Dağıtılmış bulut, yapay zeka mühendisliği, siber güvenlik ağı ve birleştirilebilir iş, Gartner’ın 2021 için belirlediği en önemli trendlerden bazılarını yönlendiriyor.

Gartner’ın 2021 için En İyi Stratejik Teknoloji Trendleri , önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde önemli kesintiler ve fırsatlar yaratacak olan trendleri vurguluyor. 

Gartner, tek bir boyutun herkese uymayacağı ilkesine dayanarak, CIO’ların ve BT liderlerinin hangi trend kombinasyonlarının en çok yeniliği tetikleyeceğine ve şirketlerinin stratejisine en çok fayda sağlayacağına karar vermelerini önerir. Başka bir deyişle, her işletme benzersizdir ve seçimleri de öyle olmalıdır. 

Bu seçimler, şirketin önümüzdeki birkaç yıl içinde alacağı evrim ve dönüşümü yansıtmalıdır. Bu yılki trendler dönüştürücü potansiyelleri için seçildi. Gartner bu eğilimleri üç temaya ayırmıştır: 

Konumdan Bağımsızlık: Covid-19 salgını çalışanların, müşterilerin, tedarikçilerin ve organizasyonel ekosistemlerin fiziksel olarak var olduğu yerlerde değişti. Bu konumdan bağımsız yeni gerçeklik, iş yapma şeklimizin bu yeni versiyonunu desteklemek için bir teknoloji değişikliğini gerektiriyor. Konumdan Bağımsızlık trendleri şunları içerir: Dağıtılmış Bulut, Her Yerde İşlemler ve Siber Güvenlik Ağı. 

Dirençli Teslimat: İster pandemi ister durgunluk olsun, dünyada dalgalanma vardır. Pivot oluşturmaya ve uyum sağlamaya hazırlanan kuruluşlar, her türlü kesintinin üstesinden gelecektir. Esnek Teslimat trendleri arasında Intelligent Composable Business, AI Engineering ve Hyper Automation yer alır.

Davranışların İnterneti (IoB) 

davranış interneti
IoB, bireysel kullanımların hedeflerine ve sonuçlarına bağlı olarak etik ve toplumsal çıkarımlara sahiptir.

Covid-19 salgınından sonra işe dönmek eskisi gibi olmayacak. Çalışanların düzenli olarak ellerini yıkayıp yıkamadığını belirlemek için sensörler veya RFID etiketleri kullanılır.

IoB, davranışları değiştirmek için verileri kullanmakla ilgilidir.

Bilgisayar görüşü, çalışanların maske protokolüne uyup uymadığını belirler ve konuşmacılar insanları protokol ihlalleri konusunda uyarmak için kullanılır. Bu davranışsal veriler, insanların işte nasıl davrandıklarını etkilemek için kuruluşlar tarafından toplanır ve analiz edilir. 

Davranışları yönlendirmek için bu tür verilerin toplanması ve kullanılması Davranış İnterneti (IoB) olarak adlandırılır. Kuruluşlar yalnızca topladıkları veri miktarını değil, aynı zamanda farklı kaynaklardan gelen verileri nasıl birleştirdiklerini ve bu verileri nasıl kullandıklarını da iyileştirdikçe, IoB kuruluşların insanlarla nasıl etkileşimde bulunduğunu etkilemeye devam edecek.

Gartner’a göre, analistlerin günlük yaşamın “dijital tozu” dediği şeyi (dijital ve fiziksel dünyaları kapsayan veriler) toplayan teknolojilerdeki artışla birlikte, bu bilgiler geri bildirim döngüleri aracılığıyla davranışları etkilemek için kullanılabilir.

Bir örnek olarak Gartner, ticari araçlar için telematiklerin ani frenlemeden agresif dönüşlere kadar sürüş davranışlarını izleyebileceğini söylüyor. Şirketler daha sonra bu verileri sürücü performansını, yönlendirmeyi ve güvenliği iyileştirmek için kullanabilir. Gartner’a göre Davranışların İnterneti, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok kaynaktan veri toplayabilir, birleştirebilir ve işleyebilir:

IoB, bireysel kullanımların hedeflerine ve sonuçlarına bağlı olarak etik ve toplumsal çıkarımlara sahiptir.

  • Ticari müşteri verileri
  • Kamu sektörü ve devlet kurumları tarafından işlenen vatandaş verileri
  •  Sosyal medya
  • Yüz tanımanın kamuya açık dağıtımları
  • Konum takibi 
  • Bu verileri işleyen teknolojinin artan karmaşıklığı, IoB trendinin büyümesini sağladı.

Nitekim IoB, bireysel kullanımların hedeflerine ve sonuçlarına bağlı olarak etik ve toplumsal sonuçlara sahiptir. Mevcut diğer tüm teknolojilerde olduğu gibi, Davranışların İnterneti iyi ya da kötü için kullanılabilir. Büyüteç camının altındaki çalışanlar ile mahremiyetlerinin çoğu kaybolabilir. 

Sağlık sigortası şirketlerinin primleri azaltmak için fiziksel aktiviteleri takip etmek için kullandıkları giyilebilir eşyalar, market alışverişlerini izlemek için de kullanılabilir; çok fazla sağlıksız öğe primleri artırabilir. Bölgeden bölgeye değişen gizlilik yasaları , Davranışlar İnternetinin benimsenmesini ve ölçeğini büyük ölçüde etkileyecektir. 

Toplam Deneyim Stratejisi 

Toplam deneyim, iş sonucunu dönüştürmek için çoklu deneyimi, müşteri deneyimini, çalışan deneyimini ve kullanıcı deneyimini birleştirir. Gartner’a göre amaç, teknolojiden çalışanlara, müşterilere ve kullanıcılara kadar tüm bu parçaların kesiştiği genel deneyimi iyileştirmektir.

Toplam Deneyim Stratejisi, kuruluşların Covid-19 bozucularından yararlanmasını sağlar. 

Gartner’a göre, tüm bu deneyimleri sıkı bir şekilde birbirine bağlamak –bir siloda her birini ayrı ayrı iyileştirmenin aksine – bir işletmeyi rakiplerinden farklı bir şekilde çoğaltması zor bir şekilde ayırıyor ve sürdürülebilir rekabet avantajı yaratıyor.

Bu eğilim, kuruluşların uzaktan çalışma, mobil, sanal ve dağıtılmış müşteriler dahil olmak üzere Covid-19 bozucularından yararlanmasını sağlar.

Gizliliği Artıran Bilgi İşlem 

Gartner’a göre, gizliliği artıran bilgi işlem, verileri kullanılırken koruyan üç teknolojiye sahiptir. 

  • İlki, hassas verilerin işlenebileceği veya analiz edilebileceği güvenilir bir ortam sağlar 
  • İkincisi, merkezi olmayan bir şekilde işleme ve analiz gerçekleştirir
  •  Üçüncüsü, işlemeden veya analizden önce verileri ve algoritmaları şifreler

Gizliliği Artıran hesaplama eğilimi, kuruluşların, bölgeler genelinde ve rakiplerle gizlilikten ödün vermeden araştırma konusunda güvenli bir şekilde işbirliği yapmasına olanak tanır. Gartner, bu yaklaşımın, gizlilik veya güvenliği korurken, artan veri paylaşma ihtiyacı için özel olarak tasarlandığını söylüyor.

Dağıtılmış Bulut 

Dağıtılmış bulut, bulut hizmetlerinin farklı fiziksel konumlara dağıtıldığı yerdir, ancak operasyon, yönetişim ve gelişim genel bulut sağlayıcısının sorumluluğunda olmaya devam etmektedir. 

Dağıtılmış bulut, bulutun geleceğidir

Kuruluşların bu hizmetlere fiziksel olarak daha yakın olmasını sağlamak, düşük gecikme senaryolarına yardımcı olur, veri maliyetlerini azaltır ve verilerin belirli bir coğrafi alanda kalması gerektiğini belirleyen yasalara uyum sağlamaya yardımcı olur.

Bununla birlikte, Gartner’a göre, bu aynı zamanda kuruluşların yine de genel buluttan yararlandığı ve maliyetli ve karmaşık olabilen kendi özel bulutlarını yönetmedikleri anlamına gelir. 

Her Yerde İşlemler

uzaktan çalışma
Her yerde işlemler için model önce dijital, önce uzaktır. 

Bu eğilim, Covid-19 salgını sırasında daha da belirgin hale geldi. Gartner için, işletmelerin Covid-19’dan başarıyla çıkması için her yerde operasyon modeli hayati önem taşıyacak. Özünde, bu işletim modeli, müşterilerin, işverenlerin ve iş ortaklarının fiziksel olarak uzak ortamlarda faaliyet gösterdiği her yerde işletmeye erişilmesine, teslim edilmesine ve etkinleştirilmesine olanak tanır.

Her yerde işlemler için model önce dijital, önce uzaktır . Gartner, yalnızca mobil olan, ancak para transferinden hesap açmaya kadar her şeyi fiziksel etkileşim olmadan yöneten örnek bankalar olarak bahsediyor.

Dijital her zaman varsayılan olmalıdır. Gartner’a göre bu, fiziksel alanın yeri olmadığı anlamına gelmez, ancak fiziksel veya dijital olup olmadığına bakılmaksızın, fiziksel bir mağazada temassız ödeme gibi dijital olarak geliştirilmeli, yeteneklerinin sorunsuz bir şekilde sunulması gerekir. 

Siber Güvenlik Ağı 

Siber güvenlik ağı, ölçeklenebilir, esnek ve güvenilir siber güvenlik kontrolüne yönelik dağıtılmış bir mimari yaklaşımdır. Gartner’a göre siber güvenlik ağı, temelde güvenlik çevresinin bir kişinin veya nesnenin kimliği etrafında tanımlanmasına izin veriyor.

Çevre koruması daha az anlamlı hale geldikçe, Gartner’ın duvarlarla çevrili bir şehir olarak adlandırdığı şeyin güvenlik yaklaşımı mevcut ihtiyaçlara göre gelişmelidir.

Akıllı Oluşturulabilir İşletme 

Akıllı, düzenlenebilir bir işletme, mevcut duruma göre kendini uyarlayabilen ve temelde yeniden düzenleyebilen bir iştir. Gartner’a göre, kuruluşlar daha hızlı dijital dönüşümü sağlamak için dijital iş stratejisini hızlandırdıkça , çevik olmaları ve mevcut verilerden haberdar olarak hızlı iş kararları vermeleri gerekiyor.

Gartner, bunu başarılı bir şekilde yapabilmek için kuruluşların şunları yapması gerektiğini söylüyor: 

  • Bilgiye daha iyi erişim sağlayın
  • Bu bilgileri daha iyi içgörülerle artırın
  • Bu içgörünün sonuçlarına hızlı bir şekilde yanıt verme becerisine sahip olmak 

Bu aynı zamanda organizasyon genelinde artan özerkliği ve demokratikleşmeyi de içerecek ve işletmelerin bazı kısımlarının verimsiz süreçlerle tıkanmak yerine hızlı bir şekilde tepki vermesini sağlayacak.

Yapay Zeka Mühendisliği 

Gartner’ın analistlerine göre, sağlam bir Yapay Zeka (AI) mühendislik stratejisi, yapay zeka yatırımlarının tam değerini sunarken, yapay zeka modellerinin performansını, ölçeklenebilirliğini, yorumlanabilirliğini ve güvenilirliğini kolaylaştıracak.AI, potansiyelini sunmaya başlıyor ve işletmeler için faydaları gerçeğe dönüşüyor.

Çoğu kuruluş, bu tür projeler sürdürülebilirlik, ölçeklenebilirlik ve yönetişim gibi sorunlar ortaya çıkardığında genellikle AI projeleriyle mücadele eder. Gartner, yapay zeka mühendisliğinin kuruluşlara bir yol sunduğunu ve yapay zekayı bir dizi özel ve izole edilmiş proje yerine genel DevOps sürecinin bir parçası haline getirdiğini söylüyor.

Gartner için, birden fazla AI tekniğinin kombinasyonunu operasyonel hale getirirken daha net bir değer yolu sağlarken, AI yutturmacasını evcilleştirmek için çeşitli disiplinleri bir araya getiriyor. Yapay zeka mühendisliğinin yönetişim yönü nedeniyle, sorumlu yapay zeka; güven, şeffaflık, etik, adalet, yorumlanabilirlik ve uyumluluk sorunları ile başa çıkmak için ortaya çıkıyor. Gartner, bunun yapay zeka hesap verebilirliğinin operasyonel hale getirilmesi olduğuna inanıyor.

Hiper otomasyon

hiperotomasyon
Hiper otomasyon, bir organizasyonda otomatikleştirilebilecek her şeyin otomatikleştirilmesi gerektiği fikridir. 

Hiper otomasyon, 2020 için bir numaralı stratejik teknoloji trendi olarak kabul edildi ve yakın zamanda hiçbir yere gitmeyecek. Hiper otomasyon, bir organizasyonda otomatikleştirilebilecek her şeyin otomatikleştirilmesi gerektiği fikridir. Hiper otomasyon, modernize edilmemiş eski iş süreçlerine sahip kuruluşlar tarafından yönlendirilir ve kuruluşlar için son derece pahalı ve kapsamlı sorunlar yaratır.

Yeni çalışma şekli, işleri değiştiriyor ve birçok kuruluş, yalın, optimize edilmiş, bağlantılı, temiz veya açık olmayan bir dizi teknolojiyle destekleniyor. Bu arada, dijital iş dönüşümünün hızlanması verimlilik, hız ve demokratikleşme gerektiriyor. Verimlilik, etkinlik ve iş çevikliğine odaklanamayan kuruluşlar geride kalacak.

Araştırma Başkan Yardımcısı Brian Burke , sanal Gartner BT Sempozyumu / Xpo ™ 2020 sırasında , “2020’nin benzeri görülmemiş sosyo-ekonomik zorlukları, örgütsel esnekliğin geleceği dönüştürmesini ve oluşturmasını gerektiriyor” dedi .

Gartner’ın 2021 için En İyi Stratejik Teknoloji Trendleri, dayanıklı işletmelerin Covid-19 salgını ve dünyanın mevcut ekonomik durumunun yol açtığı önemli karışıklıkta ihtiyaç duyduğu esnekliği sağlayacak. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın