Türkiye sağlık sektöründe 34 yıldır üretim yapan yerli ve milli ilaç şirketi Polifarma, Parametrik Serbest Bırakma Onayı aldı. Türkiye’de bu onayı alan ilk ve tek ilaç şirketi olan Polifarma, bu sayede kalitesini tescilledi.

Yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma İlaç, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimleri başarıyla geçerek Türkiye’de Parametrik Serbest Bırakma Onayı’nı alan ilk ve tek ilaç şirketi olmayı başardı. Polifarma, bu sayede proses aşaması terminal sterizasyon olan ürünlerde hammadde tedarikinden başlayarak son aşama olan sevkiyata kadar geçen sürecin kalitesi ve güvenliğini bir kez daha kanıtladı.

Sertifikanın önemine değinen Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, şunları söyledi: “Steril ürünlerde, sterilizasyon testleri yapılmadan ürünü satışa sunamazsınız yani testin sonucunun beklediği 14 gün boyunca ürünü yasal olarak deponuzda tutmak zorundasınız. Sağlık Bakanlığı tarafından verilen Parametrik Serbest Bırakma Onayı’nı aldığınızda ürünlerinizi 14 gün beklemeye gerek kalmadan hastalarla buluşturmak mümkün oluyor. Biz de portföyümüzün büyük kısmını oluşturan serum grubu için piyasanın talebine daha hızlı cevap verebilmek hedefiyle Parametrik Serbest Bırakma Onayı’na başvurduk. Sektörümüzde Bakanlık tarafından ilk defa gerçekleştirilen sıkı denetimler sonucunda onaya hak kazanan ilk şirket olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu onay sayesinde serum grubumuzdaki tüm ürünleri hastalara en hızlı şekilde ulaştırıyoruz. Ürünlerimizin kalitesinden ve güvenilirliğinden ödün vermemek adına sterilizasyon testlerimizi yapmaya da devam ediyoruz. Umuyorum bu çalışmamız sektörümüze örnek olur.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın