IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara e-ticaret yapan işletmelerin, ihracat anlamında pazar yerlerinde satış yapmalarının çok doğru bir adım olduğunu belirtirken,   e-ihracatın artık oldukça kolaylaştığını ancak e-ihracat yaparken çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

İşletmelerin tercihi e-ihracat olacak

IdeaSoft CEO’su Seyhun Özkara; “Hiç e-ticaret yapmamış bir kurumun e-ihracat yapması zor. Dijital tecrübe çok önemli, e-ticaret dönüşümü e-ihracata hazırlık oluyor. İnternetten satma senaryosu artık işin bir parçası olacak. Pandemi süreci daha hızlandırdı ve farkındalık yarattı. E-ticarete önem vermeyen firmaların hepsi e-ticarete geçti.” dedi.

Tecrübe etmeden işe başlamamak lazım

İşletmenin e-ticaret yapmadan önce sınır ötesi bir ticaret deneyimi olmalı. Ürün gönderimi, kargolama, sevkiyat ya da dijitalleşme de bu işin içerisinde. Küçük işletmelerimizin büyüme arzusu oldukça fazla. Fakat dikkat etmemiz gereken önemli noktalar var. İhracat desteklerini iyi araştırmak ve analiz etmek gerekir. İhracat yapmak istiyoruz, bu ürünlerin hangi ülkelerde daha iyi pozisyon alabileceğini, nereye girip giremediğini, hangi bariyerleri olup olmadığını analiz etmek ve bilmek aslında düşündüğümüz kadar da zor değil. Burayı atlayarak e-ihracat yapmaya başladığımızda ya da planladığımızda hüsranla da sonuçlanabiliyor” dedi.

Özkara; tüm bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak Türkiye’de bir ilk’e imza atıp IdeaExport’u hayata geçirdiklerini belirtirken; yerli işletmelerin yurt dışına açılmalarını sağlayan IdeaExport ile e-ihracatı ulaşılabilir hale getirip, işletmelerin dilediği ülkeye satış yapabilmelerini sağlıyoruz” dedi.

IdeaExport Türkiye’de bir ilk

E-ihracat, ürünlerinizi internetten yurtdışına satarak küresel ticaretten pay almanızı sağlayan bir ticaret türü. E-ihracat ile ürünlerin online satış kanalları üzerinden dünyanın dört bir yanına satılması mümkün olabiliyor.

Ziyaretçiler siteye girdiği lokasyona bağlı olarak sitenin gösterim dili ve para birimi değişebiliyor. Sitenin dili otomatik olarak çevrilip, tüm metinler üzerinde manuel olarak düzenlemeler yapılabiliyor, Google, Yandex, Bing, Aliexpress, Amazon gibi kurumların çeviri servisleri ve tüm ödeme sistemleri sistemde  kullanabiliyor. 160’dan fazla para birimi ile çalışılabilen IdeaExport’ta; vergi tanımlamaları, ziyaretçilere bulunduğu lokasyon bazlı karşılama mesajları, lokasyon bazlı fiyatlandırma, teşvik ve hibe ve daha birçok özellik beraberinde sunuluyor.

IdeaSoft: 2005 yılında kurulan IdeaSoft, web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunmayı ilke edinmiş Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısıdır. IdeaSoft Libadiye Genel Merkez ve BÜDOTEK Teknopark AR-GE ekipleriyle internetten satış yapmak isteyenler için tüm gücümüzle çalışırken, müşterilerine sağladığı ücretsiz panel eğitimleriyle de 2016’dan bu yana 30000+ katılımcıya ulaştı. IdeaSoft ekibi, her yıl Deloitte tarafından resmi mali raporlara göre düzenlenen ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği yarışmada 6 sene üst üste ödüle layık görüldü. Ayrıca; TEPAV Türkiye 100, Bilişim 500 ve birçok etkinlikte başarılarını ödülle taçlandırdı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın