Connect for Creativity projesi kapsamındaki üçüncü ve son iş birliği konferansı, ‘Yaratıcı Keşifler: Sosyal Yapılardan Her An Ulaşılabilir Sistemlere’ başlığıyla 24-25 Eylül tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenleniyor. Birleşik Krallık, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan ve pek çok ülkeden alanında öncü birçok konuşmacının yer alacağı iki günlük konferans, herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Kayıtlar, 20 Eylül tarihine kadar Connect for Creativity internet sitesinden yapılabiliyor.

Connect for Creativity’nin ‘Dijital, birbirimizle ilişki kurma biçimlerimizi nasıl değiştiriyor’ konusu üzerine eğilecek olan ‘Yaratıcı Keşifler: Sosyal Yapılardan Her An Ulaşılabilir Sistemlere’ başlıklı üçüncü ve son iş birliği konferansı, 24-25 Eylül tarihlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleşecek. Birleşik Krallık, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan ve başka pek çok ülkeden çok sayıda saygın konuşmacıyı ağırlayacak olan konferans, yaratıcı endüstriler ile dijital teknolojilerin birbirimizle bağlantı ve ilişki kurma biçimlerimizi nasıl etkilediğini inceleyecek.

Dijital teknoloji topluluklarını ve politika yapıcıları temsilen, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli isimleri ağırlayacak olan ‘Yaratıcı Keşifler’ konferansı, çalıştaylar, grup toplantıları, ana konuşmacılar ve panel tartışmalarıyla Birleşik Krallık, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan ve başka pek çok ülkeden katılımcılar arasında bilgi, fikir ve deneyim alışverişini sağlamayı ve yeni iş birlikleri oluşturmayı amaçlıyor.

Konferansa katılmak için kayıtlar başladı

İki günlük konferans, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek. Konferansa katılmak için kayıtlar, 20 Eylül Pazar gününe kadar Connect for Creativity (connectforcreativity.eu) web sayfası üzerinden yapılmaktadır.

Tasarım ve teknoloji, birbirimizle ilişki kurma biçimlerimizi etkileyebilir mi?

İnsan doğasının en temel özelliklerinden biri temas kurma ihtiyacı ve iletişim kurma biçimlerimiz de var olduğumuz ilk günden bu yana evrilmeye devam ediyor. Bugün hiper güçlü bağlantıların egemen olduğu bir kültürün içinde yaşıyoruz: teknolojinin hızı, kavrayış hızımızı ve eleştirel düşüncenin gelişme hızını aşmış durumda. Bilişimsel yaratıcılık geliştikçe, kültür sektörleri ve yaratıcı sektörler kültürü daha kaynaştırıcı, birleştirici ve erişilebilir kılacak yeni yollar bulabilmek için teknolojiye yaslanıyor. Sosyal mesafe uygulaması teknolojinin kullanımına ivme kazandırdı ve buna bağlı olarak, pek çok yeni yaratıcı ortaya çıktı. Ancak bu arada dünyayla iletişim ve ilişki kurma biçimleri de değişti. Teknoloji ve her yerde erişilebilir olan sistemler, pek çok soruyu da beraberinde getiriyor. Gerçeklikten kaçmaya mı çalışıyoruz? Yeni bir sosyal model mi geliştiriyoruz? Biz mi teknolojiyi yaratıyoruz, yoksa teknoloji mi bizi?

Konferans, yaratıcı endüstriler ile dijital teknolojilerin kesişim noktasına odaklanacak ve bunun birbirimizle bağlantı ve ilişki kurma biçimlerimizi nasıl etkilediğini inceleyecek.

Connect for Creativity projesi, British Council tarafından Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan BIOS ve Sırbistan’dan Nova Iskra iş birliğiyle yürütülüyor. Proje, Yunus Emre Enstitüsü’nün geliştirdiği Kültürlerarası Diyalog Programı’nın bir parçası olarak, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin finansman desteği ile hayata geçiriliyor


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın