UnionPay ve ATÜ Türkiye’deki havalimanlarında temassız ödeme sistemini başlattı

UnionPay International (“UPI”), Türkiye’nin önde gelen gümrüksüz mağazacılık kuruluşu ATÜ Duty Free ile işbirliği yaparak ATÜ’nün beş havalimanında bulunan 45 mağazasında QR kod ile temassız ödeme sistemini yolcuların kullanımına sundu.

UPI, Türkiye’ye seyahat eden UnionPay kart sahiplerine modern ve güvenli bir ödeme alternatifi sunmak için bir ilki gerçekleştirerek, ATÜ mağazalarında QR kod ödeme sistemini başlattıklarını belirtti.

Unionpay International Orta Doğu Genel Müdürü James Yang “Ödeme şekilleri değişiyor ve kart kullanıcıları ödemelerini yapmanın en hızlı ve en güvenli yollarını arıyor. UPI olarak uzun zamandır bu konuyu dikkate alıyoruz. Türkiye’de değerli bir ortağımız olan ATÜ Duty Free ile başlattığımız bu yeni uygulamayla, UnionPay kullanıcılarının mağazalardaki alışveriş deneyimlerinden çok daha fazla keyif alacağına inanıyorum” dedi.

ATÜ Duty Free CEO’su Ersan Arcan “ATÜ Duty Free olarak yenilikleri her zaman takip etmeye ve global markalarla iş birliklerimizi sürdürmeye çok önem veriyoruz. Değişen yolcu ve ödeme alışkanlıklarını da göz önünde bulundurarak UnionPay ile birlikte mağazalarımızda temassız QR kodlu ödeme sistemini yolculara sunuyoruz. UnionPay ile yaptığımız bu değerli ortaklıkla birlikte alışverişlerde yeni bir dönemi başlatıyoruz. Mağazalarımızı ziyaret eden yolcularımıza modern ve güvenli bir alışveriş deneyimi sağlamaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

2000 yılında TAV Havalimanları Holding ile Unifree Duty Free / Gebr. Heinemann ortak girişimi olarak kurulan ATÜ Duty Free, İstanbul Havalimanı’ında Old Bazaar lokal konsept mağazaları ve dünyaca ünlü ait lüks markaların yer aldığı 20’den fazla butiği işletiyor. Bununla birlikte, ana işletmeci olarak ülkenin diğer dört havalimanı olan Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarında gümrüksüz mağazacılık operasyonlarını yönetiyor.

UPI, 2015’ten beri ATÜ Duty Free ile ortaklığını sürdürüyor. Şu anda, Türkiye’de POS cihazlarının yüzde 95’inden fazlası ve ATM cihazlarının yüzde 85’i UnionPay kartlarını kabul ediyor. UnionPay kart sahipleri UnionPay kartlarını alışveriş merkezlerinde, restoranlarda, otellerde, süpermarketlerde ve daha pek çok yerde kullanabiliyor.

UnionPay öncülük ettiği QR kod ödeme sisteminin kullanılmaya başlamasıyla birlikte, ülkedeki yerel ödeme sistemlerinin de mobil ve temassız ödeme alışkanlıklarına dönüşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Türkiye’nin yanı sıra, UnionPay QR kodu ile ödeme sistemi, dünya çapında 41 farklı pazarda daha kullanıma sunuluyor, dünya çapında 300 milyonun üzerinde UnionPay kullanıcısına ulaşması planlanıyor.

UnionPay International Hakkında: 

UnionPay International (UPI), UnionPay’in küresel iş hacminin büyümesine odaklı bir China UnionPay iştirakidir. UnionPay kartlar, halihazırda 2.300’den fazla kurumla devam eden işbirliği ile 179 ülke ve bölgede kabul edilmekte, 61 ülke ve bölgede ise UnionPay kart basımı gerçekleşmektedir. UnionPay kartlar sunduğu yüksek kalite, uygun maliyetler ve güvenli uluslararası ödeme hizmetleri ile dünyanın en büyük kart sahibi grubuna hizmet vermektedir.

ATÜ Duty Free Hakkında: 

ATÜ Duty Free, 1999’ların sonunda ileri bir vizyon ile modern havalimanları işletmeleri rüzgarını yakalayan TAV Havalimanları ve vergisiz satış mağazalar işletmeciliğinde deneyimli Unifree, Gebr. Heinemann ortaklığıyla kuruldu. ATÜ, kurulduğu günden bu yana, genlerinde havacılık ve mağazacılık alanında lider kuruluşların gücünü taşımakta, inovatif yaklaşımıyla dünya Duty Free pazarının önemli oyuncuları arasında yer almakta ve ilk günden itibaren, 7/24 çalışma temposuyla bu zorlu maratona aralıksız devam etmektedir.

ATÜ, 3 kıtada, 7 ülkede 110’dan fazla mağaza ile gümrüksüz mağazacılık hizmeti sunuyor, yolculara, dünyanın en tanınmış markalarına ait 50 bin çeşit ürüne avantajlı fiyatlarla erişim olanağı sağlıyor. ATÜ Türkiye’de İstanbul Havalimanı’nda, Old Bazaar lokal konsept mağazaları ve dünyaca ünlü ait lüks markaların yer aldığı 20’den fazla butiği işletiyor. 

Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Gazipaşa-Alanya, Milas-Bodrum Havalimanları’nda ise ana işletmeci olarak operasyonlarını yönetiyor. Yurt dışında ise Gürcistan’da Tiflis, Batum, Kutaisi; Kuzey Makedonya’da Üsküp, Ohrid; Tunus’ta Enfidha, Monastir, Kartaca, Jerba, Sfax, Tozeur, Tabarka; Letonya’da Riga; Umman’da Salalah ve Suudi Arabistan’da Medine havalimanlarında gümrüksüz mağazacılık hizmeti veriyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın