Uluslararası Rotary 9. Grup Kulüpleri Alsancak Rotary Kulübü organizasyonu ile Elon Musk’ın sahibi olduğu Amerikalı uzay taşımacılık şirketi Space X’de çalışan Türk Mühendis Gökhan Aydın’ı “Dünya’nın Ötesinde: İnsanlığın Uzaydaki Geleceği” konusuyla internet üzerinden düzenlediği online toplantıyla ağırladı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9. Grup Kulüpleri olan Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüpleri Alsancak Rotary Kulübü organizasyonuyla havacılık ve uzay mühendisliği alanında hizmet veren Space X uzay taşımacılığı şirketinde çalışan Türk Elektrik-Elektronik Mühendisi Gökhan Aydın’ı internet üzerinden çevrimiçi olarak düzenlenen toplantıyla konuk etti. Uzayda seyahat edebilecek araç geliştirmek amacıyla kurulan Space X’in insanlığın geleceğini değiştirebilecek çalışmalarını anlatan Gökhan Aydın, “Üç alandaki gelişmeler insanlığın geleceğini etkileyen bir dönüm noktası olma potansiyeline sahip; Genetik, Yapay Zeka ve Uzay Seyahati. Uzayla olan ilişkimiz şu ana kadar sadece gözlem yapma noktasında kaldı, keşif amaçlı bir şey kalmadı. Yeni bir döneme giriyor muyuz noktasında uzaya gerçek anlamda bir ulaşım sağlayabilirsek yeni bir döneme giriyoruz evet… Uzaya gidip koloniler kurduğumuzda o aidiyet duygusunu hissedebiliriz.” şeklinde konuştu.

Starship ile Uzaya Seyahat

Mayıs ayında uzaya gönderilen iki astronotun ağustos ayında dünyaya geri döndüğünü ve araçları gidip geri dönebilecekleri şekilde dizayn ettiklerini dile getiren Gökhan Aydın, “Uzayda seyahati mümkün kılma ihtimali olan tek araç Starship. Starship gidip dönmek üzere dizayn edildi. Seyahat edilebildikten sonra Mars’ı insanların yaşayabileceği bir hale getirmek asıl amaç. Uzay aracının dünya seyahatinde nasıl kullanabileceği, istasyonların su içine kurulması planlanıyor. Fizyolojik açıdan uzayda çok kalma şansımız yok. Ya orayı dünyaya çevireceğiz yada orayı oksijen açısından yaşanabilir bir hale getireceğiz. Sınırlarımızı fiziğin kanunları ile belirliyoruz. Einstein’ın uzaydaki ışınların fotonlar üzerindeki etkisini belirleyen görelilik teorisi olmasaydı bugün uzaya gitmek çok mümkün olmayacaktı. Fizik geleceğimizi belirleyen en önemli konulardan biri ve temel bilimlerde kabiliyeti olan insanların o alanlara kaydırılması insanoğlunun geleceğine ciddi bir katkıdır.” ifadelerini kullandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın