Türkiye radyant ısıtma pazarında yüzde 65 olan pazar payı ile açık ara sektör lideri olan Çukurova Isı, AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği radyant ısıtma teknolojileri ile işletmelerde yüzde 65’lere varan oranda enerji tasarrufu sağlayarak, CO2 emisyonunun küresel bir sorun haline gelen iklim krizi üzerindeki etkilerini azaltmayı hedefliyor.

Endüstriyel ve ticari ısıtma pazarının lider markasıÇukurova Isı, inovatif ürün ve hizmetleri ile çözüm ortağı olduğu projeler için değer yaratmaya devam ediyor. Ürün portföyünde bulunan çevreci ısıtma teknolojileri ile işletmelerin operasyonel maliyetlerini azaltacak optimum çözümler sunan Çukurova Isı, enerji verimliliği ve tasarrufunu, şirket ana felsefesi olarak benimsiyor.

Türkiye Radyant Isıtma pazarında yüzde 65 pazar payına sahip olan Çukurova Isı’nın oldukça çeşitli olan ürün portföyünde; “Borulu Radyant Isıtıcılar, Sıcak Hava Üreticileri, Seramik Plakalı Radyant Isıtıcılar, Stadyum Tribün Isıtıcıları, Elektrikli Halojen Isıtıcılar, Doğalgazlı Termo-Konvektörler ve Seyyar Radyant Isıtıcılar” yer alıyor. Özellikle kendi markaları olan GOLDSUN ve SILVERSUN ile doğalgazlı radyant ve elektrikli infrared ısıtıcı pazarında fark yaratan Çukurova Isı, her yıl cirosunun yüzde 7’sini AR-GE çalışmalarına ayırarak, dünya standartlarında geliştirdiği ısıtma teknolojileri ile ısıtma pazarına yön veriyor. 

Cafe, restaurant, spor salonu, fuar alanları, atölyeler, depo, cami ve endüstrilere; pratik, tasarruflu ve etkili ısıtma çözümleri sunan Çukurova Isı’nın Pazarlama Müdürü Osman ÜNLÜ, ısıtma teknolojilerinde yapmış oldukları geliştirmelerin işletmeler açısından önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu: “İşletmeler, enerji tasarrufu açısından önemli bir ekonomik potansiyele sahip. Çünkü dünyada tüketilen enerjinin yüzde 30’u sanayide tüketiliyor. Sanayide tüketilen enerjinin yüzde 80’i ise ısıtma ve soğutma sistemlerinde kullanılıyor. Endüstriyel tesislerde doğru ısıtma teknolojileri kullanarak yüzde 65’lere varan oranda enerji tasarrufu sağlamak ve böylece fazla enerji tüketimine bağlı olarak oluşabilecek CO2 emisyonunun, küresel bir sorun haline gelen iklim krizi üzerindeki etkilerini azaltmak mümkün. 

Çukurova Isı olarak ısıtma pazarındaki liderliğimizi çevreci ve verimli teknolojiler geliştiren AR-GE’mize borçluyuz. Ürünlerimiz, sahip oldukları donanımsal özellikleri ile endüstriyel ve ticari alanlarda; piyasadaki muadillerinden çok daha verimli, etkili ve çevreci bir ısıtma sağlıyor. Örneğin Goldsun markalı elektrikli ısıtıcılarımız, sahip oldukları “halojen ampul” ve özel cihaz tasarımı ile standart rezistanslı elektrikli cihazlara göre yüzde 40 daha fazla verim sağlıyor. Cihazın, kısa dalga ışınım özelliği yani ışın iletme kabiliyeti, orta ve uzun dalgalı ışınım yapabilen cihazlara göre yüzde 40 daha fazla verim sağlayarak işletme giderlerinden tasarruf sağlıyor.”

Endüstriyel ve ticari alan ısıtmasının ardından evlerdeki açık alanların ısıtmasına yönelik mobil elektrikli ısıtıcılar da geliştirdiklerini belirten ÜNLÜ, ısıtıcıların, sahip oldukları donanım özellikleri sayesinde dış ortam şartlarından etkilenmeden gerekli konfor şartlarını rahatlıkla sağlamaları gerektiğini belirtti. “ÜNLÜ, sözlerine şöyle devam ett: “Goldsun markalı ısıtıcılarımız, IP55 su sınıfı koruması özelliği ile açık alanlarda hatta yağmur altında da sorunsuzca çalışıyor. Sahip olduğu dimmer devresi (bazı serilerde opsiyonel) sayesinde de 5 kademeli ısıtma seçeneği sunarak, konfor şartlarına uygun ısıtma sağlıyor. 

Goldun Elite, Goldsun Performa ve Goldsun CC olarak adlandırdığımız doğalgazlı radyant ısıtıcılarımız da sahip oldukları donanım özellikleri ile piyasadaki muadillerinden çok daha fazla tasarruf ve konfor sunuyor. Doğalgazlı radyant ısıtıcılarda kullandığımız reflektör, konfor şartları açısından son derece önem taşıyor. Reflektör, cihazlardan yayılan enerjiyi, havaya değil, insanlara doğru yönlendirerek yüksek konfor sunuyor. Ayrıca ısıtıcının rüzgârdan etkilenmemesi için doğalgazlı ısıtıcılardaki seramik plakaların önüne, ortamdaki rüzgâr akımını yüzde 100 kesen, saydam seramikten üretilen camlar yerleştiriyoruz. Isındıkça saydamlığı artan cam, ışınımın daha geniş alanlara yayılmasını sağlıyor. Seramik plakaların önüne takılan paslanmaz çelik ızgaralar sayesinde cihaz veriminde yüzde 20 artış sağlanıyor. Bunun yanı sıra ısıtıcılarda kullanılan rüzgâr kalkanı da karşıdan gelen rüzgâr akımlarını büyük oranda yavaşlatıyor.

“Silversun Borulu Radyant Isıtıcı”larımızı ise mekânın ihtiyacına göre dizayn edebiliyoruz. Kısacası projelendirmeden devreye alma sürecine kadar oldukça kapsamlı olan bir mühendislik hizmeti sunuyoruz.  Ürünümüzü, rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise borulardan çıkan ışınların yüzde 99,5’ini cisimlere yönlendirmesi ve bu sayede daha verimli ve yoğun ısıtma sağlamasıdır” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın