Çinli teknoloji devi Alibaba hakkında, tekelci taktik soruşturması açıldı.

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi (SAMR) duyuruyu Perşembe günü yaptı.

Çinli yetkililer daha önce Alibaba’yı, tüccarları rakip platformlarda ürün sunmalarını engelleyen özel anlaşmalar imzalamaya zorlama konusunda uyardı.

Finansal düzenleyiciler ayrıca önümüzdeki günlerde Alibaba’nın finansal teknoloji şubesi Ant Group ile de görüşecek.

Tekelci davranışla ilgili soruşturma, sözde “ikiden birini seçme” pratiğine odaklanıyor.

Bu, tüccarların (satıcıların) rakip platformlarda ürün sunmalarını engelleyen özel işbirliği anlaşmaları imzalamasını gerektirmesi demek.

Çin hükümeti takipte

Çin’in Alibaba ve Tencent gibi teknoloji devleri, büyüyen boyutları ve güçleri konusunda endişelenen Çin hükümeti tarafından artan incelemelerle karşı karşıya.

Bu platformlarla ilgili düzenleyiciler, biriktirdikleri milyonlarca kullanıcı, CNN’in haberine göre alışveriş ve ödemeler de dahil olmak üzere Çin’deki günlük yaşam üzerindeki etkilerinden endişe duyuyor.

Jack Ma tarafından kurulan Alibaba’nın sahibi Ant Group,  “Ant Group’a mali denetim, adil rekabet ve tüketicilerin meşru haklarını ve çıkarlarını koruma konusunda rehberlik etmesi” konusunda bir toplantı yapıldığı bildirildi.

Grup, “tüm düzenleyici gereklilikleri ciddi bir şekilde inceleyip bunlara kesinlikle uyacağını ve ilgili tüm işleri yerine getirmek için tüm çabayı göstereceğini” açıklaması yaptı. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın