Lojistik sektöründe her geçen gün oyunun kuralları değişiyor. Yeni teknolojik gelişmelerle değişen kurallar lojistik şirketlerini de şekillendirmeye devam ediyor. Lojistikte söz sahibi olmak isteyen oyuncuların sektöre yatırım yapmaları ve gelişen teknolojiyi yakından takip etmeleri önem taşıyor. Son dönemde hızla artan ‘ Giyilebilir Cihaz Teknolojileri ‘ lojistik sektörünün geleceği açısından bir fırsat olarak görülüyor. ‘Giyilebilir Teknoloji ’ olarak adlandırılan ‘ HandsFree Barkod Okuyucu ’ cihazlarını iş süreçlerine entegre ettiklerini belirten ve teknolojideki değişimlerin lojistik firmaları açısından önemine değinen Fillo Lojistik Genel Müdürü Recep Demir ‘’ Giyilebilir teknolojiler geleceğin dünyasında operasyonel verimlilik açısından büyük bir fırsat olacak. Bu teknoloji sayesinde bir yandan zamandan tasarruf edilirken diğer yandan daha fazla üretkenlik sağlanıyor. Bu üretkenlik fabrika depo ve elleçleme verimliliğini de yüzde 30 arttırıyor. Bu teknoloji depo görevlilerinin iş için her iki elini de serbest bırakırken barkodları taramasını ve işlemesini sağlıyor. Bu da daha fazla verimlilik, doğruluk ve üretkenlik sunuyor ’’ dedi.

Giyilebilir Teknoloji Pazarı 2020 Sonunda 51,6 Milyar Dolara Ulaşacak

Araştırma firması MarketsandMarkets hızla büyüyen giyilebilir teknoloji pazarı için 2020 yılında 51,6 milyar dolarlık bir kapasite öngörüsünde bulunuyor. 2025 yılında ise sektörün 74 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağı tahmin ediliyor. Endüstri 4.0 ile birlikte giyilebilir teknolojilere olan bağımlılık tüm sektörlerde artmaya devam ediyor. Bu yeniliklere en çok ayak uydurması gereken sektörlerin başında şüphesiz lojistik sektörü geliyor.

Türkiye’ de Gelişime Ayak Uydurabilen Firmaların Oranı Yüzde 23

Giyilebilir teknoloji cihazlarını kullanarak alım ve dağıtım hizmetlerine devam ettiklerini söyleyen Fillo Lojistik Genel Müdürü Recep Demir ‘’ Teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor ve gerekli yatırımları yaparak gelişen teknolojiyi, iş süreçlerimizi iyileştirme ve verimliliği artırma noktasında kullanıyoruz. Endüstri 4.0 ile ilgili yapılan son araştırmalara göre dünyada lojistik ve nakliye firmaları arasında kendisini gelişmiş ve uyumlu olarak tanımlayan firma sayısı sektörün yüzde 28’ i kadarken, bu oran Türkiye’de yüzde 23 olarak görülüyor. Teknolojideki değişmeler lojistiğin firmalar açısından önemini arttırmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda lojistik sektöründe robotik, otomasyon ve yapay zeka gibi akıllı teknolojilerin yükseleceği öngörülüyor. Bu sebeple artan otomasyon ve akıllı teknolojiler, sektörünün gelecekte daha da güçlenmesine yardımcı olacak. Dünya’ya ayak uydurabilmek adına yeni gelişmelere entegre olmamız gerekiyor. Bu sebeple Mobil Uygulama platformlarına yatırımlar yaptık. Bilgi işlem altyapımıza sürekli yatırım yaparak müşterilerimizle olan bilgi akışını kesintisiz olarak sağlamaktayız. Daha önce endüstriyel cihazlarla ve insan gücüyle yapmış olduğumuz tüm iş süreçlerinde mobil cihazlar kullanarak, uygulamalar geliştirerek, dönüşüm projesinde çok önemli bir noktaya geldik ‘’ ifadelerini kullandı.

Giyilebilir Teknoloji Nedir?

Vücuda takılabilen, giyilebilen, kıyafet veya aksesuarların bir parçası olabilen elektronik aygıtlara genel olarak ‘giyilebilir teknolojiler’ deniyor. Bu aygıtlar aslında temelde kablosuz bağlantı sağlayabilen ve bu sayede görüntü ekrana getirebilen, veri toplayabilen ve işleyebilen mini bilgisayarlardan oluşuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın