Türkiye’nin en yüksek polifenollü zeytin ekstresi üreten Sidyma, zeytin ekstresini şimdi de çocuklarla buluşturuyor. Yapılan araştırmalar, zeytin ekstresi tüketiminin, çocukların öğrenme ve bellek kapasitesini artırdığını, kaygı düzeyini ise düşürdüğünü ortaya çıkarıyor. 

Mucize olarak adlandırılan ve fenolik bileşenler açısından son derece zengin olan Sidyma, Güney Ege Bölgesindeki yüksek polifenollü zeytin ağaçlarından üretiliyor. Sağlık açısından çok değerli olduğu çeşitli klinik ve bilimsel araştırmalarla desteklenen yüksek polifenollü zeytin ekstresi ve zeytinyağı üreticisi Sidyma, çocuklar için özel ürettiği yeni ürününü sunmaya başladı. Beyin gelişimini olumlu yönde etki etmesiyle öne çıkan Sidyma Çocuk, 0-13 yaş aralığı tarafından kullanılması tavsiye ediliyor.   Çocukların ve bebeklerin içim kolaylığını sağlamak için Sidyma’nın diğer zeytin ekstrelerinde duyumsanan yakıcılık ve burukluk en aza indirgenmiş şekilde sunuluyor. 

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, yüksek polifenol içeren naturel sızma zeytinyağı, anne sütü yağına benzer şekilde Omega 3 ve Omega 6 içeriyor. Aynı oranda içeriğinde bulunan linoleik asidin, beyin gelişimi için oldukça önemli olduğu biliniyor. Çocuklar tarafından sindirilmesi de kolay olan Sidyma Çocuk, mide fonksiyonlarına yardımcı olmakla birlikte kabızlık ve kolik fenomenini önlüyor. Kalsiyum ve fosforu düzenlediği için büyüme çağında olan bebekler ve çocuklar için önemli olan D vitaminin emilimine yardımcı oluyor. Çocukların hassas yaşlarında kemik kırıklarına da ek koruma sağladığı biliniyor. 

Sidyma Hakkında: 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Mayıs 2017 yılında kurulan Sidyma, bu bölgeye has zeytinlerden elde edilen, sağlık açısından çok değerli olduğu çeşitli klinik ve bilimsel araştırmalarla desteklenmiş yüksek polifenollü zeytin ekstresinin üretilmesini ve tüm dünyaya tanıtılmasını amaçlıyor. 

Mucize olarak adlandırılan ve fenolik bileşenleri açısından son derece zengin olan, Güney Ege Bölgesi’nin Dilmit, Memecik ve Delice türü zeytinlerinden üretilen Sidyma, yüksek polifenollü zeytin ağaçlarının, bölgedeki yağış, rakım ve diğer benzer faktörler baz alınarak, doğal ortamlarından özen ile toplanılan zeytinlerden üretiyor. Polifenol, vitamin ve minerallere ve özel toplanma ve sıkım yöntemleriyle, yüksek polifenol içeriğinin kaybolmasına izin verilmeden zeytinlere 4 ila 6 saat içerisinde 17 derece veya altında soğuk sıkım işlemi uygulanıyor. Diğer üreticilerin üretim aşamasındaki, yemek ve salatalık zeytinyağı 4-8 kg zeytinden 1 litre oranında elde edilirken, Sidyma yağlarında 35-40 kg zeytinden 1 litre yüksek polifenol içeren zeytin ekstresi elde ediliyor. Sıkım sırasında kullanılan özel yöntemler sayesinde fenoller yağın içine hapsediliyor.    

1430 mg/kg polifenol değerine sahip Sidyma, analiz raporunu dünyaca kabul gören ve akredite edilmiş Atina Üniversitesi’nden aldı. Benzer şekilde Sidyma’nın Dünya Zeytinyağı Konseyi’nce akredite, Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarı onaylı 1006 mg/kg ve 1037 mg/kg ölçülerinde analiz raporları da bulunuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın