Halıcı Group CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 ile birlikte zihinsel ağırlıklı bir çalışma hayatının başlayacağına dikkat çekti.


Halıcı Group CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 ile birlikte fiziksel çalışma hayatının sona ereceğini ve zihinsel ağırlıklı bir çalışma hayatının başlayacağını vurguladı.


“DAHA AZ ÇALIŞACAĞIZ”


Kişilerin bu dijital dönüşüm sürecinde bilgiyi alıp değerlendirip başka türlü sonuçlar elde edebilecek becerileri kazanmaları gerektiğini ifade eden Dr. Halıcı, dijital dönüşüm ile oluşacak üretim modelini ise şöyle özetledi:

“İnsandan bağımsız bir üretim şekli oluşacağı için imalat maliyetlerinin azalmasıyla üretilen ürünler ucuzlayacak ve bunun neticesinde insanlar daha az maliyetlerle yaşayabilecek.”

Birçok mesleğin değişeceğini yerine yenileriyle beraber evrilmiş mesleklerin geleceğini dile getiren Dr. Halıcı, “Çalışma süreleri kısalacak ya da yarı zamanlı olacak. Haftada belli zamanlarda çalışılacak. Zaten Covid-19 salgını ile birlikte bu tarz çalışma örneklerini dünyada yavaş yavaş görmeye başladık” dedi.

“HENÜZ YOLUN BAŞINDAYIZ”

İnsanlığın yaşam şeklini değiştirecek bir devrim ya da dönüşümle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Dr. Halıcı, “Direnç göstermek, maddi ve teknik açıdan ulaşılamaz diye düşünmemek gerekiyor. Aksine yaratıcılığın en üst seviyede olduğunu ve bu alanda ilerlememiz gerektiğini düşünerek sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0’ın henüz başlangıcında olunduğunu kaydeden Dr. Halıcı, gençler başta olmak üzere her yaştan insanlara önemli fırsatlar sunan yeni dünya düzeninin değerlendirilmesi ve adapte olunması gerektiğinin altını çizdi.


“BİZ NASIL YETİŞTİRİRSEK, ÖYLE YETİŞECEK”


Yapay zekanın toplumun, yaşamın her alanına gireceğini, marketlerde bile yapay zeka tabanlı yapıların görüleceğini belirten Dr. Halıcı, “Geleceğimizde yapay zeka var ve kaçınılmaz. Yapay zekadan asla korkmamalıyız. Asıl yapay zekayı kötüye kullanan insanlardan korkmalıyız. Ben çocuğa benzetiyorum. İyi yetiştirir ve eğitirsek, öyle yetişecek ve iyi amaçlı olarak kullanılacak. Gelecek, yapay zekanın önderliğinde dijital dönüşüm ve insan iş birliğinde olacak. Yapay zeka insanın yerini almayacak sadece insanın rutin yapabilecekleri, fiziksel veya bazı zihinsel işleri yapay zeka yapacak” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın