Türkiye genelinde sanayi üretimi Aralık’ta aylık bazda yüzde 1.3 arttı ve 2020 yılı artışı da yüzde 9.0 olarak belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, Aralık’ta yıllık bazda, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü üretimi yüzde 6.0, imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 9.5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü üretimi de yüzde 4.9 arttı.

TÜİK verilerine göre, Aralık’ta aylık bazda, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü üretimi yüzde 3.5 ve imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 1.4 artarken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü üretimi yüzde 1.4 düştü. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de, 2020 yılının son çeyreğinde, yıllık bazda yüzde 10.1 arttı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi de yüzde 4.8 arttı.


Bakan Varank: Aralıkta G20 ülkeleri arasında sanayi üretimini en çok artıran ülke olduk


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Aralık 2020’de G20 ülkeleri arasında sanayi üretimini en çok artıran ülke olduğunu bildirdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkili olduğu 2020 yılının son ayında da sanayi üretiminin yıllık yüzde 9, aylık ise yüzde 1,3 artışla piyasa beklentilerinin üzerinde yükselişini sürdürdüğünü belirten Varank, “Ekonomi ve hukuk alanındaki reform irademiz ve sanayicimizin gayretiyle kaliteli ve istikrarlı büyüme hedefimizi sürdüreceğiz” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın