Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamayla, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ticari amaçlı hamsi avcılığını kısmi olarak durdurma kararını 7 Şubat’a kadar uzatmıştı. Ancak İstanbul’un doğusu ve Kocaeli sınırları içinde kalan alan hamsi avına açıldı. 

İstanbul ve Kocaeli’de avlanabilir tespiti

Genel Müdürlük’ten yapılan açıklamaya göre, kısıtlama süreleri içerisinde yapılan yeni değerlendirmelerde, İstanbul ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan karasularında, avlanılan hamsilerin boy uzunluklarının avlanabilir limitler ölçüsünde ve et verimlerinin normal olduğu tespit edildi. 

Diğer illerde yapılan avcılıklarda ise hamsilerin boy uzunluklarının avlanılabilir limitin altında kaldığı ve halen et verimlerinin de düşük olduğu aktarıldı. 

Bu değerlendirmeler sonucunda, İstanbul’un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan, 7 Şubat tarihi beklenmeden hamsi avcılığına açıldı.

Bakanlık, denizlerde av sırasında, avlanılan su ürünlerinin karaya çıkarıldıkları noktalarda, toptan ve perakende satış yerlerinde gerekli denetimlerin her zaman olduğu gibi bundan sonra da titizlikle yürütüleceği, yasal boy limitinin altındaki balıkların avlanılmasına ve satışına kesinlikle müsaade edilmeyeceği belirtti.

Ne olmuştu?

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı’nda ve Karadeniz’in büyük bir bölümünde hamsi avını, hamside yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındakilerinin oranının artması nedeniyle 8 Ocak’ta kısmi olarak durdurmuştu. Daha sonra kısmi durdurma kararını 7 Şubat’a kadar uzatmıştı. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın