Sağlık Bakanlığı, CoronaVac aşısının uygulanacağı dört ayrı grupla ilgili detayları açıkladı. Bakan Koca, 100 binden fazla sağlık çalışanına aşı yapıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan tabloya göre, COVID-19’a karşı Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği ve iki doz halinde uygulanan CoronaVac aşısı dört ayrı grupta yapılacak.

Öncelik, sağlık çalışanları ile sağlık merkezlerinde görev yapan kişilerde:

İlk aşamada sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler aşılanacak.

İkinci aşamada hizmet ve toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan ve kritik işlerde çalışan (bazı Bakanlıklar, cezaevleri, öğretmenler, gıda sektörü, taşımacılık…) kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunan kişiler aşılanacak.

Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşı olacak. Son olarak da ilk üç grubun dışında kalan bireyler aşılanacak.

Dördüncü aşamada ise sırası geldiği halde aşılarını yaptırmayanlar aşılanacak. 

Bu gruplar da yaş ve kronik hastalıklara göre kendi içinde sıralamaya tabi tutuldu.

Birinci dozu olan sağlık çalışanı sayısı 100 bini geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birinci doz CoronaVac aşısını olan sağlık çalışanı sayısının 100 bini geçtiğini açıkladı.

Bakan Koca, Twitter’dan, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca yapılan analizlerin ardından “Acil Kullanım Onayı” verilen ve sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanan CoronaVac aşısına ilişkin paylaşımda bulundu:

“Şu an itibarıyla 1. doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısı 100 bini geçti. Türkiye aşı programı uygulamakta güçlü bir alt yapıya sahiptir. Bu güce inanan, destek veren herkese teşekkür ederim.”

Aşı uygulanan sağlık çalışanı sayısı, Bakanlığın internet sitesindeki bağlantıdan anlık olarak güncelleniyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın