Antalya Valiliği, kentte yağmur ve sonrasındaki sel sebebiyle 3 bin dekar kapalı, 6 bin 530 dekar ekili alanın zarar gördüğünü açıkladı. Açıklamada “Kesin zarar tespiti suların çekilmesi sonrasında gerçekleştirilecektir” denildi.
Antalya‘da üç gün boyunca aralıklarla devam eden ve kent içerisindeki birçok noktanın sular altında kalmasına sebep olan sağanak yağış ekili alanlara da zarar verdi.
Antalya Valiliği yağmur ve sonrasındaki sel sebebiyle 3 bin dekar kapalı, 6 bin 530 dekar ekili alanın zarar gördüğünü açıkladı.
Antalya Valiliği sosyal medya hesabından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü verilerine dayanılarak yapılan açıklamada “11 Aralık 2020 Cuma günü başlayan ve hala devam etmekte olan şiddetli yağışlar Alanya, Manavgat, Serik, Aksu ve Gazipaşa ilçelerimizde kapalı üretim alanlarında 3000 dekar, açık üretim alanlarında ise 6530 dekar alanda zarara neden olmuştur” denildi.
“Kesin zarar su çekilince belli olacak”
Açıklamanın devamında “Su baskını afetlerinde kesin zararın tespit edilmesi, suyun tamamen çekilmesi ile mümkün olduğu için, kesin zarar tespiti suların çekilmesi sonrasında gerçekleştirilecektir” ifadeleri yer aldı.
Meteoroloji verileri
Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Antalya’da en fazla yağış metrekareye 24 saatte 223.2 ve son 48 saatte 252.2 kilogram ile Antalya Havalimanı’nda kaydedildi. En yüksek rüzgar hızı ise 73,8 km/saat ile Konyaaltı‘da kayıtlara girdi.
Meteoroloji yetkileri, bölgede yağışın bu akşam saatlerine kadar aralıklarla hafif şekilde süreceğini, pazartesi gününe kadar da bölgede yağış beklenmediğini bildirdi.
Antalya’da sel
Antalya kent merkezi ve ilçelerde aralıklarla etkili olan gök gürültülü kuvvetli sağanak, taşkın, heyelan, sel ve su baskınlarına neden oldu. Seralar, meyve bahçeleri, bazı ev ve iş yerleri sel nedeniyle hasar gördü.
Sabah saatlerinde etkisini azaltan yağışla birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bölge genelinde hasar tespit çalışması başlatıldı.
Kuvvetli sağanak sonrası oluşan sel ve su baskınlarından ve doludan hasar gören seraları, meyve bahçelerini gezen ekipler, çalışmalarını sürdürüyor. Üreticiler de bahçe ve seralarındaki suyu tahliye etmeye çalışıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan kriz masası koordinesinde 150 personel de farklı noktalarda su tahliye çalışmalarını gerçekleştiriyor.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, kesin zararın tespit edilmesi için suyun tamamen çekilmesi gerektiğini, seralarda suyun uzun süre kalması durumunda ürünlerde çürüme, verim ve kalite düşüklüğü olabileceğini kaydetti.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.