BOYNER, TÜRKİYE’NİN MAĞAZACILIKTA EN BÜYÜK İYİLİK HAREKETİNE İMZA ATIYOR


“İyiliğin modası geçmez” söylemiyle Türkiye’nin mağazacılıkta en büyük iyilik hareketine imza atan Boyner, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında yaptığı “İyiliğe Dönüştür” projesini büyütmeye devam ediyor. “İyiliğe Dönüştür” projesine özellikle mevsim geçişlerinde gardıroplarda kıyafet değişimi yapıldığı dönemlerde katılım daha çok artıyor. Şimdiye kadar 176.1 ton tekstil atığını ekonomiye kazandıran Boyner, duyarlı müşterilerini kullanmadıkları kıyafetlerini mağazalarındaki “İyiliğe Dönüştür” kutularına bırakmaya davet ediyor.

Türkiye’nin 36 ilinde toplam 105 mağaza ve 250 bin metrekareyi aşan satış alanı ile giyim perakendesi sektörüne liderlik yapan Boyner, sunduğu ürünlerle ilgili sorumluluğunun ürünlerin satışı sonrasında bitmediğine, tüketicilerin artık kullanmadığı kıyafetlere karşı da ekonomik, sosyal ve çevresel sorumluluğu olduğuna dikkat çekiyor.

Boyner’in 2014 yılından bu yana sürdürdüğü “İyiliğe Dönüştür” projesi, kullanılmayan tekstil ürünlerinin yeniden değerlendirilmesini amaçlıyor. Özellikle mevsim geçişinde gardıroplarda yazlık-kışlık kıyafet ayrımı ve değişimi yapılırken “İyiliğe Dönüştür” sosyal sorumluluk projesine olan ilgi artıyor. Tüketiciler kullanmadıkları, ihtiyaç duymadıkları tekstil ürünlerini Boyner mağazalarında bulunan geri dönüşüm kutularına bırakıyor. Toplanan kıyafetler; geri dönüşüm, geri örüşüm ve yeniden kullanım olarak 3 ayrı kategoride ayrıştırılıyor. Geri dönüşüm ve geri örüşüm için ayrıştırılan ürünler akredite kurumlara teslim ediliyor. Düğme, fermuar, metal gibi parçalar geri dönüştürülüyor. Yeniden kullanım için ayrılan ürünler ise ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor veya kermes kanalıyla satışa sunuluyor. Kermeste yapılan satıştan elde edilen gelir, proje ortağı Lokman Hekim Sağlık Vakfı’nın öğrenci burs fonuna aktarılıyor ve ihtiyacı olan öğrencilere eğitim bursu veriliyor.

47 öğrenciye eğitim bursu aktarıldı

2014’te başlatılan projede toplam 176,1 ton tekstil atığı toplandı. Giyilebilir 80 ton ürün temizlenerek ihtiyaç sahiplerine iletildi. 26.8 ton ipliğe, 64 ton enerjiye dönüştürüldü. Kermeslerde satılan 36,9 ton ürünün satışından elde edilen gelir Lokman Hekim Vakfı aracılığıyla 47 öğrenciye eğitim bursu olarak aktarıldı.

Kullanılmayan kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ve geri dönüşümle ekonomiye kazandırmak için tüketicilerin desteğini bekleyen Boyner, sosyal sorumluluk projeleri ile iyilik hareketlerini yaygınlaştırmaya, iyilikleri çoğaltmaya devam ediyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın