İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK); eğitim, staj, Ar-Ge, uluslararası organizasyonlar ile eğitim ve araştırma konularında kapsamlı bir işbirliği protokolüne imza attı.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve DEİK Başkanı Nail Olpak tarafından imzalanan protokol ile İTÜ ile DEİK arasındaki istihdam, mesleki eğitim, kurumsallaşma, ticari diplomasi, markalaşma, insan kaynakları yönetimi süreçleri, dijitalleşme, insan yönetimi zirveleri, uluslararası organizasyonlar ve araştırma konularında üniversite-sanayi işbirliği bağlamında önemli projelerin gerçekleşmesi hedefleniyor.
Protokol, DEİK üyeleri ile İTÜ yönetimi, öğretim üyeleri, araştırmacıları ve öğrencileri arasındaki ilişkilerin tesisi, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi, araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımınınım sağlanmasını ve ortak bilimsel ve iş dünyasına yönelik organizasyonların gerçekleştirilmesini kapsıyor.
Öğrencilerin ülkeler arasındaki staj hareketliliği desteklenecek
Protokol kapsamında her iki kurum tarafından belirlenecek hedef ülkelerle üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik ortak faaliyetler yapılacak. DEİK ve İTÜ arasında oluşturulacak komisyonlar ile TOBB, TİM, MÜSİAD, ASKON gibi kurucu kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanacak. Ticari diplomasi, eğitim, ekonomi başlığında oluşturulacak komisyonlar, iş konseyleri ile özel projelerde çalışmalar yapmak üzere bir araya gelecek. Komisyonlar, özellikle Türk ve yabancı öğrencilerin staj hareketliliğinin koordinasyonuna yönelik çalışmalar yapacak ve öğrenciler için yeni staj imkânları oluşturulacak.
İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ’nün iş dünyası ile kurduğu işbirliğine bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, “DEİK’le çok kapsamlı ve son derece faydalı olacağını düşündüğümüz bir protokol imzaladık. Hedef ülkelerle yapılacak Ar-Ge çalışmaları, staj imkânları ve özel projelere dair öncelikle bir komisyon kurulacak ve bu komisyonda yapılacak çalışmalar sayesinde, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle iş dünyasıyla çok daha yakın çalışma imkânı elde edecektir. İTÜ olarak üniversite-sanayi işbirliğini her zaman ön planda tutuyoruz. İşbirliği için değerli Başkanımız Nail Olpak Bey’e ve tüm DEİK Ailesine teşekkür ederim,” dedi.
Türk özel sektörünün geleceği için üniversite-sanayi işbirliğinin çok değerli bir kazanım olduğunu belirten DEİK Başkanı Nail Olpak, “Türk iş dünyasının dış ekonomik ilişkilerini yürüten DEİK olarak üniversitelerimiz, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle sürekli temas halindeyiz. 146 İş Konseyimiz ile ülke ve sektör bazlı yürüttüğümüz küresel ticari diplomasi faaliyetlerimiz kapsamında, üniversitelerimizi de iş dünyamız için çok kıymetli bir hazine ve itici bir güç olarak görüyoruz. Ülkemizin en köklü üniversitelerinden ve mezunu olmaktan gurur duyduğum İTÜ ile imzaladığımız işbirliği protokolü de, bu bağlamda özel sektörümüze ve öğrencilerimize değer katacak. Kuracağımız nitelikli komisyonlar ile eğitimden ekonomiye, ticari diplomasiden Ar-Ge projeleri ve yurtdışı staj programlarına kadar oldukça kapsamlı bir projeksiyon sunacağız. Akademik ve bilimsel bakış açısıyla birlikte üniversite öğrencilerimizin dinamizmini iş dünyamızla buluşturacağız. Özellikle Türk sanayisinin küresel ticaretteki üretim gücünü artırmak adına, yüksek katma değerli projelere imza atmayı hedefliyoruz. Değerli Hocamız İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya ve İTÜ Ailesine, destekleri için teşekkür ediyorum,” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.