Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı’nın 14. dönemine dahil olan Türkiye’nin öne çıkan teknoloji firmaları ihracat hamlesine hazırlanıyor. Döviz geliri elde ederek, pazar payını genişletmek adına programa katılan firmalar, 8 haftalık süre ile aldıkları eğitimlere ve danışmanlıklara ek olarak; ABD ve Avrupa pazarındaki potansiyel iş ortakları ve yatırımcılarla online olarak bir araya geldi. Düzenlenen seminerler, mentorluk görüşmeleri, iş geliştirme ve pazar koçu toplantılarıyla ise global pazarı yakından tanıdılar.
Türkiye’nin inovasyon üssü İTÜ ARI Teknokent bünyesinde yürütülen Uluslararası Hızlandırma Programı Innogate, yeni dönemde de teknoloji firmalarını ihracata yönlendirmeye devam ediyor. 2014 yılından beri 192 şirketi programa dahil eden ve katılanların ihracat gelirlerini 4 kat artıran Innogate’inyeni döneminde yer alan firmalar programın 5 haftalık ilk ayağında yeni bir pazara açılma aşamasında strateji belirleme ve hazırlık konusunda eğitimler aldı. Ayrıca firmalara, iş modeli kanvası, pazar analizi, değer önerisi, müşteri bölümleme, pazarlama ve satış stratejileri, büyüme ve ölçeklenme konularında danışmanlık verildi.
Programın Innogate Online Connect olarak adlandırılan hazırlık sonrası pazara giriş sürecine katılan Mobilgi, Navatom, Organon Analitik, Sparkus, Turboard, EyeCheckup, Venuex, Wipelot ve Xentron ise aralık ayı boyunca ABD ve Avrupa pazarındaki potansiyel iş ortakları ve yatırımcılarla online olarak bir araya geldi. Global pazarı yakından tanımaya fırsat veren seminerler, mentorluk görüşmeleri, iş geliştirme ve pazar koçu toplantıları ile globalleşme süreçlerini hızlandırdılar.
Veriyi değere dönüştürüyor
Innogate Online Connect programına katılan firmalar arasında yer alan; mobil uygulamalar ve internet teknolojilerini kullanarak kurumsal çözümler geliştiren Mobilgi, kendi geliştirdiği açık sistemlere dayalı form optimizasyon teknolojisi ile bankacılık, perakende, FMCG, lojistik gibi sektörlere süreç yönetimi, veri toplama, analiz ve raporlama hizmetleri veriyor. Programa katılan firmalardan Navatom, gemilerin yazılımsal ihtiyaçları üzerine gemi işletmelerine bulut tabanlı web yazılımı geliştiriyor. Organon Analitik, makine öğrenmesi ve yapay zekâ süreçlerini hızlandırıp, otomasyonunu sağlayarak; verilerin gerçek değerini ortaya çıkartıyor. Zamandan tasarruf etmeye ve karlılığı arttırmaya yardımcı oluyor. Turboard İş Zekası ve Analitiği, organizasyonların stratejilerini veri güdümlü yönetmelerini, değerli iç görüleri yakalamalarını ve gelecek tahminleri yapmalarını sağlıyor.
Uçtan uca sürdürülebilir koçluk deneyimi
Dijital koçluk platformu olan Sparkus, oyunlaştırılmış koçluk egzersizleri ile insan dokunuşunu birleştiren karma koçluk çözümleri sunuyor. Uçtan uca çözümleriyle; profesyonel koçluk, mentorluk, liderlik gelişimi gibi programlarda kurumların tüm seviyelerindeki çalışanlara kişiselleştirilmiş gelişim imkânı sağlıyor. Programa katılan firmalar arasında yer alan EyeCheckup ise, görme kaybını ve körlüğü erken teşhis ile önleyen yapay zekâ ile göz muayene sistemini geliştiriyor.
Fiziksel perakende deneyimini dijitalleştiriyor
VenueX, fiziksel perakendeci ve ticari gayrimenkullerin müşteri trafiğini ve satışları artırmak için iç mekân haritalarını, işletme detaylarını (POI) ve mağaza içi envanterini digital platformlara taşıyabilecekleri bütünleşik platform sunuyor. Wipelot ise tek bir platform üzerinden anlık veri toplama ihtiyaçlarının tümüne cevap veren gerçek zamanlı konum belirleme sistemi çözümü sunuyor. Yüzde 100 yerli olarak Endüstri 4.0, IoT, RFID, mobil teknolojiler ve iletişim teknolojileri alanında farklı proje ve ürünlere imza atıyor. Programa katılan bir diğer firma Xentron ise araç ve sürücülerden topladıkları verinin işlenmesi için otomotiv ekosistemine uçtan uca Akıllı ve Bağlantılı Vasıta Platformu’nu sunuyor. Yurtdışı pazarına servis süreçlerini dijitalleştirdikleri Xencheck ürünleri ile çıkmayı hedefleyen firma, günde 3.000 aracın diagnostik verileri ile ülke çapındaki araç servislerinde ilk seferde doğru tamiri sağlıyor.
Innogate pandemide de hız kesmiyor
Innogate programı pandemi süresince Innogate Online ve Innogate Online Connect olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor. Innogate Online ile teknoloji firmalarına yeni bir pazara açılma aşamasında strateji belirleme ve hazırlık konusunda destek sunulurken; Innogate Online Connect ile globale açılmaya hazır olan firmalara potansiyel müşteri ve iş ortaklarına ulaşmanın yolları aktarılıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.