İstanbul Ticaret Borsası’nın (İSTİB), gıda israfının azaltılmasını hedefleyen “Gıda İsrafını Engelleme Projesi’ kapsamında üniversite öğrencileri arasında başlattığı “Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması”nın süresi uzatıldı. Türkiye genelinden üniversite öğrencilerinin katılabildiği ödüllü yarışmaya, başvurular devam ediyor. Öğrenciler, toplam 65 bin lira ödüllü yarışmaya bireysel veya takım olarak katılabiliyorlar.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB), ‘Gıda İsrafına Son Ver’ sloganıyla yola çıktığı ‘Gıda İsrafını Engelleme Projesi’ kapsamında kamuoyunda gıda israfı konusuna dikkat çekmek amacıyla “Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması” düzenledi.

İSTİB’in düzenlediği “Gıda İsrafını Engelleme Proje Yarışması”na Türkiye genelinden üniversiteli gençler katılabiliyor. Kamuoyunda gıda israfı konusuna dikkat çekecek, farkındalık oluşturacak ve “Gıda İsrafına Dur” diyecek projelerle başvurular sürüyor.

 Gençler İSTİB ile “Gıda israfına dur” diyor

 Yarışma, üniversite öğrencilerinin hangi bölümde olurlarsa olsun bireysel veya takım olarak katılabilecekleri ve multidisipliner yaklaşımı destekleyen bir yarışma olacak. Gıda israfına son vermek üzere geliştirilecek olan proje, İSTİB bünyesinde belirlenecek jüri tarafından ‘özgünlük/yenilikçilik’, ‘yöntem ve süreç’, ‘uygulanabilirlik ve/veya kullanılabilirlik’, ‘katma değer ve/veya yaygın etkisi’ esasları doğrultusunda değerlendirilecek.

Birinciye 30 bin TL ödül verilecek olan yarışma için başvurular 1 Mayıs 2020 tarihinde kabul edilmeye başlandı ve 30 Haziran 2021 tarihinde sona eriyor. Yarışma sonunda ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin verilirken 5 bin TL’lik iki mansiyon ödülüyle toplam 65 bin TL’lik ödül dağıtılacak. 

 İstanbul Ticaret Borsası’nın (İSTİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Aral  sürdürülebilir gıdanın geleceği için “Gıda İsrafına Son!” mottosuyla İSTİB olarak yola çıktıkları bu sosyal sorumluluk projesinde her şeyden önce toplumsal bilinç oluşturmayı hedeflediklerini ve sürdürülebilirlik için gıda israfının önemine dikkat çektiklerini belirtti. Aral, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) raporuna göre, her yıl yaklaşık 1 trilyon dolarlık gıdanın, tüketicilere henüz ulaşmadan kaybedildiği bilgisini aktardı. Bu, dünyadaki gıdanın 3’te 1’inin çöpe atılması anlamına geliyor. Türkiye’de ise yılda 33 milyon ton ağırlığında çöp toplanıyor ve bunun 14,5 milyon tonunun gıda olduğu öngörülüyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın