Tüm iş süreçlerinin ve müşteri bilgilerinin dijitalleştirilmesinde doğru teknolojinin kullanımı kadar alınacak güvenlik önlemleri ve bu önlemlerin güncellenmesi de büyük önem taşıyor

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından yedinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın 16 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilen onuncu ve son oturumunda, teknolojiyle beraber gelişen sistemlerin güvenliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlara değinildi.

ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş’un moderatörlüğünde, Özay Hukuk Bürosu’ndan Av. Bilgesu Demirel, Koçtaş Bilgi Teknolojileri ve Ar&Ge Direktörü Uğur Serkan Taşkın, Microsoft Türkiye Pazarlama Grup Direktörü Özcan Öncel, Sephora Türkiye Pazarlama & E-Ticaret Direktörü Ayça Kaya, EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Şirket Ortağı ve Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Ümit Yalçın Şen katılımıyla gerçekleşen oturumda “İşlerimiz Dijitalde Güvenli mi?” konusu ele alındı.

ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, online ticaretin büyüme trendine girdiği bir dönemde güvenliğin müşteri tarafında da büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Bunun için yeni teknolojik gelişmelerle beraber, mevzuatsal düzenlemelerin de hızla hayata girdiğini belirten Erdoğmuş, sürekli güncel kalmanın ve tetikte olmanın önemine değindi.

Sephora Türkiye Pazarlama & E-Ticaret Direktörü Ayça Kaya, teknolojinin gelişmesi, sosyal medyanın yaygınlaşması ve pazardaki oyuncuların artmasıyla alışverişte müşteri alışkanlıklarının hızla değiştiğini, bununla beraber güvenliğin de önem kazandığını ifade etti. Keyifli bir alışveriş ortamı yaratmak için teknoloji ve veriyle sağlanan deneyim ve bilgilerin güvenliğinin önemli olduğunu belirten Kaya, bu konuda markalara büyük sorumluluk yüklendiğini vurguladı.

Koçtaş Bilgi Teknolojileri ve Ar&Ge Direktörü Uğur Serkan Taşkın, güvenlik önlemlerinin gelişmesinin paralelinde, olası siber saldırı tekniklerinin de gelişmeye devam ettiğini vurgulayarak, bu konuda sürekli güncel ve gelişim içinde olmanın tüm oyuncular için bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti.

Microsoft Türkiye Pazarlama Grup Direktörü Özcan Öncel, kullanılan sistemlerin özelliklerinin ve içeriğinin karmaşıklaşmasıyla güvenliğin de giderek uzmanlık konusu haline geldiğini vurguladı. Yakın gelecekte çok daha önemli tehditlerin gündeme gelebileceğini ifade eden Öncel, bunun sonuçlarının da daha ağır olabileceğini ve buna hazırlığın çok önemli olduğunu belirtti.

EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Şirket Ortağı ve Siber Güvenlik Hizmetleri Lideri Ümit Yalçın Şen, güvenlik konusunda alınacak önlemlerde mevzuatın ve üst yönetim sorumluluk almasının önem taşıdığını belirterek, siber saldırılarda oluşan kayıpların gerek finans gerekse marka itibarı açısından önemli seviyelere ulaştığını ifade etti.

Özay Hukuk Bürosu’ndan Av. Bilgesu Demirel, güvenlikle ilgili çalışmaların ve alınan aksiyonların, olası şikayet durumunda ispatının da gerekeceği düşünülerek en baştan hukuksal olarak düzgün planlanması gerektiğine dikkat çekti.

10 oturumluk webinar serisinde sektörün çeşitli konuları ele alındı

Başta teknoloji, yapı market, mobilya, ev geliştirme, kişisel bakım, kozmetik, takı-aksesuar, hobi, oyuncak-kırtasiye, optik ve büyük mağazacılık olmak üzere modern perakendenin farklı alt kategorilerindeki öncü üyeleriyle, Türkiye genelinde yaklaşık 50 bin satış noktasında, 250 bin kişilik istihdamı ve 250 milyar TL’nin üstünde bir ciroyu temsil eden KMD tarafından düzenlenen 7. Perakende Teknolojileri Konferansı bu yıl her zamankinden farklı olarak dijitalleşen yeni formatıyla 10 oturumluk bir webinar serisi şeklinde katılımcılarıyla buluştu. Oturumlarda sektörün birçok gündemine değinilecek ve değerli konuşmacılar ağırlandı

7. Perakende Teknolojileri Konferansı’na KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi, Microsoft ile Yapı Kredi Bankası tema sponsoru ve Intel de sponsor olarak destek veriyor. CEVA Lojistik, Esin Avukatlık Ortaklığı, EY Turkey, GS1 Türkiye, Logo, Nebim, Obase, Paynet, POS AŞ, Prisync, Rasyotek, Related Digital, Tanı ve V-Count ise perakende çözümleriyle konferansta yer alıyor. Konferansın destekçi kuruluşları arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunuyor.

Konferansın güncel içeriğine ve katılım detaylarına KMD web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından erişilebiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın