Endeavor Connect ile Girişim ve İş Dünyası Arasında Kalıcı İş Birlikleri Doğuyor.
Pandemi dönemi ve sonrasında ortaya çıkan ihtiyaçlar için iş dünyası ile girişimcileri bir araya getiren Endeavor Connect Programı; kapılarını iş dünyasından Akbank, Brisa, Enerjisa, Farklabs, iyzico, Limak, Yemeksepeti, Sanofi, Pınar Et ve P&G gibi kurumsal firmaların katılımı ve 65 girişimin başvurusuyla açtı. Bu girişimcilerin arasından Endeavor Connect bünyesinde gerçekleşen hızlandırma programına 17 girişimci kabul edildi. Kurumsal dünyanın bu döneme yönelik ihtiyaç alanlarının; yoğunlukla teknolojik altyapı geliştirme çatısı altında müşterilerin yeni dönemle değişen ihtiyaçlarına cevap verebilme, insan kaynakları ve pazarlamaya yönelik olduğu gözlemlendi. İş sağlığı ve güvenliği de firmaların öncelikli konuları arasındaydı.
Kurumsal dünya ve girişimciler arasında uzun vadeli iş birlikleri yaratmak için yola çıkan Endeavor Connect Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışanİstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteği, TÜRKONFED ortaklığı, iyzico ve Oracle partnerliği ve Viveka iş birliği ile gerçekleştiriliyor. Programa özellikle ileri aşamada olan ve kurumsal firmalara ürün/hizmetlerini ulaştırmak isteyen girişimler kabul edildi. Katılan girişimci sayısı 17 olmasına rağmen bazı girişimlerin üzerinde çalıştığı birden fazla proje olması nedeniyle toplam proje sayısı 22 oldu.
Endeavor Connect’i değerlendiren Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, “Program iş dünyasında beklediğimizin üzerinde bir ilgiyle karşılandı. Girişimciler için de kurumsal firmalarla çalışma ve iş birlikleri yürütme açısından faydalı oldu. Endeavor olarak iş dünyası ile girişimcileri bir araya getirdiğimiz projeler bizim için çok değerli; çünkü her iki taraf için de faydalı ve çarpıcı sonuçları olan ortaklıklar oluşuyor. Girişimcilerin dinamizmi ile iş dünyasının bakış açısı birleştiğinde ortaya katma değeri yüksek ürün ve servisler ortaya çıkıyor. Endeavor Connect, pandemi döneminde çıkan ihtiyaçlara yönelik kurgulanmış olsa da, önümüzdeki dönemde de bu programa devam etmeyi planlıyoruz” dedi.
Programa ihtiyaç alanıyla katılan şirketlerden olan Yemeksepeti’nin Yetenek Geliştirme Birimi’nden Hande Sökmen program deneyimini, “Hiç tanımadığımız birçok firmayla tanışma fırsatı bulduk ve bu dönem için özellikle önceliklendirdiğimiz konularda ve hatta ileride dah gerekli görülebilecek konularda bile neler yapabileceğimizle ilgili yeni fikirler ortaya çıktı. Birebir görüşmeler genel anlamıyla çok verimliydi ve girişimleri dinlerken büyük keyif aldım. Bu tür görüşmeleri iş yoğunluğu sebebiyle bazen ilerletemediğimiz olabiliyor; fakat süreç Endeavor Ekibi tarafından organize edildiği için hem hızlı aksiyon alabiliyoruz hem de net bir sonuca ulaşabileceğimizi düşünüyorum” sözleriyle iletti.
Endeavor Connect’te seçilen Start-up’lar, Endeavor Türkiye tarafından üç adet birer günlük Sprint kampına alındı ve projeleri için yol haritaları oluşturmalarına mentorluk seansları ve atölyeler ile destek olundu. Girişimci ve kurumların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen bu eşleşme toplantılarına tüm taraflar fire vermeden katıldı. Hızlandırma aşamasında ise mentorluk ve süreç takibinin yanı sıra düzenlenen forum ve webinarlarla Start-up’lara uygulanabilir çözüm ve ürünler ortaya çıkarmaları konusunda yardımcı olundu. Şu an için projeler sürüyor ve başarılı olan projeler Ekim ayında kamuoyu ile paylaşılacak.
Endeavor Türkiye Hakkında
Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 33 ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyeleri ve mentörlerinin desteğiyle büyüme aşamasındaki ScaleUp şirketleri tespit ederek büyümelerine ivme kazandırmaktadır. Tüm dünyadan 1700’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü ağında bulunduran Endeavor’ın, Türkiye’den seçilen 68 şirketi arasında Yemeksepeti, Insider, Gram Games ve son dönemde exit yapmış olan Peak Games, iyzico ve Foriba gibi başarılı şirketler bulunuyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın