Un sektörünün önde gelen firmalarından Söke Un satılıyor. Perakende markalı un piyasasında en yüksek pazar payına sahip üreticilerden olan Söke Un’a Ulusoy Un ile İhlas Holding talip oldu.

Mediterra Capital Partners kontrolünde faaliyet gösteren Moms Kitchen International SARL’a ait Söke Un hisselerinin Ulusoy Un tarafından kısmen ya da tamamen satın alınması ve alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla Ulusoy Un ile Söke Un arasında bir gizlilik anlaşması imzalandı.

Söke Un tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanan açıklamada, “Mediterra Capital Partners kontrolünde faaliyet gösteren Moms Kitchen International S.a.r.l’nin sahibi olduğu Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (“Söke Un”) hisselerinin Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Ulusoy Un”) tarafından kısmen ya da tamamen satın alınması ya da Ulusoy Un ile Söke Un’un, Ulusoy Un (devralan) bünyesinde birleştirilmesi için görüşmelerin başlatılması ve alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla Ulusoy Un ile Söke Un arasında bir gizlilik anlaşması imzalanmış ve çalışmalara başlanmıştır. Bundan sonraki süreçte de konuyla ilgili gelişmeler Sermaye Piyasası Kanunu’na ve ilgili diğer yasal mevzuat hükümlerine uygun olarak yatırımcılarımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

İHLAS HOLDİNG’İN TEKLİFİ 225.220.000 TL

Sonrasında İhlas Holding’in de Söke Un’a talip olduğu anlaşıldı. Üstelik İhlas Holding, satış bedelini de duyurdu. KAP’da yayınlanan İhlas Holding açıklamasında, “Şirketimiz, daha önce yapmış olduğu gizlilik sözleşmesi kapsamında Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Moms Kitchen International S.a.r.l’ye ve gerçek şahıslara ait %100 oranındaki paylarının satın ve devir alınması amacıyla bağlayıcı olmayan bir teklif vermiştir. Söz konusu teklifin tutarı, %100 hisse için 225.220.000 Türk Lirası’dır” denildi. Açıklamada, verilen bağlayıcı olmayan teklifin kabul edilmesi halinde Söke Değirmencilik nezdinde mali ve hukuki inceleme (“due dilligence”) çalışmalarına başlanacağı belirtildi” bilgisine yer verildi.

ULUSOY UN ALIRSA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FİRMASI DOĞACAK

Söke Un, 2015’te Mediterra Capital’e satıldı. Bin 150 ton günlük buğday işleme kapasitesi ile özellikle perakende segmentinde Türkiye’nin en büyük ve en bilinir markası olan Söke Un, 2019’da İSO 2. 500’e 60’ıncı sıradan girdi. 2019’da üretimden satışı 423 milyon TL oldu. Aynı şekilde Ulusoy Un’un da günlük 2 bin 500 ton buğday işleme kapasitesi var. 2019 yılında İSO ilk 500’de 380’inci sırada olan Ulusoy Un, 652 milyon TL üretimden satışa sahip. Satın almanın gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin en büyük un şirketi doğmuş olacak. Sahip olduğu lisanslı depolar ile değer zincirinin tüm aşamalarında yer alan sektörün halka açık tek şirketi olan Ulusoy Un daha yeni Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Avrupa İmar Kalkınma Bankası’ndan 40 milyon TL mali kaynak aldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın