Türkiye’deki sistem boşluğu ya da, yaratılan yeni sistem sorgulanmalı. Sadece ticari değil, ahlaki etiğe de uymayan bir pazar oluşturuldu.

autowritetr.com internet sitesinde yer alan EBS DANIŞMANLIK Erol ŞAHİN’in yaptığı grafikte, 2020 senesinde “sıfır alınıp, 2. el satışa çıkartılan” otomobil sayısı 101.159 olarak gösteriliyor. Bu demektir ki, aracı acenteden alan bireysel alıcı daha yüksek kar amacıyla aracı hemen satılığa çıkartmış.

Özellikle son dönemdeki fiyat artışlarının suni olması ve bunun ticaretinin en kolay al-satlardan olması, bazı kötü fikirlerinin dişlerini uzattı. Öyle ki, kredili alınan araçları peşin paraya alıp, zaten pandemi yüzünden piyasada az bulunan otomobilleri yüksek fiyata satıyorlar.

Bunu takip eden firmaların olduğu kadar, sicili temiz olan bireysel alıcıların da yapması çürümüşlüğü gösteriyor. Bireysel alıcı aracı kredi ile alıyor ve bunu karaborsacıya peşin paraya satıyor. Kredi taksitlerini zamanında ödeyen bireysel alıcı, sattığı aracın parasını da zamanında ödüyor. Ha zamanında ödemeyenler zaten dolandırıcı ve bizim konumuzun dışında.

İKİNCİ EL PAZARI MASUM DEĞİL!

autowritetr.com


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın