GÜNE BAŞLARKEN GELİŞMELER

ABD

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin notunu “B+”da teyit etti, not görünümünü değiştirmeyerek “durağan” olarak belirledi.

ABD’de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ocakta bir önceki aya göre 2 puanlık artışla 59,1’e çıktı ve Mayıs 2007’den bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen düşük gelir grubundaki kişiler ile federal çalışanlara yönelik 2 yeni kararnameye imza attı.

Dünya Ekonomik Forumu bugün online olarak başlıyor.

AVRUPA

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Olli Kahn, verim eğrisinin Euro Bölgesi’nde finansal durumu geliştirmek için mantıklı bir araç olmadığını söyledi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borell, ABD’de Başkanlık görevine Joe Biden’ın gelmesiyle AB’nin yeniden ABD ile çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

İNGİLTERE

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, İngiltere’nin sınırlarını Kovid-19 virüsünün yeni türlerinden korumak için daha fazla önlem alınabileceğini söyledi.

TÜRKİYE

Türkiye ile Yunanistan, 5 yıl aradan sonra Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunlarını ele almak için istikşafi görüşmelerin 61’inci turunu bugün İstanbul’da yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son aylarda ülkemize yurt dışından 15 milyar doların üzerinde portföy girişi gerçekleşti” dedi.

Goldman Sachs, Türk Lirası için önümüzdeki üç aylık tahminin 7,00-7,50 arası olduğunu açıkladı.

ENERJİ

ABD’nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya göre 4 milyon 400 bin varil arttı ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkede ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 4 milyon 400 bin varil (yüzde 0,9) artışla yaklaşık 486 milyon 600 bin varile yükseldiğini açıkladı.

Çin, Pazartesi günü yeni COVID-19 vakalarında bir artış bildirdi ve bu durum, küresel petrol tüketiminin ana dayanağı olan dünyanın en büyük enerji tüketicisinin talep beklentilerini gölgeledi.

Kaynak: ALB Forex


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın