Talepleri ve beklentileri artan müşterinin ihtiyaçlarını karşılamanın en önemli yolu omnichannel çözümlerinden geçiyor.

Değişen alışveriş davranışları, tüm kanallarda sürekli bir gelişimi ve yatırımı zorunlu kılıyor.

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) tarafından yedinci kez düzenlenen Perakende Teknolojileri Konferansı’nın 18 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen altıncı oturumunda, alışveriş deneyiminde önemli bir rol oynayan omnichannel uygulamalarının geleceğine değinildi.

MediaMarktSaturn COO ve MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım moderatörlüğünde Boyner CEO’su Eren Çamurdan, POS A.Ş. Yazılım Hizmetleri Müdürü Erkut Erdemir, Logo Perakende Çözümleri Satış Direktörü Kutadgu Arslan, Nebim YK Üyesi Murat Demiroğlu ve Paynet CMO’su Serra Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen oturumda “Yeni Normalde Omnichannel Başrolde” başlığı ele alındı.

MediaMarktSaturn COO ve MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla beraber, müşterinin fiziksel ve online mağazada aynı hizmeti beklediğinin, iki kanal arasında geçişlerin aksamadan yapılmasının gerektiğinin ve bütünleşik yönetiminin öneminin arttığının altını çizdi. Kanalları geliştirmenin en önemli ayağının müşteri geribildirimleri olduğuna da dikkat çeken Gökyıldırım, bu iyileştirmeler sayesinde tüm süreçlerin sürekli gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Yakın gelecekte online payının daha da artacağını beklediğini belirten Gökyıldırım, bununla beraber diğer kanalların da sürekli gelişmeye ihtiyacının olacağını vurguladı. Gökyıldırım, aynı zamanda online satışlarda da alışveriş davranışlarının sürekli değiştiği, yeni uygulamalarla deneyim yaşatmanın farklılaştığını belirtti.

Boyner CEO’su Eren Çamurdan, perakendede başrol oyuncusunun müşteri olduğunu vurgulayarak, çok kategorili perakendecilerde müşteri taleplerinin de artarak çeşitlenebildiğini, beklentilerin de yüksek olduğunu belirtti. Geliştirme projelerinde müşterinin olası taleplerinin bile değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çamurdan, buna uygun doğru teknoloji altyapısının hem verimlilik hem de karlılık sağladığını söyledi. Fiziksel mağazaların artış hızının, online kanala göre daha yavaş olduğunu belirten Çamurdan, bunun mağaza kapanması olarak algılanmaması gerektiğini, perakendenin her zaman müşteriyle fiziksel temasa ihtiyaç duyacağını vurguladı. Fiziksel mağazaların, satış çeşitliliği ve satış sonrası hizmetler için mutlaka operasyonda olması gerektiğini vurgulayan Çamurdan, kanalları birbirinden bağımsız değil bütünleşik olarak değerlendirmenin gerektiğini söyledi. Online kanalın büyümesinin sektöre yeni avantajlar da getirdiğini ifade eden Çamurdan, 4,5 milyon yeni kredi kartı kullanıcısının perakendenin gelişimi için önemli bir rakam olduğunun altını çizdi.

POS A.Ş. Yazılım Hizmetleri Müdürü Erkut Erdemir, her kanalda müşteri memnuniyetinin sağlanması ve artmasının yolunun verinin doğru işlenmesinden geçtiğini belirterek, doğru çözümler kullanılmasının rekabet gücünü de artırdığını belirtti.

Logo Perakende Çözümleri Satış Direktörü Kutadgu Arslan, dünyada dijital dönüşümün hızlanmasında pandemi döneminin büyük önem taşıdığını ifade ederek, geleceği öngörerek yapılan doğru planlamanın işleri kolaylaştırdığını vurguladı. Arslan, trendleri izlemenin ve ihtiyaçları doğru belirlemenin, buna uygun dönüşümü sağlamanın büyük önem taşıdığını belirtti.

Nebim YK Üyesi Murat Demiroğlu, e-ticarette kaynakların kullanımında optimizasyona dikkat çekerek pandemi gibi beklenmeyen dönemlerde hızlı çözüm geliştirmenin hayat kurtarıcı olduğunu belirtti. Tüm kanalları entegre edebilen, farklı mağazaların kazançlarını da paylaştıran çözümlerin hem müşteri ihtiyaçlarının karşılanması hem de çalışanların motivasyonu açısından önem taşıdığını ifade eden Demiroğlu, uzaktan satış çözümleriyle de müşteriye farklı alışveriş deneyimi yaşatılabildiğini vurguladı.

Paynet CMO’su Serra Yılmaz, alışverişin önemli bir adımı olan ödeme yöntemleri konusunda da dijitalleşmenin hızla geliştiğini belirtti. İşletmeler, müşteri veya finans kuruluşları ile perakendeci arasındaki para ilişkisini geliştirirken, teknolojik yeniliklerin hızla sisteme dahil edildiğini belirten Yılmaz, gelecekte temassız ödeme sistemlerinin her alanda daha da yaygınlaşacağını beklediklerini ifade etti.

10 oturumluk webinar serisinde sektörün çeşitli konuları ele alınıyor

Başta teknoloji, yapı market, mobilya, ev geliştirme, kişisel bakım, kozmetik, takı-aksesuar, hobi, oyuncak-kırtasiye, optik ve büyük mağazacılık olmak üzere modern perakendenin farklı alt kategorilerindeki öncü üyeleriyle, Türkiye genelinde yaklaşık 40 bin satış noktasında, 200 bin kişilik istihdamı ve 150 milyar TL’nin üstünde bir ciroyu temsil eden KMD tarafından düzenlenen 7. Perakende Teknolojileri Konferansı bu yıl her zamankinden farklı olarak dijitalleşen yeni formatıyla 10 oturumluk bir webinar serisi şeklinde katılımcılarıyla buluşacak. Oturumlarda sektörün birçok gündemine değinilecek ve değerli konuşmacılar ağırlanacak.

Konferansın oturumlarında yeni nesil mağazacılıkta deneyim, globalde yaşananlar, dijitalleşen işlerin mevzuatı ve güvenliği, omnichannel ve e-ticaret çözümleri, insan kaynakları uygulamaları gibi konu başlıkları işlenecek ve sektörün önde gelen perakendecileri ile çözüm ortakları görüşlerini paylaşacak.

7. Perakende Teknolojileri Konferansı’na KoçSistem co-sponsor, MediaMarkt tema destekçisi, Microsoft ile Yapı Kredi Bankası tema sponsoru ve Intel de sponsor olarak destek veriyor. CEVA Lojistik, Esin Avukatlık Ortaklığı, GS1 Türkiye, Logo, Nebim, Obase, Paynet, POS AŞ, Prisync, Rasyotek, Related Digital, Tanı ve V-Count ise perakende çözümleriyle konferansta yer alıyor. Konferansın destekçi kuruluşları arasında TAMPF, AYD, GPD, TMD ve TURYİD bulunuyor.

Konferansın güncel içeriğine ve katılım detaylarına KMD web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından erişilebiliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın