Sanofi’nin hayata geçirdiği ve sağlık alanında fark yaratacak fikir ve proje sahiplerinin başvurduğu PharmUp Girişimcilik Programı’nın ikinci dönemi Endeavor iş birliğinde başlıyor. Yenilikçi sağlık çözümleri konusunda başvurular 1 ay boyunca kabul edilecek, Nisan ayında ise başvuru süreci tamamlanarak, seçilen projeler için 3 ay sürecek hızlandırma dönemi başlayacak.   


Türkiye’de sağlık alanında yenilikçi çözümler geliştirmek ve sunmak için çalışan Sanofi, Girişimcilik Programı PharmUp’ın ikinci döneminin başladığını açıkladı. Türkiye’nin girişimcilik alanındaki en köklü kurumlarından Endeavor iş birliğinde gerçekleşecek yeni dönemin takvimine göre, başvurular 10 Nisan 2021 tarihine kadar www.sanofi.com.tr üzerinden yapılabilecek. Bu yeni dönemin kategorileri Akıllı Sağlık Cihazları ve Diagnostik Çözümler (giyilebilir teknolojiler ve hızlı test araçları), Medikal Eğitim ve İletişim Araçları, Sağlıklı Yaşam Çözümleri, Dijital Sağlık ve Teletıp, Veri Yönetimi ve Analitiği, Kurumsal Dijital Dönüşüm olarak belirlenmiş durumda. 

Sağlık dikeyinde çalışan, ölçeklenebilir, geliştirilebilir ve sürdürülebilir fikirlerin hayat bulduğu programda seçilecek girişimler için mentörlük desteği ve eğitimler içeren 3 aylık hızlandırma dönemi başlayacak. Bu dönem sonrasında ürünlerini olgunlaştıran start-up’lar Temmuz ayında gerçekleştirilecek programın final gününde (Demo Day) sektörün önde gelen isimlerine projelerini tanıtma şansı bulurken somut çözümü olan projelere Sanofi ile iş birliği fırsatı sunulacak.

İlk dönem başarıyla tamamlanmıştı 

PharmUp’ın ilk yılında hızlandırma programına katılmaya hak kazanan 5 girişimci, 5 aylık bir sürede çalışma ve hazırlıklarını tamamladı. Demo Day etkinliğinde sunumların ardından jüri üyeleri tarafından belirlenen PharmUp birincisi, hastane enfeksiyonlarının erken evrede ve hızlı tanısı için hasta başı enfeksiyon tanı cihazı geliştiren Aksense oldu. Aksense, özellikleriyle dünyada bir ilk olma özelliği de taşıyordu. 

Jüri Özel Ödülü’nü ise dijital verilerin DNA’da şifrelenmesi, arşivlenmesi ve pratik geri okunmasına yönelik platform teknolojisi geliştiren HiDNA aldı.  


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın