Son yılların popüler sektörü lojistik konusunda yazılım geliştirerek yazılımını kullanan işletmelere kurye kaynağı sağlayan ve şu ana kadar kendi kaynakları ile ilerleyen ULAK Yazılım Teknoloji A.Ş., ilk yatırımını aldı. Bu yatırımla şirket değeri 10 Milyon TL’ye ulaşan ULAK App, yatırım ile birlikte Kokteyl Bilgi Teknolojisi A.Ş’den yazılım desteği alacak. ULAK, kendi yazılım ekibine Kokteyl şirketinin bilgi birikimini de ekleyerek stratejik bir yatırım turu tamamlamış görünüyor.

Lojistik konusunda yazılım geliştiren ve yazılımını kullanan işletmelere kurye kaynağı sağlayan ULAK Yazılım Teknoloji A.Ş. ilk yatırımını aldı. Sabri Sami Toker tarafından 2015 yılı şubat ayında kurulan ve aynı yılın sonunda şirketleşen ULAK App,  şu ana kadar kendi kaynakları ile ilerliyordu. İlk yatırım turunu Erdem Yurdanur, Tarkan Onar, Bülent Bahadır, İbrahim Sakallıoğlu ve Kokteyl Bilgi Teknolojisi A.Ş.’den tohum yatırım alarak tamamlayan ULAK,  bu yatırımla şirket değerini 10 Milyon TL’ye taşıdı. Yatırım ile birlikte Kokteyl Bilgi Teknolojisi A.Ş.’den yazılım desteği de alacak olan ULAK, kendi yazılım ekibine Kokteyl şirketinin bilgi birikimini de katarak stratejik bir yatırım turu kapatmış durumda.  Yatırım öncesine kadar yazılım ve teknolojiye 2 Milyon TL üzerinde yatırım yapan ULAK App, restoran paket servis, e-ticaret ve bölgesel kargo dağıtımı konusunda İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok şehirde hizmet veriyor.

Akıllı teknolojilerle bütünleşik yaratıcı iş fikirleri

ULAK App, 2 bin adet üzerinde kuryeden oluşan kurye havuzu ve 400’ün üzerinde anlık aktif kuryesi ile gerçek zamanlı bilgi akışı sunarak Türkiye’nin birçok şehrinde aynı gün teslimat hizmeti ve paket servis alt yapısı sunuyor. İTO kuruluşu olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin girişimcilik programı ile Technolera Ventourage Diversity programında en ölçeklenebilir yaratıcı iş fikri birinciliğini alarak mezun olan ULAK, aynı zamanda Türk Telekom girişim hızlandırma programı PİLOT 6. dönem mezunu.  “Smart Delivery” sloganı ile last mile delivery konusunda akıllı teknolojisi ile ön plana çıkan kuruluş, en geç 45 dakika içerisinde teslim edilmesi gereken sıcak yemek teslimatlarında birçok rakibinin aksine çoklu taşıma ve teslimat algoritması ile dikkat çekiyor. Yemek teslimatlarına özel bir yazılım üzerine çalışan ULAK, çok yakında “Kolay Paket” adlı Saas ürünü ile paket servis problemine çözüm olacağı iddiasında. ULAK App, aynı zamanda e-ticaret teslimatlarında kurumsal şirketlere çözüm ortaklığı yaparak 14 şehirde gün içi hızlı teslimat gerçekleştiriyor.

Hedef; yılsonunda 9 Milyon TL’lik ciro

Sektörde farklı bakış açısı getirerek uygulanabilir ilkleri yapma hedefi ile ilerlediklerini belirten ULAK Yazılım Teknoloji A.Ş. Kurucusu Sabri Sami Toker, uzun süredir yürüttükleri AR-GE çalışmaları ile drone taşımacılığı konusunda Eylül ayı başında yaptıkları faydalı yük taşıma testini de yayınladıklarını ifade ediyor.  Sabri Sami Toker, https://www.youtube.com/watch?v=QL31VU7kSsA linki üzerinden de görülebilen 16 kg uçuş ağırlığı ile 6 kg’lık faydalı yükü 20 dk havada kalma süresi ve 5 bin metre menzilde taşımayı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyleyerek yine bir inovasyon çalışması yaparak 2018 yılında elektrik motoru ve pili haricinde yüzde yüz yerli üretim olan iki tekerlekli elektrikli kargo bisikleti ile şu an Anadolu yakasında kargo dağıtımına geçtiklerini söylüyor. Mikro dağıtım konusunda doğru çözüm ve ekolojiye destek olan bu kargo bisikletlerinin yayılması için öncü olma misyonunu üstlenen ULAK App ile 2021 yılı sonunda şirketin ilk global adımının Londra’da başlatılması planlanıyor.  Kuruluş, 2020 yılsonunda 9 Milyon TL’lik ciro hedefliyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın