Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi (UKH), Türkiye genelindeki şirketler arasında yaygınlaşmaya devam ediyor. Toyota Boshoku Türkiye Grubu şirketleri arasında yer alan ve 2012 yılında kurulup 2013’ten bu yana da Toyota ile BMW için koltuk kılıfı üreten TB Sewtech Turkey, KalDer üyeliği ile Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı. TB Sewtech Turkey, tüm iş süreçlerindeki mükemmellik anlayışını; kalite bilincinin geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile Mükemmellik Modeli uygulamalarının yaygınlaştırılmasının ilk adımı olarak görülen Ulusal Kalite Hareketi’ne katılım ile taçlandırmayı amaçlıyor.

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), pandemi döneminde de ülke genelindeki şirketlerden yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda UKH’ye katılan son isim TB Sewtech Turkey oldu. Toyota Boshoku Türkiye Grubu şirketi olan, faaliyetlerini Düzce’deki fabrikasında gerçekleştiren ve 2013 yılından bu yana Toyota ile BMW için koltuk kılıfı üreten şirket, KalDer üyeliği ile sunduğu ürünlerin iş süreçlerindeki kalite anlayışını bir adım ileriye taşımayı amaçlıyor.

Şirketin Düzce’de bulunan fabrikasında düzenlenen törene; TB Sewtech Turkey Başkanı Hakan Konak ve ekibi ile KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ve Türkiye Mükemmellik Ödülleri Sekreteri Esra Karakaş Kurşun katıldı. Törende konuşan TB Sewtech Turkey Başkanı Hakan Konak, “Bu üyelik sonsuz mükemmellik arayışımızın ilk adımıdır. Şirketimiz TB Way (Toyota Boshoku Tarzı) ve TQM’i benimsemiş bir şirket olup EFQM de bizim temellerimizle örtüşmektedir. Bu yüzden EFQM modelini yeni bir uygulama olarak değil, köklerimizi sağlamlaştıracak bir sistem olarak görüyoruz. ‘Asla Yetinme’ sloganıyla hem şirketimizi daha ilerilere taşımak hem de sektöre örnek olmak amacıyla bu çalışmada yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ise pandeminin ardından sosyal hayattan iş yaşamına kadar çok sayıda alanda köklü değişimlerin yaşandığını belirterek, bu döneme daha hızlı uyum sağlamak isteyen şirketler için de “kalite” anlayışının ayrı bir önem kazandığını söyledi. Özellikle pandemi sürecinde UKH’ye katılarak uygulamaya başlanılan EFQM Modeli’nin şirketler için bir kılavuz niteliğinde olduğunun altını çizen Sabri BülBül, “Bu yeni döneme hızlı bir şekilde adapte olmak ve bu hızla değişen süreçte kalite anlayışını da daha ileri seviyeye taşımak tüm kurumlar, kuruluşlar için çok kıymetli. EFQM Modeli de tam da bu süreçte devreye giriyor ve şirketler için yol gösterici oluyor. Bu kapsamda KalDer olarak UKH’ye katılımı ile kalite anlayışını taçlandırmayı amaçlayan TB Sewtech Turkey’in örnek çalışmalara imza atacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Mükemmellik yolculuğu için yol haritası belirleniyor!

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın