Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu’nun tescilli markası “Vertigo’ya Pratik Yaklaşım’ adını taşıyan toplantı serisi bu yıl 12’nci kez düzenlendi. Bayındır Sağlık Grubu ve Uluslararası Vertigo Derneği’nin desteği ile 14-15 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Vertigo’ya Pratik Yaklaşım Toplantısı’na, vertigo hakkında birikime sahip ulusal ve uluslararası hekimler katılım sağladı.

Bayındır Sağlık Grubu olarak, 12 yıldır vertigo alanında yaptıkları etkinlikler ve verdikleri eğitimler ile bilim insanlarına, dolayısıyla da hastalara sağladıkları faydalar konusunda bilgi aktaran Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, “Dünyanın dört bir yanından toplantıya katılan bilim insanlarının uzman eğitimine katkıda bulunuyoruz. Yapılan örnek uygulamalarla uzmanların gelişimine olanak sağlayıp hastalara şifa dağıtılmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

Bilimsel çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu, bu yıl da denge ve denge hastalıkları alanındaki çalışmalarına devam etti. İç kulakta bulunan vestibüler (denge) sistemdeki hastalıklara bağlı ortaya çıkan ve denge bozukluğuna neden olarak gündelik hayatı etkileyen vertigo hakkında birikime sahip bilim insanları, Bayındır Sağlık Grubu ve Uluslararası Vertigo Derneği’nin desteği ile bu yıl 12’ncisi düzenlenen “Vertigo’ya Pratik Yaklaşım” Toplantısı’nda bir araya geldi.

“VERTİGO’YA PRATİK YAKLAŞIM, BAYINDIR SAĞLIK GRUBU’NUN TESCİLLİ MARKASIDIR”

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin yaptığı açılış konuşmasında; “Tüm dünyada etkisini artıran COVID-19 Pandemisi sebebiyle, bu defa sanal ortamda bir araya geldik. Konusunda uzman, tıbbi gelişmeleri yakinen takip eden, Ülkemizde ve dünyanın muhtelif coğrafyalarında önemli role sahip, dünyaca ünlü, 16sı yurt dışından olmak üzere, 35 çok değerli bilim insanı konuşmacı ve 67 ülkeden 1200’ü aşkın katılımcı ile birlikteyiz… Bayındır Sağlık Grubu olarak tıbbi etiğe, kaliteye ve bilime çok önem veriyoruz. ‘Vertigo’ya Pratik Yaklaşım’ markası Bayındır Sağlık Grubu adına tescilli bir markadır. Bu konuda sorumluluk bilinciyle, özveriyle çalışmalar yapılmaktadır. Bu süreçte cansiparane çalışan, emeklerini esirgemeyen, cephede, en ön saflarda ve her alanda hizmet veren hekimlerimiz, hemşirelerimiz ve sağlık çalışanlarımız teşekkürün en samimi ve en büyüğünü hakkediyor.  Bu zorlu Pandemi sürecini hep birlikte aşacağız…” diye konuştu.

Bu konuda çalışan bilim insanlarını bir araya getiren toplantı başkanının Bayındır Hastaneleri KBB Baş ve Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin olduğunu dile getiren Sezai Sevgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Huzurlarınızda kendilerine şahsım ve kurumum adına teşekkürü bir borç bildiğimi belirtmek ister, tüm katılımcılara başarılı çalışmalar dilerim.”

SANAL KONGRE 14-15 KASIM TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİ

Toplantıya vestibüler tıp konusunda araştırmaları ve klinik çalışmaları ile öne çıkan 16 yabancı bilim insanının yanı sıra, ülkemizden alanında uzman bilim adamları ve ayrıca toplantının sanal gerçekleştirilecek olması nedeniyle dünyanın birçok ülkesinden konuşmacı da katılım sağladı. Sağlık Bakanlığı’na verilen bilgiler doğrultusunda, online gerçekleştirilen toplantıyı tüm dünyadan 1200’ü aşkın kişi takip etti.

14-15 Kasım’da yoğun bilimsel bir program çerçevesinde gerçekleştirilen Vertigo’ya Pratik Yaklaşım Toplantısı’nda, konferans ve panellerin dışında vertigo tanısı pratiğinde kullanılan uygulamaların olduğu kurslar da düzenlendi. Dünyada alanında uzman pek çok bilim insanını bir araya getiren toplantı, Rusça konuşan ülkelere, Körfez ülkelerine ve Orta Doğu ülkelerine naklen yayınlandı. İngilizce’den Türkçe’ye ve Rusça’ya simültane tercüme de yapıldı.

“ÖRNEK UYGULAMALARLA FAYDA SAĞLIYORUZ”
Bayındır Sağlık Grubu olarak, 12 yıldır dünyanın her yerinden bilim insanlarını bir araya getirerek Vertigo eğitimleri düzenlediklerini belirten Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, konu hakkında şunları söyledi: “Hastalara tanı konmasının zor olduğu vertigo hastalığında, gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle hasta üzerinde örnek uygulamalar gerçekleştirerek ayırt edici tanı konabilmesine fayda sağlıyoruz.”

‘Vertigoya Pratik Yaklaşım’ toplantıları sayesinde uzman eğitimine katkı sağladıklarını ayrıca belirten Özgirgin, “Dünyanın dört bir yanından toplantıya katılan tecrübeli ve hastalık hakkında bilgili hekim sayısını, verdiğimiz vertigo eğitimleri ile artırarak onların da hastalara şifa dağıtmasına yardımcı oluyoruz” dedi.

VESTİBÜLER HASTALIKLAR KONUSUNDA GÜNCELLEME

Bayındır Hastaneleri Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin öncülüğünde online olarak düzenlenen ‘Vertigo’ya Pratik Yaklaşım’ toplantısında, vestibüler tıp (denge ve denge hastalıkları) konusunda araştırmaları ve klinik çalışmaları ile öne çıkan, dünyanın dört bir yanından alanında uzman bilim insanı deneyimlerini paylaştı.

Gerçekleştirilen paylaşımın vestibüler hastalıklar konusunda bir güncelleme olduğunun inancını taşıyan Prof. Dr. Nuri Özgirgin, Hastalık tanısının irdelenmesi ve güncel tedavi şekillerinin paylaşılması amacıyla rutin olarak belli aralıklarla Vertigo’ya Pratik Yaklaşım Toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantılara, dünya çapında konusunda uzman deneyimli bilim insanları katılım gösteriyor. Baş dönmesi genellikle kompleks hastalık süreçleriyle ile ortaya çıkıyor, bu nedenle toplantımız büyük önem taşıyor. Amacımız her katılımcının teorik ve pratik olarak bilimsel etkinlikten en fazla yararlanabilmesini sağlamak.” diye konuştu.

“VERTİGO, HASTALIK DEĞİL BULGUDUR”

Hastaların sıklıkla vertigoyu hastalık olarak düşündüklerini söyleyen Prof. Dr. Nuri Özgirgin, “Aslında vertigo bir hastalık değil, hastalık bulgusudur. Hastaların sürekli vertigo teşhisi konuldu demeleri bu nedenle doğru değil. Baş dönmesi yapan onlarca hastalık var. Önemli olan baş dönmesine neden olan hastalığın ortaya konması.” dedi. Buna karşın baş dönmesi ve dengesizlik tanısının ve tedavisinin zorlu bir süreç olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Nuri Özgirgin, “Hastalar baş dönmesi ve dengesizlik sebebiyle normal bir hayat süremiyor ve yaşamdan soyutlanıp pasif kaldıkça yaşanan şikâyetler daha da şiddetlenerek artıyor. Hastaların denge sorunları konusunda irdelenmesi ve teşhis konulması ise oldukça uzun bir süre alıyor. Günümüz hastane koşullarında teşhis, tanı ve tedavi sürecinde baş dönmesi şikâyeti olan hastalara hak ettikleri zaman ayrılamıyor. Zor bir konu olması, karmaşık yapısı doktor ve sağlık personelinin zaman yaratıp, ilgi duyup üzerinde durmamasından dolayı denge sistemiyle ilgilenen kişi sayısı hem dünyada hem de Türkiye’de çok az” diye ekledi.

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR MERKEZ

Denge ve baş dönmesi problemi yaşayan hastalar, iş görme, araba kullanma, merdiven çıkma gibi rutin faaliyetleri yerine getiremiyor ve hayattan soyutlanıyor. Denge problemlerinin tanı ve tedavisinin uzun süreli olması ise hastaların dengeli bir yaşama kavuşmasını zorlaştırıyor.  Denge problemi sebebiyle toplumdan kendini soyutlayan bireyleri, tekrar topluma kazandırmak hedefiyle kurulan Bayındır Söğütözü Hastanesi Denge Merkezi, bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyor. Tedavi, tüm tanı süreci tamamlandıktan sonra, bu konuda eğitim görmüş terapistler tarafından uygulanıyor. Bayındır Söğütözü Hastanesi Denge Merkezi’nde, baş dönmesi ve denge bozukluğunun tedavisinde denge problemi yaşayan astronot ve pilotların tedavi girişimlerinden elde edilen deneyimlerle de şekillenen Vestibüler Rehabilitasyon yöntemleri uygulanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın