Yılmaz Okumuş’un “Karl Marx Trabzon’da doğsaydı” fikrinden yola çıkarak mizahi bir dil ve Karadeniz şivesiyle yazdığı “Laz Kapital” serisinin ikinci kitabı Ayrıksı Kitap tarafından yayımlandı.

Mizah edebiyatının önemli isimlerinden olan ve Karl Marx’ın Das Kapital eserini Laz Kapital’e dönüştüren Yılmaz Okumuş, Laz Marks’ın Karadeniz şivesiyle ekonomi, siyaset, tarih, toplumsal ilişki ve gerçeklere yani Bernard Shaw’un deyimiyle dünyanın en acı şakalarına mizahi bir dil ve anlatımla yeniden hayat vererek kaleminin sağlamlığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Edip Cansever’in, “Biz aykırıya, ayrıntıya, ayrıksıya, azınlığa tutkunuz,” dizelerinden esinlenerek ismini alan Ayrıksı Kitap’tan yayımlanan Laz Kapital 2’nin alt başlığı “Ben tek, siz hepunuz.”

Yazar Hakkında

1962 yılında Rize-Pazar’da doğan Yılmaz Okumuş Gırgır, Fırt, Laklak, Dolmuş, Avni, Dıgıl, Fırfır, Nankör, Hıbır, Gol Şov, Küstah, Penguen, Leman gibi mizah dergilerinde uzun yıllar çalıştı. Günaydın, Milliyet, Takvim gazeteleri ile yazılı; İnce İnce Yasemince, Kaygısızlar, Baskül Ailesi, Tatlı Kaçıklar, Anne Babamla Evlensene, Bir Dilim Aşk, Emret Komutanım, Yalancı Romantik gibi dizilerin senaryolarıyla görsel basında yer aldı. Sümela’nın Şifresi-Temel serisinin senaryolarını yazdı. Bizim Hoca filmlerinin ise hem senaryolarını yazdı hem de yönetti. Okumuş’un, Karl Marx’ın Das Kapital’indeki tüm karmaşık ekonomik ve toplumsal terimleri popüler kültürden yola çıkarak ilk defa 2006 yılında Karadeniz şivesiyle okurlara sunduğu Laz Kapital serisi güncellenerek ve seriye üçüncü kitap eklenerek Ayrıksı Yayınları’ndan yeniden basılıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın