GTENT (Global Telekom ve Entegre Teknolojiler AŞ) basın danışmanlığı ve PR hizmetleri için Kayra Medya’yı tercih etti. GTENT-Kayra Medya birlikteliği Şubat 2021 itibariyle başladı

Dünya artık 5G’ye geçmeye hazırlanıyor. Türkiye de bu konuda özellikle bu yıl içinde çalışmalarını yoğunlaştırmak zorunda aksi takdirde trenin kaçması işten bile değil.

İşte bu amaçla mobil operatörlerin 5G ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Ankara OSTİM’deki Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) içindeki 10 firma tarafından kurulan GTENT (Global Telekom ve Entegre Teknolojiler AŞ) PR ve basın danışmanlığı için Kayra Medya Danışmanlık AŞ ile anlaştı.

Kayra Medya Danışmanlık AŞ, 2025 yılına kadar toplamda 10 milyar dolar olması beklenen Türkiye pazarından yüzde 60, yıllık 80 milyar dolar olması beklenen dünya pazarından yüzde 5 ve bölge pazarından da yüzde 15’lik pay alma hedefi ile yola çıkan GTENT’in hedeflerine ulaşması noktasında basın danışmanlığı ve PR hizmeti verecek.

Türkiye’nin Samsung’u olmak için yola çıktık

Orta vadede şirketin Türkiye’deki cirosunun toplam içindeki payının yüzde 20 ila 30 olmasını hedeflediklerini belirten GTENT Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Kayaduman, “5G geleceğin teknolojisi. Bu teknolojiye uyum göstermeyen ülkeler dünyanın çok gerisinde kalacaklar. Bu nedenle Türkiye’nin de hızlı şekilde 5G teknolojilerine adapte olması lazım. Türkiye 5G teknolojilerini geliştirebilecek ender ülkelerden biri. Biz de HTK bünyesinde yer alan ve bu teknolojiyi geliştirebilecek özelliklere sahip 10 firma olarak GTENT’i kurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yerli ve milli 5G projesi bitmeden 5G lisansının verilmeyeceğini açıklamıştı. Biz de bu konuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Gerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), gerekse Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yerli ve milli firmalar olmamız nedeniyle bizi destekliyor ve cesaretlendiriyorlar. Biz de devletimizden gelen bu destekleri boşa çıkarmak istemiyoruz. Nasıl ki Güney Kore belli sektörlere yoğunlaşıp yerli üreticilerini destekleyerek Kia ve Samsung gibi markaların çıkmasına destek verdiyse biz de Türkiye’nin Samsung’u olmak için yola çıktık ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Şu an Ernst and Young’ın GTENT’in değerlemesi üzerinde çalıştığını belirten Kayaduman, “GTENT’in orta vadede unicorn olması için önünde hiçbir engel yok” diye konuştu.

GTENT, 5G’ye geçiş için gerekli tüm ürün gruplarında çalışmalarını sürdürüyor. 4.5G için aranan yüzde 45 oranında yerli olma şartının 5G için de sürdürülmesi bekleniyor.

5G teknolojilerinde 4 ürün grubu yer alıyor: Yeni Radyo ve MIMO Anten, BBU, Çekirdek Şebeke ve Radyo Link… GTENT bu ürün gruplarının hepsinde ürün geliştirmektedir.

GTENT hakkında

Ankara OSTİM’de Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) çatısı altında kümeleşen 150’ye yakın firma bulunuyor. 2017 sonlarında HTK içindeki bu şirketler 5G teknolojilerini hayata geçirmeye karar verdiler. BTK ve OSTİM bu şirketleri destekledi ve bir nevi ebeveynleri oldu. Operatörlerin ihtiyaçlarını anlatmaları üzerine HTK içinde 40’a yakın şirketin bu ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyde olduğu görüldü. Ancak sadece 16’sı BTK’nın desteklenerek geliştirilecek fikri mülkiyetin yerli kalması kurallarını kabul etti ve 3 mobil operatörle birlikte “Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi” isimli TÜBİTAK projesini geliştirmeye başladılar. Bu şirketlerden 10 tanesi ise bir araya gelerek GTENT’i (Global Telekom ve Entegre Teknolojileri Kümelenmesi AŞ) kurdu. 2025 yılına kadar yıllık 80 milyar dolar olan dünya piyasasından yüzde 5 pay alma hedefinde olan GTENT’in bölge piyasasından almayı düşündüğü pay ise yüzde 15.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli 5G projesi bitmeden, yani ürünler tam anlamıyla hazır olmadan 5G lisansı verilmeyeceğini belirtiyor. 5G lisansı verilmeye başladığında en az 4.5G için belirlenmiş yüzde 45 yerli ve milli olma zorunluluğunun da sürdürüleceği belirtiliyor. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın