GÜNE BAŞLARKEN GELİŞMELER

ABD

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), ülke ekonomisinin 2021’de yüzde 4,6 büyümesinin beklendiğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, eski Başkan Trump tarafından uygulamaya konmuş olan ABD ile Çin arasındaki Faz 1 ticaret anlaşmasının, Joe Biden yönetimi tarafından gözden geçirileceğini söyledi.

Minneapolis Federal Rezerv Bankası Başkanı Neel Kashkari, ABD Merkez Bankası ve Kongre’nin COVID-19 krizine son krizde yaptıklarından daha fazla yanıt verdiğini ve ekonomiyi daha hızlı geri döndürmek için daha fazlasını yapmaları gerektiğini söyledi.

AVRUPA

Avrupa Merkez Bankası Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Euro bölgesindeki enflasyon seviyesinin sınırlı arz nedeniyle muhtemelen daha yüksek tutulduğunu söyledi ve ECB politika yapıcılarının mal ve hizmet arzıyla ilgili olan ana faktörleri araştırması ve pandeminin talebi düşürmesinin nedenlerine odaklanmasını önerdi. Aşı tedarikinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle aşı üreticileri ile bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaz sonuna kadar herkese aşı teklifi sunulmuş olacağını söyledi.

İNGİLTERE

Financial Times İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın kamu maliyesini güçlendirmek için gelir vergisi, katma değer vergisi veya Ulusal Sigorta oranlarını artırmayı reddettiğini bildirdi.

TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Belki de şimdi Türkiye’nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir” dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye bankacılık sektörünün 2020 yılında 59 milyar 973 milyon TL net kârı elde ettiğini açıkladı.

Kaynak: ALB Forex


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın