İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından, 46 Ocak tarihlerinde “İklim Değişikliği Konusuna Bakış” konulu, Türkiye çapında yapılan anket çalışması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNA BAKIŞ | 13.01.2021

İklim Değişikliği Konusuna Bakış-Cover.jpg

Ocak 2021’e girmis olmamıza rağmen yurt genelinde hava mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2020’nin son günlerinde İstanbul dahil olmak üzere şehirlerin büyük bir su sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunu söylemişti. Türkiye, amacı küresel ısınmayı 2 derecenin altında tutmak olan ve 2016 yılında imzalanan Paris Anlaşmasını imzalamayan devletler arasında. İklim değişikliği, Joe Biden’in ABD Başkanı seçilmesi üzerine Paris Antlaşması’na tekrardan taraf olacağını açıklaması, pandemi nedeniyle karbon salınımının azalması ancak evde geçirilen sürelerin uzaması ile su tüketiminin artması gibi birçok nedenle en çok tartışılan konulardan birisi oldu. Türkiye Raporu olarak ülkemizde hissedilen mevsimsel değişiklikleri düşünerek, katılımcılarımıza iklim değişikliği ile ilgili bir  takım ifadeler yönelttik ve ne derece katıldıklarını sorduk.

Türkiye nükleer santral yapmalıdır ifadesi dışında genel olarak her ifadeye ‘katılıyorum’ diyenlerin çoğunlukta olduğunu gözlemledik.  En fazla ‘katılıyorum’ oranını alan ifade %75 ile iklim değişikliği ile mücadele için rüzgar ve güneş enerjisi üretimine teşvik verilmelidir oldu. İkinci sırada %72 ile yakın dönemde Türkiye’de su sorunu olacağını düşünüyorum ifadesi geldi. İklim değişikliği hepimizin hayatını etkileyecek ciddi bir sorundur ifadesine katılanların oranı ise %68’i buldu. Kesinlikle katılanlar ise %26 oranında kaldı. Her ne kadar Türkiye nükleer santral yapmalıdır ifadesine katılanlar %49 olsa bile katılmıyorum diyenler %40’ı oluşturarak diğer ifadelere kıyasla fazlaydı. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın