Avon “Şimdi Sıra Bende” hareketi kapsamında, dünyanın her yerinden kadınları birbirleriyle buluşturmak, kadınların başarılarını kutlamak, potansiyellerini gerçekleştirmek ve diğer kadınlara ilham vermelerine yardımcı olmak için küresel bir hikaye ve resim galerisi başlatıyor. Kampanya ile ‘Şimdi Sıra Bende’ platformunda yayınlanan her 1 hikaye için kadın sivil toplum derneklerine 1 dolar bağış yapılacak
Güzellik şirketi Avon tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre; kadınlar günlük hayatlarında karşılaştıkları ve kendi deneyimleriyle ilişkilendirilebilir hikayeler duymaktan ve deneyimlerini başkalarıyla paylaşmaktan güç alıyor. Araştırma sonuçlarına göre; kadınların yaklaşık üçte biri (yüzde 32), bu hikayelerle zorlukların üstesinden gelebildiğini, yüzde 36’sı ise kaygı ve kendinden şüphe duymayı azalttığını söylüyor.Kadınların yüzde 41’i ise koronavirüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlamalarının, toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadeleyi onlarca yıl geriye götürdüğüne inanıyor ve bunun sonucu olarak da özgüvenini kaybettiğini aktarıyor. Bu araştırmadan yola çıkan Avon, “Şimdi Sıra Bende” adını verdiği kampanya ile dünyanın her yerinden kadın ve erkeklerin başarılarını ve hikayelerini paylaşmak için harekete geçti.
“Hikayemle Varım” diyecekler
Avon, insanların kaygılarını gidermek ve bu zor zamanlarda insanları bir araya getirmek için kadın ve erkeklerin farklı hikayelerini ve deneyimlerini paylaşmaları ve dünyanın her yerinden birbirleriyle bağlantı kurmaları için küresel bir galeri hayata geçiriyor. Hikayemle Varım, Dünya Kadınlar Günü itibariyle, kadınların en olağanüstü başarılarından, en basit kazanımlarına kadar güç, cesaret ve kararlılık gerektiren hikayeleri buluşturacak. Galeride halihazırda dünyanın dört bir yanından kadınların ve kız çocuklarının deneyimleri ile ilgili bir dizi hikaye yer alacak. Annelik ve kariyeri aynı anda yürüten, memekanserini yenmiş ya da -kadına yönelik şiddet gibi zorluklardan kurtulan kadınlar da deneyimlerini, benzer zorluklar çeken kadınlarla paylaşma imkanı bulacak.
“Deneyimlerden ilham alıyoruz”
Avon CEO’su Angela Cretu konuyla ilgili şunları söyledi: “Sesimizin eşit duyulmadığı bir dünyada, günlük yaşamımızda bizim gibi olan insanlardan güç topluyoruz. Bizimle aynı sorunlarla mücadele eden başka kadınlar bize güç veriyor. Avon olarak amacımız, kadınların karşılaştıkları engelleri ve zorlukları aşmalarına ve kendilerini en iyi hale getirmelerine yardımcı olmaktır. Bu nedenle Dünya Kadınlar Günü’nde bağlantılarımızı güçlendiriyor, hikayelerimizi paylaşmanın ve başkalarının hikayelerini dinlemenin yeni ve yargıdan uzak yollarını buluyoruz. Biz deneyimlerden ilham alıyoruz. Avon’un Şimdi Sıra Bende platformu kadınlara konuşmaları, hikayelerini paylaşmaları ve başarılarını kutlamaları için bir alan sağlayacak. Dünyanın dört bir yanından, cesur ve güçlü kadınlara ait, onları asla küçümsemememiz gerektiğini gösteren özgün hikayeler toplayacağız. Ne kadar çok hikaye toplayabilirsek ve ne kadar rol model gösterebilirsek, etkimiz o kadar büyük olur. Paylaşılan her hikayeyi kutlamak için Avon Vakfı, kadınlar ve dolayısıyla herkes için daha iyi bir dünya yaratmaya yardımcı olmak amacıyla, kadınları destekleyen sosyal yardım kurumlarına 1 dolar bağışta bulunacak.”
Sevdiklerimizi görememek duygusal çöküntü yaratıyor
“Hikayemle Varım” kampanyasının bir parçası olarak başlatılan araştırma kapsamında İngiltere, Polonya, İtalya, Güney Afrika ve Türkiye gibi ülkelerden küresel olarak 8 bin kadınla anket yapıldı. Araştırmayla çoğu kadının (% 92), sevdiklerini yüz yüze görememesi (% 49), maddistres (% 47), iş güvenliği (% 29) ve uzaktan eğitim (%24) nedeniyle salgın sırasında üzerlerinde artan baskı hissettiği sonucuna ulaşıldı. Bu baskıların yanı sıra kadınların yarısı (%52) hayata karşı daha az bağlı hissettiğini itiraf ederken bu da kaygı (% 44), izolasyon (% 42), motivasyon eksikliği (% 34) ve kendinden şüphe (% 20) gibi durumlara neden oldu. Kadınların yarısından fazlası (%57) birbirleriyle bağlantı kurmak için çevrimiçi platformlara yönelmesine rağmen, kadınların dörtte birinden fazlası (% 28) sosyal medya sitelerinde kendi mücadelelerini paylaşırken yargılandıklarını itiraf ediyor, % 27’si ise kimsenin hikayelerini dinlemek istediğine inanmıyor ve % 40’ı kendileri hakkında konuşmaktan hoşlanmıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.