Erciyes Anadolu Holding’in 128 milyon liralık Bellona-6 Yatak ve Sandalye Fabrikası üretime başladı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetimindeki Erciyes Anadolu Holding şirketlerinden Bellona’nın 128 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği yeni üretim tesisi faaliyete başladı. TMSF yönetiminde ilk sıfırdan yatırım olan üretim tesisinde 600 kişiye istihdam sağlanacak.
Üretim tesisinin açılış töreninde konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, milletin emaneti olarak gördükleri firmaları yaşatmaya, geliştirmeye ve büyütemeye odaklı çalıştıklarını söyleyerek, “Bu çerçevede, yatak ve sandalye pazarının talep ve ihtiyaçları doğrultusunda bu tesisi kurduk. Bellona-6 sayesinde Grubun sandalye ve yatak üretim yelpazesine güç kattık” dedi.
Bellona Genel Müdürü Mustafa Karamemiş ise, Türkiye’de 600 mağazaları 3 bin doğrudan istihdamları olduğunu belirterek, “Yurtdışında ülke insanımızın alın terini 5 kıta ve 40 ülkede temsil etmekteyiz. Avrupa ve ABD’de yapılanma ve yatırımlarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ‘milletin emaneti’ olarak gördüğü şirketleri büyütmeye devam ediyor. Bir zamanlar teröre finansman sağlayan şirketleri milletin hizmetine sunan TMSF, 128 milyon lira yatırımla üretim tesisi kurdu. Erciyes Anadolu Holding şirketlerinden Bellona’nın bünyesinde hayata geçirilen üretim tesisi 600 kişiye istihdam sağlayacak.
Yeni tesisin açılış törenine TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, MHP Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı – Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Sn. Mehmet Büyüksimitçi ve çok sayıda davetli katıldı.
Erciyes Anadolu Holding’in sandalye ve yatak üretimine güç katmak adına kurulan Bellona-6 Üretim Tesisi 82 milyon lirası bina inşası, 46 milyon lirası makine- tesisat yatırımı olmak üzere 128 milyon lira yatırımla faaliyete geçti. Bugün 414 kişiye istihdam sağlamaya başlayan üretim tesisi, tam kapasite çalışmaya başlayacağı haziran ayında toplam 600 kişiye istihdam sağlayacak. 50 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 75 bin metrekare alan üzerine kurulan tesis, yıllık 480 bin adet yatak ve 420 bin adet sandalye üretim kapasitesine sahip. Bellona-6 hali hazırdaki üretim kapasitesi ile 20 milyon 500 bin lira ciroya ulaşmışken, tam kapasiteye geçeceği Haziran ayında ise aylık 40 milyon lira ciroya ulaşacak. Mobilya sektörünün ulaştığı en son teknolojileri kullanarak inovatif (yenilikçi) bir anlayışla üretim yapacak olan tesis sektörün en iddialı Ar-Ge ve inovasyon merkezilerinden birisine de sahip olacak.
‘Holding dünden daha kuvvetli’
Tesisin açılış töreninde konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, açılışı gerçekleştirilen Bellona-6 üretim tesisinin tüm testlerinin yapıldığını anlattı. Tesisin Ekim ayından bu yana aktif olarak çalıştığını belirten Gülal, “Sizleri, doğrudan doğruya çarkları dönen bir tesisin içinde ağırlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün hakikaten TMSF Ailesi olarak bizim için iftihar günü. Çünkü bize verilen görevi layıkıyla yerine getirmenin huzuru, gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü göğsümüzü gere gere söylüyorum: Bu holding bugün itibarıyla dünden kuvvetlidir. Üstelik tam da dediğimiz gibi, bu işleri yaparken değerlerine değer katıp, bırakın işçi çıkarmayı; istihdamı ciddi oranlarda arttırıyoruz. Böylece, dün terörün finansmanında kullanılan kaynaklar, bugün milletimizin hizmetine sunuluyor” diye konuştu.
TMSF’ye devredilen şirketlerin aktif büyüklükleri yüzde 60 arttı
TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF’nin bugün itibariyle 38 ilde 797 şirkette kayyımlık görevini yürüttüğünü kaydetti. Bununla birlikte TMSF’nin, 114 şirkette pay kayyımı ve 104 gerçek kişinin mal varlıklarına da kayyım olarak atandığını anlatan Gülal, “Bu şirketlerde toplam 40 bin 589 kişi istihdam edilmektedir. Yönetimimizdeki şirketlerin, 2020 yılı sonunda aktif büyüklükleri 70 milyar TL, öz kaynakları ise 29,5 milyar TL seviyesindedir. Bu şirketlerin TMSF’ye devredildiğinden bugüne aktif büyüklükleri yüzde 64, öz kaynakları ise yüzde 63 oranında artmıştır. Bununla birlikte, şirketlerin sadece 2020 yılının sonunda ciroları 35 milyar TL, dönem kârları ise 3,5 milyar TL olarak gerçekleşmiştir” dedi.
Erciyes Anadolu Holding’in Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 6 grup şirketi ile yer aldığını hatırlatan Gülal, şöyle devam etti: “Ağustos 2016’dan bu yana TMSF kayyımlığında yönetilen Erciyes Anadolu Holding’in 2018 yılında 9,8 milyar TL olan cirosu yüzde 15’lik artışla 2019 yılında 11,2 milyar TL’ye yükselmiştir. Bunun yanı sıra, aynı dönem net karlılık yüzde 74 oranında gerçekleşmiştir. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra, tüm sektörlerin temel ihtiyacı olan elektrik enerjisini temin etmek adına enerji sektörüne güçlü bir giriş yapan Erciyes Anadolu Holding, yaptığı yatırımlarla bu alandaki başarısını günden güne arttırmaktadır. Bu kapsamda, bünyesinde hali hazırda 11’i hidroelektrik santrali (HES), 1’i rüzgar elektrik santrali (RES) olmak üzere toplam 12 enerji santrali bulunmaktadır. Enerji şirketinin 2019 yılı cirosu 43.2 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.”
‘Avrupa ve ABD’de yatırımlarımıza devam ediyoruz’
Bellona Genel Müdürü Mustafa Karamemiş ise, Bellona’nın doğrudan 3 bin dolaylı olarak ise 15 bin kişiye istihdam sağladığını söyledi. 2017- 2023 yılları arasında 7 yıllık büyüme projeksiyonlarında yıllık yüzde 20 büyüme hedeflerini şimdiye kadar tutturduklarını ifade eden Karamemiş, “2023 yılına kadar hedeflerimizi gerçekleştirmek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Yurt çapında 600’e yakın mağazamız ve 1.1 milyon metrekare teşhir alanımız ile ülke insanımıza hizmet vermekte. Yurtdışında ülke insanımızın alın terini 5 kıta ve 40 ülkede temsil etmekteyiz. Avrupa ve ABD’de yapılanma ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bu toprakların bir markası olarak ülkemize ve insanımıza hizmet etmekten şeref duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.