Elektronik sanayisi temsilcilerini bir araya getiren TESİD Sohbetleri’nin ikincisi gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını TESİD Başkanı C. Müjdat Altay’ın yaptığı, “Akıllı Yaşamda Mobil, Elektrikli, Bağlantılı ve Otonom Platformlar” konusunun ele alındığı toplantının konuğu ise TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş oldu.
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), ulaşım, güvenlik, enerji, sağlık, iletişim ve tarım başlıklarında Dijital Dönüşüm dikeylerini ele aldığı TESİD Sohbetleri’nin ikincisini gerçekleştirdi. “Akıllı Yaşamda Mobil, Elektrikli, Bağlantılı ve Otonom Platformlar” konusunun masaya yatırıldığı ve açılışını TESİD Başkanı C. Müjdat Altay’ın yaptığı etkinliğin konuğu TOGG CEO’su M. Gürcan Karakaş oldu.
TESİD Başkanı Altay, açılış konuşmasında; “Farklı bir geleceğin öngörülenden çok daha büyük bir hızla geldiğini görüyoruz. Artık hayatımız sanal ortamda devam ediyor. Sanal ortamı da elektronikten ayrı düşünemeyiz. Elektronik sektörü, bu açıdan tüm dikeyler için bir kaldıraç rolü üstleniyor. Bu pandemi döneminde de gördük ki; elektronik sektörü yaşamsal bir role sahip” dedi.
TESİD olarak çalışmalarını akıllı yaşam ve nesnelerin interneti başlığı altında topladıklarını belirten Altay, “Şimdi TESİD olarak TOGG Platformu ile işbirliği yapıyor olmanın heyecanı içindeyiz. Artık hepimiz arabanın yürüyen bir elektronik cihaz olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla elektronik sektörü olarak bu girişimi çok önemli buluyoruz” şeklinde konuştu.
Gazeteci Hakan Güldağ‘ın sorularını yanıtlayan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise, global pazarda da adından söz ettiren bir marka yaratmayı hedeflediklerini belirterek “Türkiye’nin küresel rekabette akıllı teknolojiler üreten markası olmak istiyoruz. Bizim yaklaşımımız her şeyden önce fikri mülkiyeti tamamen bize ait olan ürünler sunmak ve bu fikri mülkiyeti Türkiye’nin girişimi TOGG ismi ile harmanlamak. Bunu sağladıktan sonra dünyanın herhangi bir yerinde lisans ve üretim süreçlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sürece başladığımızda benimsediğimiz yerli, milli ve özgün mottolarının dengeli olması şart. Bu bağlamda TOGG otomobillerinde yüzde 51 seviyesinde bir yerlilik hedefi belirledik. Bu oranı ilerleyen süreçte yüzde 68 seviyesine çıkarmak istiyoruz” dedi.
TOGG’un yerli elektronik sanayi ile iş birliği potansiyeline de değinen Karakaş, “Şu anda zamana karşı yarışıyoruz. Burada ciddi bir fırsat penceresi var ancak çok hızlı bir şekilde, gece gündüz çalışarak bu fırsatı değerlendirebiliriz. Bu süreçte hem yetkinliği hem iştahıyla bizi destekleyen, dengeleyen ve ileri götürecek çözümlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu nitelikteki firmalarla da işbirliği içerisindeyiz” diye konuştu.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.