iki sertifikasını alarak mezun oldu. Mezunlar, MESS’in otomotiv, dayanıklı tüketim ve demir çelik gibi ekonominin lider sektörlerindeki 250 üye işyerinde istihdam fırsatlarını değerlendirecek.
Türkiye’de bugüne kadar İstanbul, Ankara, Gaziantep ve İzmir gibi farklı şehirlerde düzenlenen 5 programda 120’den fazla genç; bulut bilişim, büyük veri ve elektronik ticaret gibi farkı alanlarda uzmanlaştı. Bu gençlerin %100’e yakını SAP Danışmanı unvanı ile SAP müşterilerinde veya iş ortaklarında istihdam edildiler.
‘Gençlere teknoloji yetkinliği kazandırarak bugünden geleceğe hazırlıyoruz’
Online olarak düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, şirketlerde dijital teknolojinin gelişimini yavaşlatan unsurlar arasında yetkinlik eksikliğinin ilk sıralarda geldiğini belirterek, “Pandemiyle birlikte ivme kazanan dijitalleşme; bildiğimiz hemen her şeyi hızla değiştirdi, değiştirmeye de devam ediyor. Kurumların iş sürekliliği için dijitalleşme artık bir zorunluluk haline geldi. Aynı zamanda, işgücünün bu dijitalleşmeye uyum sağlaması ve teknik bilgi ve becerilerinin artırılması da büyük önem kazandı. McKinsey’nin hazırladığı “İşimizin Geleceği: Dijital Çağda Türkiye’nin Yetenek Dönüşümü” raporunda 2030 yılında en büyük yetkinlik değişiminin %63 oranıyla teknoloji alanında gerçekleşmesi bekleniyor. SAP olarak bu doğrultuda gençlere dijital beceriler kazandırmak, teknoloji alanındaki yetkinliklerini artırmak ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu teknik işgücünü yetiştirmek için birçok program hayata geçiriyoruz. Türkiye için fark yaratacak SAP Genç Profesyoneller Programı’mızın da sürdürülebilir bir yapıya kavuşarak daha fazla gence ulaşması en önemli önceliklerimizden biri” dedi.
‘SAP Genç Profesyoneller Programı işe yerleştirme oranı en yüksek eğitim programlarından biri’
Online mezuniyet töreninde açılış konuşması yapan SAP Güney Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Dijital Yeteneklerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü Genel Müdürü, aynı zamanda programı 2012 yılında global olarak başlatan isimlerden Marita Mitschein ise bugün dünyada her 2 kişiden birinin 30 yaşın altında olduğunu ve bu neslin, yeteneklerine göre iş bulmakta zorlandığını belirterek, şöyle devam etti: “SAP olarak en büyük amaçlarımızdan biri de hem yerelde hem globalde gurur verici projelere imza atacak gençlerimizi yetiştirmek ve genç işsizliğini azaltmaya katkı sunmak. Bu programa katılan gençlerimizin neredeyse tamamı mezun olmalarının ardından hızla istihdam edildi. Bu da, gurur duyduğumuz ve en çok önemsediğimiz konuların başında geliyor. Gençlerimiz bu programla sadece bilgiyi değil, uygulamayı da öğreniyor ve bunları pratiğe dökme şansına kavuşuyorlar. Bugün 25 mezunumuz daha aramıza katılıyor. Bu gençler, Türkiye’de yeni teknolojilerin uygulanmasında öncü olacaklar.”
150 yeni mezun genç Bulut Teknolojileri ve Büyük Veri’de uzmanlaştı
SAP, 2012 yılında kurduğu SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsüile gençlere sürdürülebilir çalışma olanakları yaratmayı hedefliyor ve faaliyet gösterdiği ülkelerin ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü tarafından yürütülen SAP Genç Profesyoneller Programı kapsamında bugüne kadar 31 ülkede 3150’den fazla genç eğitim aldı ve bu gençlerin yüzde 99’u SAP iş ortaklarında ya da müşterilerinde istihdam edildi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.