Türkiye’de kayak sezonu 1 Aralık’ta başladı. Kar durumuna göre de yavaş yavaş oteller doluyor. Erzurum Palandöken bu yıl pistlerini açan ilk yer oldu. Uludağ, Erciyes, Sarıkamış, Kartalkaya gibi kayak merkezleri de aylar öncesinden başladıkları hazırlıklarını tamamladı. Ancak sezonun açılmasıyla birlikte pandemi yasakları da yürürlüğe girdi. Milyonlarca liralık harcamaların yapıldığı tesislerde birçok soru işareti var. Yasaklar büyük bir belirsizliği de beraberinde getirdi. 

Kayak merkezleri için hafta sonları hayati önem taşıyor. Otellerin neredeyse tamamı açıldı, binlerce personel görev başında. Fakat şu anda hafta sonları sokağa çıkmak yasak. Bu nedenle otellere giden müşteriler pistlere çıkamayacak. Yabancı turistler yasaklardan muaf ancak yerli turistler değil.

Pistlerin tüm turistlere açık olması talep ediliyor

Kayak merkezi işletmeleri, otel yöneticileri bu krizi aşmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na bir yazı yazdı. Dilekçede, kayak pistlerinin kullanımı konusunda kış otellerindeki yerli ve yabancı turistlerin yasaklardan muaf tutulması talep edildi. 

Kayak merkezleri için sezon başladı. Aynı anda pandemi yasakları da geldi. Hafta sonları otellerde konaklamak serbest ancak pistlere çıkmak yasak. Sektörde çalışan binlerce kişi belirsizliğin kalkmasını istiyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın