Kadına şiddetin sonu gelmiyor. Kadınlar psikolojik, fiziksel, dijital, ekonomik ve sözlü olarak çok çeşitli şekillerde şiddete uğruyor. Araştırmalar pandemi döneminde kadınların daha fazla şiddete maruz kaldığını, işini kaybetme riski ile daha çok karşılaştıklarını ve evde iş yüklerinin daha çok artığını ortaya koyuyor. Kurumların “şiddete sıfır tolerans” politikasıyla bu toplumsal problemlerin çözümüne katkı sağlamasını teşvik etmek için iyi örneklerin paylaşıldığı BinYaprak canlı yayınında öneriler paylaşıldı.

Türkiye’de ki kadınların %75’i en az bir kere şiddete maruz kalıyor

Dijital Kız Kardeşlik Ağı BinYaprak’ın Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Sabancı Vakfı desteği ile yürütülen İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (BADV) Projesi işbirliği ile sunulan programda;

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi Yöneticisi Sevda Alkan, Garantİ BBVA, Çeşitlilik ve Kültür Disiplin Lideri Tuğçe Kayaalp Yeşilyurt ve Vodafone Türkiye, İşveren Markası ve Çeşitlilik Müdürü Gamze Yeşilbayrak konuşmacı olarak yer aldı.

Gerçekleşen canlı yayında aktarılan bilgilere göre; Türkiye’de ki kadınların %75’i en az bir kere şiddete maruz kalıyor. Bu kadınların en büyük problemi fakat kadınlar bu problemlerini dile getirmekte güçlük çekiyorlar. Bu konuda kurumların hem kadın hem erkek çalışanlarının uğradıkları veya uğrayabilecekleri şiddeti korkmadan dile getirebilmeleri için çeşitli iyi uygulama yöntemleri mevcut. Bu tür politika ve uygulamaların olduğu kurumlardaki kadınlar kendi kariyer gelişimlerine katkı sağlıyor ve kariyerlerinde daha ileri gidebileceklerine dair inançları artıyor.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu, İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi Yöneticisi Sevda Alkan, “Kendinizi yalnız ve dışarıda hissetmeyin. Destek hatları kadınları daha iyi yerlere getiriyor.” açıklamasında bulurken, Garanti BBVA, Çeşitlilik ve Kültür Disiplin Lideri Tuğçe Kayaalp Yeşilyurt, Binyaprak ve Turkishwin’in yaptığı da buna benzer; kız kardeşlik duygusunu paylaşımı ve desteğini yürütmek çok güzel bir şey. Onlara da ayrıca teşekkürler.” dedi.

Vodafone Türkiye, İşveren Markası ve Çeşitlilik Müdürü Gamze Yeşilbayrak da “Şirketlere çalışanlarının seslerini duymak için bir mekanizma kurarak onları duymalarını öneriyorum” şeklinde görüşlerini dile getirdi. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın