ABD web sitesi Robotics Business Review, yenilikçi ürünleri, çığır açan uygulamaları ve önemli ticari etkisiyle sektöre liderlik eden ilk 50 robotik şirketini sıraladı. Web sitesine göre, iki Çinli şirket DJI ve SIASUN Robot & Automation Co, listede yer aldı.

İşte dünyanın en büyük 10 robotik şirketi

10 Epson Robots

Epson Robots’un ürünleri, 6 Kasım 2015’te Şangay’daki bir fuarda sergilendi. Şirket, Japon şirketi Seiko Epson’un bir şubesi ve PC kontrollü hassas fabrika otomasyonunda lider.

9 DJI Phantom 4 Quadcopter drone

Ziyaretçiler, 20 Eylül 2016’da Köln, Almanya’daki bir fuarda DJI Phantom 4 Quadcopter drone’nun fotoğraflarını çekiyor. Çinli şirket, drone tasarımı ve üretimine odaklanıyor. İnsansız hava araçları 100’den fazla ülkede satılıyor. 

8 Boston Dynamics

Boston Dynamics’in Spot robotu, San Francisco, ABD’de 2016 TechCrunch Disrupt sırasında sahnede duruyor. Şirket, olağanüstü yeteneklere sahip gelişmiş robotlar üretiyor: hareketlilik, çeviklik, el becerisi ve hız. Karmaşık mekanizmaların yeteneklerini ortaya çıkarmak için sensör tabanlı kontroller ve hesaplama kullanır.

7 Bosch Grubu

Sphero’nun Star Wars BB-8 uzaktan kumandalı oyuncağı, 8 Ocak 2016’da Nevada, Las Vegas’ta düzenlenen 2016 CES ticaret fuarı sırasında Bosch Atalet Ölçüm Birimi sensörünü (BMI055) göstermek için kullanıldı. Faaliyetleri dört işletmeye ayrılmıştır. Sektörler: mobilite çözümleri, endüstriyel teknoloji, tüketim malları ve enerji ve bina teknolojisi.

6 Autonomous Solutions, Inc (ASI)

ASI’nin robotu. Şirket, çeşitli endüstriyel, tarım, otomotiv ve askeri müşteriler için insansız araçlar, yazılım ve bileşenlere odaklanıyor. 

5 Anki Inc

Çocuklar Anki’nin robotuyla oynuyor. Şirket, sıradan tüketicilere robotik ve yapay zeka teknolojileri sağlıyor.

4 Amazon Robotics

Ürünleri taşımak için kullanılan robotlar, ABD’deki bir Amazon Gerçekleştirme Merkezi’nde görülüyor. Çevrimiçi alışveriş platformunun şubesi, Amazon’un dünya çapındaki operasyonlarını yeniden düzenlemeye çalışıyor. 

3 Alphabet Inc

Alphabet’in İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, 1 Mayıs 2017’de Beverly Hills, California, ABD’deki Milken Enstitüsü Küresel Konferansı sırasında bir konuşma yapıyor. Google’ın ana şirketi olan Alphabet, yapay zeka teknolojileri üzerinde çalışıyor.

2 Aethon Inc

Aethon’un hastanedeki robotu. Şirket, otonom mobil robotların önde gelen küresel tedarikçisidir. 

1 ABB Robotik

ABB’nin robotik kolları Duenas, İspanya’daki bir fabrikada çalışıyor. Şirket, endüstriyel robotlarıyla ünlü.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın